2020. március 6., 10:27

Rekordnyereséget ért el az OTP tavaly

Rekordnyereséggel kiemelkedően jó évet zárt az OTP-csoport tavaly - mondta Bencsik László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese a bank tavalyi eredményeit értékelő sajtótájékoztatón pénteken Budapesten. A várakozásaik szerint az idén a második félévtől ismét 10 százalék feletti hitelállomány-bővülést várnak.

otp-kiralyhelmec.jpg
Fotó: TASR

Hozzátette: minden korábbinál jobban, 30 százalékkal nőtt a profit, 412,5 milliárd forintra, és az organikus hitelbővülés is 15 százalékos volt. Hat bankot vásároltak tavaly, egyharmaddal nőtt a bankcsoport mérete - ismertette.

Az akvizíciók nélkül is 20 százalékkal nőtt a korrigált eredmény, amit az árfolyam alakulása segített: a forint az összes csoporttagi devizával szemben gyengült.

Az éves konszolidált eredmény javulását döntően a külföldi, azon belül is főleg a bolgár, ukrán, horvát, orosz és szerb teljesítmény erősödése támogatta - mondta. A magyarországi alaptevékenység profitja 6 százalékkal 191 milliárd forintra nőtt tavaly.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.