2021. december 31., 09:52

Milyen autópálya-matricákat vásárolunk leggyakrabban?

A 2021-es évben 3,4 millió autópálya-matricát értékesített a Nemzeti Autópálya-kezelő Vállalat (NDS) - derült ki a cég által közzétett adatokból.

matrica-autopalya.jpg
Fotó: TASR

A vállalat a matricák eladásával 70 millió eurót keresett az idén, amelynek nagy részét, közel 48 százalékát az elektronikus 365 napos jegyek értékesítése biztosította, a másik oldalon pedig a legtöbb eladott matrica a 10 napos volt, ebből 1,7 milliót sikerült értékesíteniük 2021-ben.

Továbbra is létezik az egy naptári évre és a 365 napra érvényes matrica is, ez utóbbit vásárolják többen, ahogy a statisztikákból is kiderült, hiszen a vásárlás után egy évig autózhatnak vele, míg előbbi a régi formában csak a következő év elejéig, így novemberben, decemberben már nem érdemes megvásárolni. Mindkettő esetében 50 eurót kell érte fizetni, a 30 napos matricáért 14 eurót, míg a legnépszerűbb 10 napos 10 euróba kerül.

Az NDS egyébként minden vásárlónak azt javasolja, hogy amikor megveszi a matricát, adja meg a telefonszámát vagy e-mailes elérhetőségét, mert ebben az esetben a lejárat előtt üzenet kap arról, mikor kellene megújítania a matricát.

A matricákról:
- az éves autópálya-matrica az adott naptári év január 1-jétől vagy attól a naptól érvényes, amikor azt a kijelölt útszakaszt használó személy megvásárolta, a matrica a következő naptári év január 31-éig érvényes,
- a 365 napos autópálya-matrica a kijelölt útszakaszt használó személy által megadott naptól számított 365 napig érvényes,
- a 30 napos autópálya-matrica a megadott naptól számított 30 napig érvényes,
- a 10 napos autópálya-matrica a megadott naptól számított 10 napig érvényes.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.