2021. augusztus 26., 09:22

Az egyik legnagyobb szlovákiai bank már magyarul is kommunikál

Úgy tűnik, hogy az OTP Bank Szlovákiát megvásároló ČSOB számára valóban fontosak a magyar nemzetiségű ügyfeleik, mert egyre több szolgáltatást tesznek elérhetővé magyar nyelven is.

csob smartbanking

Azt már korábban tudni lehetett, hogy az OTP Bank szeretné eladni szlovákiai érdekeltségét, a befutó végül a ČSOB belga anyavállalata lett. A szükséges szabályozói és felügyeleti engedélyek megszerzését követően, a 2020. február 17-én kötött szerződés alapján 2020. november 26-án megtörtént az eladási tranzakció pénzügyi zárása, melynek eredményeként az OTP Bank Szlovákia részvényeinek 99,44%-a a KBC Csoport tulajdonába került, és így a KBC Bank leánybankjává vált.

Az eladást követően a banknak pénzügyi szolgáltatást nyújtó érdekeltsége egyébként nem maradt a szlovák piacon. Ami az OTP ügyfeleit illeti, azoknak a ČSOB igyekszik több szinten is megkönnyíteni az átállást. Az első és egyértelműen legnagyobb pozitívum a magánszemélyek számára azt volt, hogy

februártól az OTP ügyfelei ugyanolyan feltételek mellett vehettek fel pénzt a ČSOB bankautomatáiból, mint a saját bankjuk esetében. 

Ez azt jelenti, hogy a két bank ügyfelei már 450 szlovákiai ATM-ből vehetnek fel pénzt a legkedvezőbb feltételekkel, s ezzel a ČSOB már a harmadik legnagyobb bankautomatás hálózattal rendelkezik Szlovákiában. Közben a legtöbb helyen az OTP zöld színeit is a ČSOB színvilága váltotta, s a cég most egy újabb fontos változásról tájékoztatott.

Az ügyfelek által leggyakrabban használt mobilos Smartbanking alkalmazás, amelyen keresztül a pénzügyeiket intézik a legtöbben, immáron angol és magyar nyelven is elérhető. 

Anna Jamborová, a bank szóvivője elmondta, a mobil alkalmazás magyar nyelven történő használatát ugyanolyan természetesnek tartják, mint az angol nyelvű verziót, főként arra tekintve, hogy az OTP Bank Szlovákia korábbi ügyfeleinek olyan szintű szolgáltatásokat akarnak nyújtani, mint amilyeneket azok korábban is megszoktak.

Az alkalmazás magyar nyelvű verzióját közben ki is próbáltuk, azt egy frissítés után tudják beállítani, vagy egy "update" után automatikusan átáll magyar nyelvre, ha a telefonján is ez a nyelv van beállítva.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.