2023. november 28., 20:05

Rendkívül sikeres éve van a pozsonyi reptérnek

A pozsonyi reptér az év első tíz hónapja alatt több mint 1,6 millió utast szolgált ki, ezzel jócskán meghaladta a tavalyi eredményeket. 

pozsonyi reptér
Fotó: bts.aero

Ennek ellenére még nem érték el a 2019-es koronavírus járvány előtti időszak adatait, az akkori eredménynek 81 százaléka az idei, de a tavalyi évvel összehasonlításban 29 százalékos növekedést könyvelhettek el.

A pozsonyi reptér számára is a nyár jelenti a csúszidőszakot, de októberben így is 130 ezer utast szolgáltak ki a légi kikötőben, miközben több mint 2 ezer fel- és leszállás zajlott az elmúlt hónapban. Az októberi ranglista éllovasai az üdülési desztinációk közül az egyiptomi Hurghada, Bahrein és a török Antalya voltak.

A legtöbb utast a szlovák fővárosból a Ryanair, Wizz Air és Smartwings szállít, miközben télen Kubába, a Dominikai Köztársaságba, Vietnámba, Zanzibárra, de Ománba is utazhatunk majd a reptérről.

A nyári szezonban a pozsonyi repülőtér több mint egymillió utast szolgált ki. Erre eddig mindössze négy alkalommal került sor (2008-ban, 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben).  A júniustól szeptemberig tartó nyári hónapokban 1 052 208 utast fordult meg Pozsonyban A charter légi szállítással szállított utasok aránya 44%. A pozsonyi repülőtér 2022-hez képest 25%-kal nőtt a nyári időszakban az összes bejelentkezett utas számában.

A 2023-as nyári szezon legerősebb hónapja augusztus volt, amikor 309 761 utast szállított a repülőtérről A rekordnap augusztus 2-a volt. A pozsonyi repülőtér aznap 12 473 induló és érkező utast fogadott.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.