cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2019. december 4., 14:36

A tavalyi év legnagyobb adófizetője a Volkswagen, megkapta a Merkúr díjat

Kedden a Pénzügyi Igazgatóság (FS) díjazta a 2018-as adóév legnagyobb jövedelemadó befizetőjét. Az egyes régiók adóhivatalában nyilvántartásba vett társaságok közül a Merkúr 2019 díjat kapják a legmagasabb befizetett jövedelemadóért.

A győztes a Volkswagen Slovakia a. s lett, adta hírül a Pénzügyi Igazgatóság.

A társaságoknak a befizetett adó nagyságán túl számos más kritériumnak is meg kellett felelniük. A cégeknek nem lehettek elmaradt adókötelezettségei, vagy az adóellenőrzések során olyan elkerüléseik, amelyek meghaladták a 10 000 eurót. Nem volt szabad megsérteniük az elektronikus pénztárgépekről szóló törvényt.

Idén már a hatodik éve osztották ki a díjat.

Pozsony megye díjazottja a CE - Beteiligungs-GmbH, amely Szlovákiában működő Lidl Slovenská republika vállalatot képviseli.
Besztercebánya megyében a díjazott a Capital Safety Group volt - Banská Bystrica s.r.o.
Kassa megyében a legnagyobb jövedelemadó-fizető Sténia a. s.,

Nyitra megében a Muehlbauer Technologies s.r.o.
Eperjes megyében a  Muller Textiles Slovákia s.r.o.
Trencsén megyében  az AU Optronics (Slovákia) s.r.o.
Nagyszombat megyében a Gestamp Finance Slovakia s.r.o.
Zsolna megyében a Dhollandia Central Europe a.s.

A Kiválasztott Gazdasági Szereplők Hivatalában vezetett vállalatok közül a legmagasabb jövedelemadót a Volkswagen Slovakia a. s. fizette.

A Finstat elemzése szerint 2018-ban a szlovákiai vállalatok a befizetett adók szerinti rangsorolásban az Eustream gázszállító az első, amelynek adókötelezettsége közel 83 millió euró volt, ezt követi a Kia Motors Slovakia 76 millióval, a Volkswagen Bratislava pedig a harmadik helyen végzett, 72,2 millió euró adóval.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.