Sárközy Irén védelmében

Száraz Dénes 2019. február 11., 09:01

Akár tetszik, akár nem, most az egyszer nagyon  kell védeni a Most-Híd parlamenti képviselőjét. Szerintem Sárközy Irén egyáltalán nem sáros abban, hogy hitelesnek fogadta el a Fico által benyújtott dokumentumokat, most mégis rajta csattan a mémostor. Hagyják őt békén, csak tette a dolgát, végezte a pártfeladatát!

Fotó: TASR

Ő csak arról szavazott a parlament alkotmányjogi bizottságában, hogy elmúlt-e Fico 40 éves. Hát persze, hogy elérte már régen ezt a bűvös kort, ehhez nem is kell parlamenti képviselőnek lenni, mindenki jól tudja!  Hogy van-e jogi diplomája, az is köztudottabb és valóságszerűbb, mint Danko kisdoktorijának eredetisége! Az egyik rektornak hiszünk Fico esetében, a másiknak Danko esetében nem? Szlovák jogi diploma nélkül például hogyan lehetett volna Fico annyiszor szlovák miniszterelnök!?

Tehát, ha még a harmadik, a 15 éves jogi praxisa erősen kétségbe is vonható, akkor is 2:1 arányban an bloc megszavazta, hogy a plénum elé kerüljön Fico alkotmánybírói kinevezése. A többi kormánypárti képviselővel együtt határozott így. Nem is értem, hogy az ellenzékiek, miben kételkedtek? Esetleg abban, hogy miért tartott neki két hétig beszereznie a rektortól az egyetemi tanításáról szóló igazolást? Hát, Istenem, zárva volt a téli szünetben a tanulmányi osztály, vizsgaidőszakban senki se dolgozik ott. És a sorkatonai szolgálata alatt végzett rendkívül fontos aktatologató, pecsételő, borítékozó, nyálazó, bélyegzős jogi munkáját milyen alapon kérdőjelezik meg? Emiatt egyszer sem lehetett szegény őrségben, és még bántják is?

Csúnya Dostál képviselő, csúnya média! Mondta is Irén pártelnöke, hogy Dostál csak azután kérdőjelezte meg a katonai szolgálat alatt letöltött jogi gyakorlatot, miután Fico az egyetemi időszakot igazolta. Ha lett volna Ficón sapka, azért, ha nincs rajta, azért bántják szegényt! Egyébként is Bugár teljes mellszéleséggel kiállt Sárközy mellett, és egyáltalán nem tartja korrektnek, hogy a Most-Híd képviselőjét hibáztatja a sajtó azért, hogy Robert Fico alkotmánybíró-jelöltségéről szavazhat majd a parlament.

Ebből aztán az is kiderül, hogy Sárközy Irén nemcsak magánvéleményét prezentálta a szavazásnál, hanem pártjától, annak elnökétől kapott útmutatás alapján döntött úgy, ahogy döntött. Mert a kormánykoalíció egységében van az erő! Ez már kiállt sok próbát, Bugár Béla is több ízben bizonyította, hogy semmi pénzért se hajlandó feladni vagy elárulni! Hosszú távon valószínűleg ez a jövedelmezőbb... Hiszen volt már olyan is egy éve, hogy szembefordult például pártja országos tanácsa határozatának is, amelynek alapján a Most-Hídnak a ki kellett volna lépnie a az előrehozott parlamenti választások kiírásának hiányában. Dehogy lépett! 

A Most-Hidas képviselőasszonnyal viszont semmi baj! A szavazáskor minden bizonnyal saját lelkiismerete találkozott a pártjáéval. Megjegyezte bölcsen azt is, és én hiszek is neki, hogy a mostani igen szavazata az alkotmányjogi bizottságban még nem jelenti Fico jelöltségének megszavazását a plénumban is. Csak lehetőséget teremt. Ott már viszont valószínűleg titkos lesz a szavazás! És az vesse rá az első követ, aki bebizonyítja, milyen alkotmánybíró-jelölt neveket írt a cetlijére...

0 HOZZÁSZÓLÁS
Aich Péter 2019. augusztus 16., péntek

Álmok

Aich Péter jegyzete