2022. április 4., 19:55

Elon Musk 9,2 százalékos részesedést szerzett a Twitterben

Az egyebek között Tesla-tulajdonos Elon Musk 9,2 százalékos részesedést szerzett a Twitter mikroblog szolgáltatásban - derült ki az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) adataiból.

Elon Musk
Fotó: TASR/Ap
Lépése azzal állhat összefüggésben, hogy Elon Musk korábban többször is panaszkodott a szólásszabadság megsértése miatt a platformon, és egy új közösségi hálózat létrehozásának a lehetőségén gondolkodik.

A milliárdos 73,48 millió Twitter-részvényt vásárolt. Ez mintegy 2,89 milliárd dollárjába kerülhetett Musknak, aki ezzel a Twitter legnagyobb részvényese lett.

Arra a hírre, hogy Musk bevásárolta magát a Twitterbe, a cég részvényára a New York-i tőzsde hétfői kereskedésének indításakor 20 százalékkal erősödött, majd 19 óra körül már 26 százalék emelkedéssel, 49 dollár fölött állt. 

Előzőleg Elon Musk megkérdezte Twitter-követőit, hogy a szolgáltatás vajon betartja-e a szólásszabadság elveit. Musk honlapja szerint több mint 2 millióan szavaztak és döntő többségük, 70,4 százalékuk válasza az volt, hogy nem.
 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.