2021. augusztus 11., 18:18

Felvidéki Vállalkozói Expo készül Kassán

A Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetsége a gazdasági fellendülés érdekében, határon átívelő pályázat által vállalkozói expot szervez 2021. augusztus 27-én Kassán „RESTART - Indítsd újra!” címszó alatt.

expó
Fotó: Pomichal Krisztián

A polgári társulás a járványügyi intézkedések miatt egy ideig az online térbe volt kénytelen tevékenységét szorítani, de az enyhítések következtében újra megszervezhetik a korábban évente megrendezésre kerülő Vállalkozói Expót, melynek tematikája, hogy a gazdaságilag kedvezőtlen időszakot hogyan lehet átvészelni. A Szövetség a Kassai és Kassa környéki régió vállalkozóit is szeretné bekapcsolni Nyugat-Szlovákia gazdasági fejlődésébe, ezért idén az Expóra Kassán kerül sor.

A résztvevők megtekinthetik az egyes vállalkozók kiállítását, valamint érdekes előadásokat hallhatnak. Dudás Szilárd, az encsi Anyukám Mondta étterem tulajdonosa „Hogyan csináld a legmagasabb szinten, avagy a legjobb vidéki étterem titka” címmel nyújt vállalkozói tanácsokat saját történetén keresztül.

„Restart a COVID után!” címmel Halász Attila, a rimaszombati Palazzo étterem tulajdonosa és Stégmár Tibor, az érsekújvári steQmar cég ügyvezetője mondják el tanácsaikat az újrakezdésre vonatkozóan, valamint a délután folyamán Dudás Péter színész, a kassai Kávy Sveta kávézólánc tulajdonosa, Tóth Károly színész, a kassai SmartVoice vállalkozás ügyvezetője és Horváth Dániel, a kassai IHP EUROPE s.r.o ügyvezetője is bekapcsolódnak a beszélgetésbe.

Sor kerül a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. portfóliójának ismertetésére, konzultációkra, B2B tárgyalásokra, ill. a nap folyamán Magyarországról érkező cégek is bemutatkoznak. A kiállítói verseny eredményhirdetését követően Zacher Gábor toxikológus adja elő „Mindennapi Függőségeink” c. előadását, mellyel zárul a Felvidéki Vállalkozói Expo programkínálata.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A projekt azonosítószáma: FMP-E/1901/4.1/022 - Fiatal vállalkozók együttműködése – „Spolupráca mladých podnikateľov“.  

A látogatói regisztráció is elérhető. 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.