Kövesdi Károly

2018. augusztus 25., 08:30

Mohamed és a neoliberalizmus

A hír nem új, de félő, hogy hamar feledésbe merül. Augusztus 17-én Hágában öngyilkos lett egy, a tömeges bevándorlást ellenző politikus hölgy. Willie Dille videóüzenetben mondta el egy közösségi portálon, hogy nem bírja tovább elviselni a rá nehezedő nyomást, a fenyegetést, és félti a családját, a gyermekeit.

Tavaly egy migránsbanda megerőszakolta, majd megfenyegette, hogy tartsa a száját, és hagyja abba a politizálást, különben megölik. A falka az erőszak után megkérdezte tőle: Tiszteled-e már Mohamed prófétát?

A másik hír frissebb, alig pár napos. Düsseldorfban repülőgépre ültették Sami A. úri ülepét, és hazaszállították Tunéziába. A kerozin árát természetesen a német adófizetők állták. Osama bin Laden egykori testőrétől azonban nem biztos, hogy megszabadultak a németek, mert egy tartományi bíróság villámgyorsan döntött: jogtalan volt kiadni az arabot, mert otthon szegénykét zaklatni fogják. Igaz, hogy a német biztonságiak szerint több terrorista merénylet értelmi szerzője lehetett, de azért a jog az jog, és Samit haladéktalanul vissza kell szállítani Németországba (természetesen a német adófizetők költségén), hadd nyomorogjon tovább szegény üldözött a német államtól kapott 1200 eurós apanázsból. Mert az európai nép arra teremtődött, hogy eltartsa és pátyolgassa a hozzá hasonló gazembereket.

Valahol itt tartunk ma a keresztény gyökerű Európában. Az őshonos holland embernek joga van öngyilkosnak lenni, míg a terrorista arabnak joga van a zavartalan európai életre. A multikulturális agybaj követői szerint. A két eset közös nevezője, hogy a hatóságok vagy nem nyomoztak, vagy hiába nyomoztak.

Ha már a híreknél tartunk: a közös nevező köpönyegének redői közül lóg ki egy februári eset is. Ekkor értesítették a székesfehérváriakat, hogy 2023-ban városuk nem lesz Európa Kulturális Fővárosa. Az uniós meghallgatáson a bírálóbizottság ugyanis hiányolta a pályázati filmből a szegényeket és a migránsokat. Sokallták a keresztet, a templomokat, s az sem tetszett nekik, hogy ezekre a szimbólumokra a város értékként tekint. Egy belga politikus például azt kifogásolta, hogy a pályázat alapját, identitását a görög, a római és a keresztény-zsidó kultúrkör határozza meg. A csokizabálásban elhülyült belga jóember csak azt nem fejtette ki, hogy ő milyen Európát szeretne.

A székesfehérvári atyafiak szerencsére másképp látják a világot, és augusztus huszadika környékén minden évben nagy ünnepséggel emlékeznek egy-egy magyar királyra. Nem sokat törődve azzal, hogy a németországi Trierben például két éve annak a Marx Károlynak emeltek szobrot, aki a kommunista kiáltvány elején így fogalmazott: „Kísértet járja be Európát – a kommunizmus kísértete. Szent hajszára szövetkezett e kísértet ellen a régi Európának minden hatalma: a pápa és a cár, Metternich és Guizot, francia radikálisok és német rendőrök. (…) Legfőbb ideje, hogy a kommunisták az egész világ előtt nyíltan kifejtsék nézeteiket, céljaikat, törekvéseiket, és a kommunizmus kísértetéről szóló mesékkel magának a pártnak a kiáltványát állítsák szembe.”

Ha már a párhuzamoknál tartunk, nem lehet nem észrevenni, kik táplálják a beteg eszméknek azokat a vírusait, amelyek Európát pusztulással fenyegetik. Kik azok, akik számára minden jobb és üdvözítőbb a kereszténységnél. Megtaláljuk köztük a nyugati hatvannyolcas kiöregedett reformkommunistákat, akiknek fogalmuk sincs a kommunizmus rémtetteiről, és azokat a neoliberálisokat, akik Allahot és Mohamedet is szerethetőbbnek tartják, mint Jézus Krisztust. Ám míg Marx és nemzetközi csapata legalább nyíltan megfogalmazta a kiáltványát, ezek csak sunnyognak, hazudoznak és átkozódnak. Európa csak ezek nélkül a kártékony férgek nélkül talál vissza Európába.

Vagy mégsem? Legfőbb ideje leborulni Mohamed nagysága előtt?

(Megjelent a Magyar7 c. hetilap 2018/16. számában.)

0 HOZZÁSZÓLÁS
Száraz Dénes 2019. március 17., vasárnap

Nem azt mondták, Béla!

Mi lesz a somorjai politikai nagyágyúval?

Száraz Dénes 2019. március 16., szombat

Tudathasadásos állapot

Mi majd megvívjuk újabb kicsinyes pártcsatánkat.

Kolek Zsolt 2019. március 15., péntek

A kutyák népe még ismeri a farkasok dalát - gondolatok március idusán

1848 forradalmi márciusának üzenete a megszerzett jogok megtartása, az értékmentés.

Molnár Judit 2019. március 13., szerda

Kampányfinis lövészárkokban

Nincs viszont a magyarok körében hitelességi gondja a kampányban alig látható František Mikloškónak. Ő aktív politikusként is azon kevesek közé tartozott, aki pontosan értette gondjainkat, nyitott volt irányunkban...

Száraz Dénes 2019. március 13., szerda

Bugár szembesítése

Ma már közel sem tartja felelőtlennek Szlovákiában egy magyar indulását a köztársasági-elnök választásokon.

Horváth Szomolai Andrea 2019. március 12., kedd

Szüleink nyelvét gyerekeink hangján őrizzük

„Magyarul küzdök, magyarul tűrök, magyarul dobbanok és magyarul álmodom”

2019. március 11., hétfő

Választások vagy válaszút előtt

Napokon belül elérkezhet az a pillanat, amikor újra kell gondolni a felvidéki magyarság jövőjét.

Száraz Dénes 2019. március 11., hétfő

Ki van a pácban?

Csak sajnálni lehet a magyarországi ellenzéket az EP választások előtt. Nincs témájuk, nincs mibe kapaszkodniuk, semmi okosat nem tudnak kitalálni.

Molnár Judit 2019. március 10., vasárnap

Hét évtized szolgálata

Ünnep ez! Nem hivalkodón, nem a valóságot elfedő, önfeledt mulatozással, hanem csak úgy visszafogottan, józanul átgondolva jót és rosszat.

Száraz Dénes 2019. március 07., csütörtök

Kiska felelőtlensége

2014-ben Robert Fico ellenében nagyon sok magyar szavazatot kapott, de ezt államfőként semmivel sem viszonozta, tudomásul sem vett minket!

Vélemény
Száraz Dénes: Nem azt mondták, Béla!

Mi lesz a somorjai politikai nagyágyúval?

Száraz Dénes: Tudathasadásos állapot

Mi majd megvívjuk újabb kicsinyes pártcsatánkat.

Kolek Zsolt: A kutyák népe még ismeri a farkasok dalát - gondolatok március idusán

1848 forradalmi márciusának üzenete a megszerzett jogok megtartása, az értékmentés.