2022. február 18., 16:52

Hogyan alakul át a mobilszolgáltatások piaca?

Az elmúlt hetekben egyre több hírt olvashattunk a szolgáltatások árainak emelkedéséről, nagy kérdés, hogy az egyes piaci szegmenseket ez milyen irányba tereli a közeljövőben. A mobilszolgáltatások piacán éppen a legerősebb szereplő emelte az árakat.

mobil
Fotó: unsplash.com

Február elején derült ki, hogy az Orange emeli szolgáltatásai árát, méghozzá március 5-től. Az elmúlt hetekben erről a vállalat ügyfeleit is fokozatosan elkezdte informálni, akiknek egy hónapjuk van arra, hogy döntsenek, a magasabb árak mellett is maradnak-e a piacvezető szolgáltatónál.

Az érintettek száma pedig jelentős, hiszen csak a mobilszolgáltatások esetében közel 2,5 millió ügyfélről beszélünk, akik esetében a csomagok ára mellett azok elnevezése is változik. A nemzetközi vállalat magasabb sebességű internetezési sebességet és a szolgáltatások fejlesztését is ígéri, s igyekszik kommunikációjában minél kevesebb szót ejteni az emelésről, azt inkább a fejlesztéssel köti össze. 

A változás a 15 eurós csomag esetében 1 euró lesz, a 20 eurós csomagnál már 2 euró, a 30 és 40 eurós Go program esetében már 3 euró lesz, de a televíziós csomagok ára is megváltozik. A növekedés mögött több tényezőt is sejthetünk, az inflációs nyomás, magas energiaárak, növekvő kiadások a bérezés kapcsán, de a nyilvánosságra került információk arra is rámutatnak, hogy a cégnek csökkent a szolgáltatások eladásából származó bevétele is, hosszabb távon pedig a gazdasági eredményeit is szeretné javítani.

A teljes bevétele ugyan egy millió euróval növekedett, de ezt elsősorban a készülékek eladásával hozta be az Orange, a szolgáltatások területén 1 millió euróval kevesebbet termelt a 2021-es évben. Közben a zive.sk információ alapján kiderült,  74 ezerrel csökkent az ügyfeleik száma, 2,552 millióról 2,478 millióra, s a szerződéses felhasználók száma már "csak" 1,881 millió, amely 61 ezres apadást jelent.

Vélhetően idén ez a csökkenés még magasabb lesz a növekvő havidíjak miatt, de érdekes lesz figyelni, mit is hoz ebből a szempontból az elkövetkező hónap. Az ügyfeleknek ugyanis most van lehetőségük büntetés nélkül felmondani a szerződésüket az áremelés miatt, viszont több helyen is arra figyelmeztetnek a felhasználók, ennek komoly következményei lehetnek.

A szolgáltatás felmondása esetén, ha kedvezménnyel vásárolt eszközt is vásárolt a csomaghoz, akkor a szolgáltató kompenzációt kérhet az eszközért, amelyet az új jogi szabályozások lehetővé tesznek számára. Ha ezt el akarjuk kerülni, akkor visszaadhatjuk az eszközt. Más kellemetlenséggel is járhat a szerződés felmondása, ugyanis ebben az esetben minden szolgáltatásunk megszűnik, vagyis a telefonszámot is megszüntetik, azaz más szolgáltatónál új számmal indulhatunk csak. Kivételt csak az az eset jelent, ha kifizetjük a szerződéses büntetést.

A felmondás tehát nem lesz olyan egyszerű folyamat minden esetben, ettől függetlenül valószínű, hogy az Orange újabb ügyfeleit veszíteni el, a kérdés csak az, milyen hatással lesz majd a gazdasági eredményeire, hiszen a versenytársak is igyekeznek majd előnyükre használni a helyzetet.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.