2020. szeptember 8., 09:05

Ha ön vállalkozó és halasztást kért, mától újra fizetnie kell a biztosításokat és az adót

Véget értek a „tehermentes” idők a vállalkozók számára. Szeptember 8-án, azaz ma már újra el kellett vezetniük a társadalombiztosítást és az adók befizetésére vonatkozó rendkívüli állapot végét is szeptemberre avizálta a kormány.

euro, pénz
Fotó: Pixabay

Bár a járvány újult erővel tombol, a könnyítések korszaka lejárt. A cégek és magánvállalkozók már nem halaszthatják tovább a kötelező szociális biztosítások befizetését. S már „kopogtat az ajtón” az adóbefizetés is.

Nehéz hónapok és nagy kiadások elé néznek az érintettek.

Március, május, június és július voltak azok a hónapok, amelyekre a koronakrízis miatt el lehetett odázni a kötelező biztosítások elvezetését. Aki a gyenge forgalom, a kieső bevétel miatt ezt kérvényezte, az befizetési halasztást kapott a Szociális Biztosítótól egészen az év végéig. Ennek lett most vége, hiszen az augusztusi hónapért már újra kötelező befizetni a tb-t. Pedig még mindig vannak olyan vállalkozók, akik óriási bevételkieséssel kénytelenek megküzdeni, például a járvány miatt elmaradt rendezvények okán, ilyenek a vásári árusok is.

A kötelező járulékok befizetésének halasztását kb. 60 ezer vállalkozó és cég kérte.

Mostantól viszont már nekik is fizetniük kell. Az elhalasztott befizetéseket december végéig rendezniük kell, miközben a rendes havi elvezetésekről sem feledkezhetnek meg.

Pénzfaló hónapok elé néznek tehát mindazok, akik éltek a kormány nyújtotta lehetőséggel. Mert nem elég, hogy év végéig minden biztosítást be kell fizetniük, még az adók rendezése is vár rájuk. A kormány már jelezte, hogy az adókra vonatkozó rendkívüli helyzetnek szeptember végén vet véget.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!