2023. június 9., 13:41
Frissítve: 2023. jún. 10. 22:05

Nagykaposi fiatalember lett az év vállalkozója

Negyedik alkalommal rendezték meg Felvidéken az Év vállalkozója versenyt Komáromban, ahol a pénteki döntő után a győztest hirdetett a Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetsége.

Kozsár Miklós
Galéria
+4 kép a galériában
Kozsár Miklós prezentációja és eredményei győzték meg legjobban a zsűrit
Fotó: Rajkovics Péter

A rendezvény megnyitóján a Kortina étteremben elsőként Hajnal Virág, a Nemzetpolitikai Államtitkárság főosztályvezetője köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, öröm számukra, hogy a felvidéki vállalkozók ilyen aktívak és nem csupán megválasztják évente azt a vállalkozót, akinek munkáját kiemelkedőnek tartanak, hanem évről évre verseny keretén belül derül ki a díj nyertese. 

Hajnal Virág
Hajnal Virág üdvözölte a résztvevőket a Nemzetpolitikai Államtitkárság képviseletében
Fotó:  Rajkovics Péter

Ezután Forró Krisztián, a Szövetség elnöke a vállalkozók társadalmi szerepvállalását emelte ki, akik nem csupán a hazai gazdaság motorjai, hanem a helyi közösségek olyan résztvevői, akikhez minden alkalommal lehet fordulni. A pártelnök szerint ugyan a sajtó kisebb figyelmet szentel a kis- és közepes vállalkozóknak, mert a hírek általában a nagyvállalatok által teremtett munkahelyekről szólnak, de míg a globális szereplők amilyen gyorsan jönnek, olyan gyorsan távoznak is, a helyi vállalkozók ott maradnak és folyamatosan tudják segíteni a régiót.

Forró Krisztián
Forró Krisztián kiemelte a vállalkozók közösségi szerepvállalását
Fotó:  Rajkovics Péter

Forró arra is utalt, az elmúlt években már hozzászokhattak a vállalkozók a folyamatos kihívásokhoz, de bízik benne, hogy egy eredményesebben dolgozó kormányzat a vállalati szektor számára is jobb lehetőséget tud teremteni. A pártelnök azzal az üzenettel zárta: "Vigyük sikerre a közösséget!"

A megnyitóbeszédek sorát Iván Tamás, a Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetségének elnöke zárta. A  főszervező kiemelte az elmúlt időszak nehézségeit és azt is, hogy ez az időszak is megmutatta, a felvidéki vállalkozók hatalmas kitartással és kreativitással bírnak, aminek köszönhetően is tovább tudnak dolgozni. A verseny kapcsán elmondta, az idei évfolyam témája a cégvezetés a válság idején, s a tíz vállalkozás példáján is ötleteket kívánnak adni a felvidéki társaiknak, hogyan lehetséges eredményesen túlélni a kihívással teli időszakot.

Iván Tamás
Iván Tamás, a főszervezők nevében köszöntötte a résztvevőket
Fotó:  Rajkovics Péter

A szövetség elnöke a portálunk kérdésére elmondta, rendezvényük célja azon túl, hogy a vállalkozók kapcsolatokat építsenek és tapasztalatot cseréljenek, a hatékony cégprezentáció fontosságára való rávilágítás is, hiszen a prezentációk során a cégvezetők 7 perc alatt kell, hogy bemutassák vállalkozásukat, ez pedig a mindennapi munka során is hasznos lehet. Az elmúlt évek is bizonyították, erre van igény, s idén is Nagykapostól a Csallóközig érkeztek versenyzők.

Az ünnepélyes pillanatok után Marcinkó Adrián, a WADO digitális ügynökség tulajdonosa adott elő az online ügyfélszerzés témájában, majd a tíz vállalkozó bemutatkozásával folytatódott a verseny.

Marcinkó Adrián
Marcinkó Adrián az online eladásról tartott előadást a versenyzőknek
Fotó:  Rajkovics Péter

A résztvevők ezután Kürti Sándor előadását is meghallgathatták, majd a zsűri eredményt hirdetett. A versenyt a nagykaposi Euroko vállalat alapító-tulajdonosa, Kozsár Miklós nyerte, aki 39 éves kora ellenére már több mint 10 éve kezdett el sikeresen vállalkozni, s termékeivel nem csak Szlovákiában, hanem a világ minden táján találkozhattak a vásárlók. A cég ugyanis a fesztiválokon és más rendezvényeken használt karszallagokat gyártja és forgalmazza, s árbevétele a tavalyi évben meghaladta a 2 millió eurót.

A verseny végeredménye:
1. Euroko, spol. s.r.o - Kozsár Miklós
2. Agrofarm Imrecze s.r.o - Imrecze Attila
3. Erik Márton s.r.o. - Márton Erik
Különdíj:
Accounting Slovakia, spol. s r.o. - Szabó Péter Márk

A rendezvényről a Magyar7 jövő héten megjelenő számában olvashatnak részletes beszámolót.

Év vállalkozója
Galéria
+4 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.