2022. február 3., 19:50

Sikeresen zárult a Felvidéki Mentorprogram

A Nemzetpolitikai Államtitkárság, a Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetsége és a Design Terminal együttműködésében megvalósult Felvidéki Mentorprogram záró- és díjátadó gálájának adott otthont csütörtök este a komáromszentpéteri St. Petrus Vini.

Potápi Árpád János
Fotó: ma7.sk

A Vajdaság, Erdély és Horvátország után Felvidéken is megvalósult mentorprogram célja a tapasztalt nagyvállalkozók mentorrá képzése, ezáltal a vállalkozókat segítő szakmai környezet kialakítása a külhoni magyar régiókban. A 2021 októberében indított Felvidéki Mentorprogramban 80 vállalkozó vett részt mentorként, illetve mentoráltként.

A programra olyan tapasztalt vállalkozók jelentkezését várták, akik mentorként szívesen segítenék tudásukkal vállalkozótársaikat, illetve olyan vállalkozók jelentkezését, akik mentoráltként vennének részt a programban.

A résztvevőket a gálán előbb Korpás Éva fellépése vitte el a népdalok világába, majd Forró Krisztián, a Szövetség elnöke üdvözölte a mentorokat és mentoráltakat, hangsúlyozva a program sikerességét. A politikus rámutatott, mint a vállalkozói szférából érkezőnek, neki is sokat segített volna húsz évvel ezelőtt a hasonló tapasztalatcsere és örömmel fogadja, hogy napjainkban mindez a magyar kormánynak és a lebonyolítást szervezőknek köszönhetően már elérhető a vállalkozóknak. Arra biztatta végül a résztvevőket, hogy helyi szinten is valósítsanak meg hasonló programot és adják át tapasztalataikat.

Forró Krisztián
Fotó:  ma7.sk

A folytatásban Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár szólt a résztvevőkhöz, hangsúlyozva, a magyar kormány az elmúlt 12 évben azért dolgozott, hogy Magyarország gazdaságilag is erős legyen és a határon túli magyar közösségek is megszilárduljanak. Ez az államtitkár szerint létfontosságú a magyarság megmaradása szempontjából és örül annak, hogy a koronavírus idején a Felvidéken is sikerült megvalósítani egy olyan sikeres programot, amely 2019-ban indult a Kárpát-medencében. A mentorprogramot már Muravidéken is elindították, de akad olyan térség is, ahol már a második évad zajlik, s Potápi szerint ennek előkészületei már Felvidéken is elindulhatnak.

A program keretén belül mentor és mentorált párosok között szakmai találkozók segítették a közös munkát konkrét szakterületi kérdések mentén. Tematikus előadások, képzések is várták a résztvevőket, akik egymást is segítették a vállalkozásfejlesztési témákban, csoportosan és egyénileg, konkrét kihívások és egyedi igények alapján. 

A magyar kormány által támogatott program célja a helyi vállalkozások fejlesztését elősegítő, illetve a vállalkozók kapcsolati tőkéjének bővítése, hogy ezzel segítsék a határon túli magyar vállalkozók helyben maradását, erősítsék a vállalkozó kedvet és szakmai támogatást nyújtsanak a résztvevőknek.

Matis Ivan
Fotó:  ma7
Mátis Iván az egyik díjazott és Iván Tamás, a Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetségének elnöke

A program második felében átadásra kerültek a díjak, valamint minden résztvevő oklevélben részesült.

A díjazottak:
Leginspirálóbb mentor: Szabó László
Legmentorabb mentor: Heizer Szabolcs
Legelkötelezettebb mentor: Halász Attila
Legmotiváltabb mentorált: Mátis Iván
Legkitartóbb páros: Néveri Varagya Szilvia és Viola Melinda

A témáról bővebben a Magyar7 jövő héten megjelenő lapszámában olvashatnak!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.