cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2023. május 30., 17:23

Tovább bővülhet a diszkontláncok száma a piacon?

Szlovákiában az elmúlt években viszonylag stabil volt a diszkontláncok piaca, akik országszerte kínálnak kedvezményes áron nem élelmiszerárut, idén viszont már a második új szereplő léphet a piacra.

Woolworth
Fotó: Woolworth.de

A Hospodárske Noviny már korábban megírta, hogy a német Woolworth is a szlovák piac iránt érdeklődik. A több mint 140 éves hagyománnyal rendelkező vállalat számára a régió nagyon érdekes, a lengyel és a szlovák üzletek nyitása is tervben van náluk.

A hálózatnak egyébként Németországban 600 üzlete van, s olyan szereplők versenytársa a nemzetközi piacon mint a Kik, a Pepco, Tedi vagy éppen a Szlovákiában idén megjelent Action. Úgy tűnik, ezen a piacon hatalmas mozgolódás tanúi lehetünk, hiszen az árérzékeny fogyasztók száma a magas árak miatt egyre csak nő.

A vállalat törekvései nem kisebbek, mint hogy 5 ezer új üzlettel rendelkezzenek Európában, amely elég komoly tervnek tűnik, de a lengyel piacon már első két boltjukat megnyitották. Az viszont nyilvánvaló, hogy a holland Action piacra lépésével a verseny élesedett és éppen a hasonló konkurenciaharcnak örülnek a vásárlók, mivel új lehetőséget nyit nekik az infláció által terhelt időkben.

Más kérdés, hogy a lengyel Biedronka kapcsán is már olvashattunk hasonló híreket, de még az új szereplőkre várni kell.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.