2023. június 1., 14:51

Nemsokára véget ér a szlovákiai árstop! Észrevette a hatását?

A szlovákiai árstop három hét múlva véget ér. Ekkor ugyanis lejár az a három hónapos határidő, amelyet maguk az üzletláncok szabtak meg.

élelmiszer
Fotó: TASR

A földművelésügyi tárca által támogatott kezdeményezést ugyanis márciusban az üzletláncok kezdték el népszerűsíteni, a kormányzat pedig felhasználta kommunikációjában. Már akkor megírtuk, hogy a háztartások és a szakemberek is úgy vélik, csupán marketingfogás mintegy 400 termék árának befagyasztása.

A Billa, a CBA, a COOP Jednota, a Kaufland, a Labaš, a Lidl, a Tesco és Terno csatlakozott a kezdeményezéshez, s közös logóval is kezdték hirdetni, a kiválasztott termékek ára három hónapig nem fog emelkedni.

Most a tvnoviny.sk írt arról, hogy három hét múlva ez az időszak lejár, de úgy tűnik, a kezdete óta nem nagyon változott annak hasznossága. A portál munkatársai ugyanis összehasonlították, az árstopba bevont vaj, olaj és rizs ára 8 euró volt összesen, míg ugyanazon termékek árkedvezményes alternatívái 5 euróba.

A vásárlók ezt tapasztalták az elmúlt hónapokban is, így nem meglepő, hogy a jelenlegi kormányzat sem támogatja a láthatóan sikertelen befagyasztás folytatást- Jozef Bíreš tárcavezető is kiemelte, mivel az árak folyamatosan változnak, az infláció pedig csökken, így az árstop már nem a legfelelőbb módszer.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.