2020. április 28., 17:21

Leváltják a Szlovák Posta vezetőjét

Andrej Doležal közlekedési tárcavezető leváltja Peter Helexát, a Szlovák Posta vezérigazgatóját - számolt be a TA3 hírtelevízió.

Peter Helexa júniustól távozik
Fotó: TASR

A miniszter szerint az állami vállalat vezetője nem megfelelően készítette elő a posta épületeinek védelméről és a pénzszállítás biztosításáról szóló közbeszerzést.

Az előző szerződés április 30-án jár le, s nem hogy nincs meg a szolgáltatásokat biztosító új vállalat, hanem még a közbeszerzés sincs elkezdve - árulta el a miniszter. A jelenlegi helyzet miatt június 1-ig marad a posztján Helexa, majd Martin Lupták váltja őt, aki a tárcavezető szerint megfelelő tapasztalattal rendelkezik a menedzsment területén, s a norvég postának is dolgozott.

Doležal szerint minden vezérigazgatót pályázaton keresztül kell kiválasztani, erre a pozícióra is meghirdetnek majd ilyet, tehát vélhetően csak átmeneti megoldás lesz Lupták kinevezése.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.