2022. január 26., 14:44

Már az internetért is többet fogunk fizetni?

Az elmúlt napokban az UPC bejelentette, március 1-től emeli az internetes szolgáltatásainak árait.

internet számítógép
Fotó: Pixabay

A jelzett változás mintegy 15 ezer felhasználót érint majd Szlovákiában, akiknek 1-2 euróval emelkedik a havidíja - tudta meg a zive.sk az UPC képviselőjétől.

Mindez akkor történik, amikor az online munkavégzés kulcskérdéssé válik sok ember számára, tehát egy érzékeny területről van szó. A háztartások egy része tehát újabb költségnövekedésre számíthat, amit az UPC is a növekvő inflációval és az energiaárak emelkedésével magyaráz.

Ahogy a felhasználóknak küldött e-mailes értesítésből kiderül, az első emelt összeget majd márciusban kell befizetniük, de a jogi normák alapján a változás fényében lehetőség van a szerződés felmondására is, ebben az esetben ingyenesen.

A szakértők már korábban jelezték, az emelkedő költségek a szolgáltatók széles csoportját áremelésre késztethetik, így feltehetően hamarosan a konkurencia is ilyen lépésre szánja el magát.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.