2022. január 29., 15:37

A miniszter a családi vállalkozások támogatására tett ígéretet

A vállalkozók számára az elmúlt két év nemcsak egészségügyi kockázatokat, hanem gazdasági jellegű nehézségeket is hozott, amelyekből sokan még nem tudtak kilábalni. Milan Krajniak munkaügyi miniszter ezúttal arra tett ígéretet, hogy nagyobb figyelmet fognak helyezni a családi vállalkozásokra is.

Milan Krajniak
Fotó: A miniszter FB-oldala

A politikus pénteken, a Matador Groupnál tett látogatása során kiemelte, mennyire fontos szerepet játszanak minden gazdaság számára a családi vállalkozások, s nincs ez másként Szlovákiában sem. A máriatölgyesi vállalat kapcsán elmondta, már több mint 100 éve létezik, s a rendszerváltozás óta azonos családi formában, miközben a változó korszakokat is túlvészelve sikeres tudott lenni a nemzetközi piacon is.

A miniszter szerint az a céljuk, hogy hasonló sikertörténetekből egyre több legyen, ezért az első félévben olyan törvényi változásokat fognak végrehajtani, amelyek segítik majd a családi vállalkozások indítását és működését. Krajniak konkrétumokat nem árult el, de hangsúlyozta, szeretnék, ha az ilyen vállalkozások is az ország értékei lennének, mert ők akkor is itt lesznek, amikor a nagy nemzetközi vállalatok hirtelen összecsomagolnak és tovább költöznek.

A tárcavezető szerint jelenleg is több tízezer családi vállalat működik Szlovákiában, de a legjobbak közé csak nagyságrendileg tíz tudta beverekedni magát, s éppen azon dolgoznak, hogy olyan feltételeket teremtsenek, amelyek között ez jóval több számára is lehetővé válik.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.