HIRDETÉS

Nagy Dávid: Bíró úr, kérem!

hirek.sk 2017. január 05., 09:28
“Ha úgy gondolod, túl kicsi vagy ahhoz hogy számíts, próbálj meg egy szúnyoggal aludni.” akadtam ma a Dalai Láma szavaira az interneten. Történt ez pár órával azelőtt, hogy jött a hír, miszerint a szlovák törvényhozás elé kerül a bírósági anyanyelvhasználattal kapcsolatos kezdeményezésünk.

Sajtótájékoztató

Október elején tartottunk sajtótájékoztatót az MKP pozsonyi székházában. Az MKP ifjú jogásztitánjai: Kőrösi Ildikó, Horony Ákos és jómagam fogalmaztuk meg kifogásainkat az új Polgári Perrendtartás ezen passzusaival kapcsolatosan. Rövidre fogva: Szlovákiában nincs biztosítva a bírósági anyanyelvhasználat.... illetve van, ha az ember megfizeti. Ezzel viszont az állam több alkotmányos jogot és nemzetközi egyezményt is megszeg. Ez meg nem ildomos.  

Idegen babérok....

Gondolatainkat összegezve, levelet írtunk a Most-Híd igazságügyminiszterének. Válaszát sajnos a mai napig nem kaptuk meg (politikai kultúra). Nagy örömünkre viszont a Szlovák Távirati Iroda közölte a nagyvilággal, hogy a Most-Híd foglalkozni kíván a bírósági anyanyelvhasználattal felmerült problémákkal. Öröm volt viszontlátni saját gondolatainkat. Üröm volt mindezről csupán a sajtóból értesülni, a személyes egyeztetés ismét elmaradt.

MKP-s törvényalkotás

Mindenestre izgatottan várjuk a fejleményeket és az esetleges törvénymódosítási javaslatokat. Megjegyzem, hogy a perrendtartással kapcsolatos törvényjavaslatok 2015-ös parlamenti vitájában három Most-Híd képviselő is részt vett, ám akkor valahogy az említett hiányosságok elkerülték a figyelmüket. Jobb később, mint soha – mondhatjuk. Mivel a múltban már tapasztaltunk több szakmai hiányosságot a nemzeti kisebbségeket érintő törvénymódosításokkal kapcsolatban, az MKP kapuja ezúttal is nyitva áll. Megfelelő szakmai háttérrel figyeljük a fejleményeket és segítjük a törvényhozási folyamatot. Igen, törvényt módosítunk, érdeket érvényesítünk a parlamenten kívülről is. Egyelőre...

Nagy Dávid ügyvéd

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Legnézettebb
szerda, 18:48
csütörtök, 20:26