cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2018. augusztus 21., 15:32

Nemzeti ünnepről vagy jót, vagy semmit

A saját lapomban nem ildomos más újságot górcső alá véve bírálni! Nekem se szokásom. Viszont létezik egy erkölcsi határ a médiában is, amit ha túllépnek, meg kell szólalni! Ez Mivel Felvidéken megjelenő magyar nyelven íródó sajtótermékről van szó, kötelességünk is! A vakítás ilyenkor szembetűnő, vészharangot kongató, ezért közérdekből kell tiltakozni!

201203081651000.0_ujsagok616.jpg

Főleg akkor, ha a jelenség nem egyedi és nem új keletű, hanem egy régen tartó folyamat legújabb megnyilvánulásának lehettünk szemtanúi. Persze, mondhatják a megalkuvók, hogy akinek nem tetszik, ne olvassa! Ezt könnyen megengedheti magának a többségi nemzet olvasója, de beszűkült kisebbségi létünk nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy teljesen mellőzi egyetlen magyar nyelvű napilapunkat. Sajnálatos módon ezzel ők vissza is élnek!

Természetesen még egy magyar napilapnak is joga van nem egyetérteni Magyarország nagy többséggel megválasztott kormányának politikájával, lehet bírálni az esetleges túlkapásokat, de a nemzeti ünnepünk legyen szent és sérthetetlen, úgy ahogy Szent István öröksége is! Fogyatkozó nemzetrészünk viszonylatában a nemzeti ünneptől való szembetűnő elhatárolódás a napilap részéről, továbbá a kormánypolitika bírálatának becsempészése még az augusztus 20-án megjelent szám egyes írásaiba is viszont már szándékos torzításnak, nemzetietlenségnek számít. Nem csak felháborító, hanem már sokkoló, provokáló újságírói magatartás!

Történt mindez legnagyobb nemzeti ünnepünkön, egy határon túli magyar nyelvű napilapban.
Érthetetlen és megmagyarázhatatlan az a szerkesztői politika, aminek köszönhetően a napilap címoldalán egyetlen írásban sem foglakozik a nemzeti ünneppel. Szent István örökségének nincs címlapot érdemlő üzenete a magyar olvasókhoz! Viszont címlapra került három olyan cikk is – a vállalkozói környezet javulásáról, a rendőrfőkapitány-választás új szabályairól és arról, hogy a Smer népszerűsége már nem csökken – amelyekkel a Most-Híddal feltöltött, de éppen agonizáló kormányt dicsőíti. A negyedik címlapstory arról szól, hogy a család évében valahol tizenhat kórházi ápoló egyszerre esett teherbe, de ez már nem a szlovák kormánytagok érdeme.

Augusztus 20-án a napilapban (legalábbis online megjelenésében) olvashatunk továbbá arról is, hogy a magyarországi és a lengyelországi populizmus hátterét kutatta a Political Capital, és arra a következtetésre jutott, hogy az a törzsi alapon való gondolkodás terméke. Nesze neked nemzeti ünnep, nesze neked Szent István, éljen Géza, a fejedelem!

De még korán sincs vége az „ünnepi tartalomnak”! A „Szakálla van: gender” írásnak már a címe is utal a várható gúnyolódó hangnemre, bár a szerző biztos frappánsnak véli. Az írás a magyar kormányon szórakozik, hogy nem tud hibázni még a rekkenő hőségben sem, amikor egy újabb, a migránsrecepthez hasonló módon nyúlt a genderszakok megkérdőjelezéséhez az egyetemeken. Nesze, neked magyar kormány, jól megkaptad a nemzeti ünnepeden!

Amennyiben a napilap következetesen továbbra is ezt az anyaország ellenes, lekicsinylő és becsmérlő szerkesztési és újságírói gyakorlatot fogja folytatni, rohamosan csökkenni fog az olvasótábora, ami az utóbbi időben amúgy is erősen megfogyatkozott. Az augusztus 20-ai számra beérkező olvasói kommentek bizonyára elgondolkoztathatják a lap kiadóját, hogy a jövőben talán érdemesebb lenne mellőzni a magyar nyelvet, és áttérni a szlovák nyelvű változatra, mivel a Magyarország ellenes megalapozatlan kirohanások és élcelődések iránt nagyobb lenne az érdeklődés a nacionalista érzelmű szlovák olvasók körében. Mert a magyaroknak már nagyon elegük van ebből, és már csak azok olvashatják a lapot, akiknek a vegyespárt önfeladó politizálása mindenható vagy legalábbis elfogadható.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.