2021. június 2., 14:02

Folytatódik a szlovákiai OTP egyesülése a ČSOB-val

Mielőtt még a magyar anyavállalat szlovákiai részlege a ČSOB-ba olvad, az OTP ügyfeleit igyekeznek kis lépésekkel "ráhangolni" az új vállalat struktúráira.

csob
Fotó: ČSOB Facebook-oldala

Az elmúlt évben először arról olvashattunk, hogy az OTP Bank hosszú évek után távozik Szlovákiából, később az is kiderült, hogy a ČSOB belga anyavállalata vásárolta meg a magyar pénzügyi intézet szlovákiai hálózatát.

A szükséges szabályozói és felügyeleti engedélyek megszerzését követően, a 2020. február 17-én kötött szerződés alapján 2020. november 26-án megtörtént az eladási tranzakció pénzügyi zárása, melynek eredményeként az OTP Bank Szlovákia részvényeinek 99,44%-a a KBC Csoport tulajdonába került, és így a KBC Bank leánybankjává vált.

Az OTP fiókjai ugyanakkor még működnek, s az új tulajdonos igyekszik minden megtenni annak érdekében, hogy az ügyfelek minél kevesebbet érzékeljenek a váltásból. Felvidéki szempontból az egyik legfontosabb lépés, hogy honlapjukon magyar nyelven is elkezdtek kommunikálni az ügyfelekkel a szlovák és az angol mellett.

Az egyesítés folyamata még tavaly év végén elindult, az idén pedig az ügyfelek már mindkét bank ATM-jéből ugyanolyan feltételek mellett vehetnek fel pénz, mint saját bankjuk esetében. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy sokkal több automata áll rendelkezésükre, melynek eredményeképp a ČSOB már a harmadik legnagyobb bankautomatás hálózattal rendelkezik Szlovákiában. Az OTP ügyfelei már a bankfiókokban a ČSOB Biztosítójának szolgáltatásait is elérik (lakásbiztosítás, autóbiztosítás és egyéb), miközben az egyes kedvezményeket is kihasználhatják - tudtuk meg Anna Jamborovától, a ČSOB szóvivőjétől.

Egyúttal már a ČSOB elektronikus rendszerét is kipróbálhatják az OTP fiókjaiban, ahol számlát is nyithatnak, vagyis egyre több közös szolgáltatás elérhető már most, a teljes egyesülés előtt. Az OTP fiókjai hamarosan egyébként a belga anyavállalat kék színére váltanak.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.