Kövesdi Károly

2018. augusztus 25., 08:30

Mohamed és a neoliberalizmus

A hír nem új, de félő, hogy hamar feledésbe merül. Augusztus 17-én Hágában öngyilkos lett egy, a tömeges bevándorlást ellenző politikus hölgy. Willie Dille videóüzenetben mondta el egy közösségi portálon, hogy nem bírja tovább elviselni a rá nehezedő nyomást, a fenyegetést, és félti a családját, a gyermekeit.

Tavaly egy migránsbanda megerőszakolta, majd megfenyegette, hogy tartsa a száját, és hagyja abba a politizálást, különben megölik. A falka az erőszak után megkérdezte tőle: Tiszteled-e már Mohamed prófétát?

A másik hír frissebb, alig pár napos. Düsseldorfban repülőgépre ültették Sami A. úri ülepét, és hazaszállították Tunéziába. A kerozin árát természetesen a német adófizetők állták. Osama bin Laden egykori testőrétől azonban nem biztos, hogy megszabadultak a németek, mert egy tartományi bíróság villámgyorsan döntött: jogtalan volt kiadni az arabot, mert otthon szegénykét zaklatni fogják. Igaz, hogy a német biztonságiak szerint több terrorista merénylet értelmi szerzője lehetett, de azért a jog az jog, és Samit haladéktalanul vissza kell szállítani Németországba (természetesen a német adófizetők költségén), hadd nyomorogjon tovább szegény üldözött a német államtól kapott 1200 eurós apanázsból. Mert az európai nép arra teremtődött, hogy eltartsa és pátyolgassa a hozzá hasonló gazembereket.

Valahol itt tartunk ma a keresztény gyökerű Európában. Az őshonos holland embernek joga van öngyilkosnak lenni, míg a terrorista arabnak joga van a zavartalan európai életre. A multikulturális agybaj követői szerint. A két eset közös nevezője, hogy a hatóságok vagy nem nyomoztak, vagy hiába nyomoztak.

Ha már a híreknél tartunk: a közös nevező köpönyegének redői közül lóg ki egy februári eset is. Ekkor értesítették a székesfehérváriakat, hogy 2023-ban városuk nem lesz Európa Kulturális Fővárosa. Az uniós meghallgatáson a bírálóbizottság ugyanis hiányolta a pályázati filmből a szegényeket és a migránsokat. Sokallták a keresztet, a templomokat, s az sem tetszett nekik, hogy ezekre a szimbólumokra a város értékként tekint. Egy belga politikus például azt kifogásolta, hogy a pályázat alapját, identitását a görög, a római és a keresztény-zsidó kultúrkör határozza meg. A csokizabálásban elhülyült belga jóember csak azt nem fejtette ki, hogy ő milyen Európát szeretne.

A székesfehérvári atyafiak szerencsére másképp látják a világot, és augusztus huszadika környékén minden évben nagy ünnepséggel emlékeznek egy-egy magyar királyra. Nem sokat törődve azzal, hogy a németországi Trierben például két éve annak a Marx Károlynak emeltek szobrot, aki a kommunista kiáltvány elején így fogalmazott: „Kísértet járja be Európát – a kommunizmus kísértete. Szent hajszára szövetkezett e kísértet ellen a régi Európának minden hatalma: a pápa és a cár, Metternich és Guizot, francia radikálisok és német rendőrök. (…) Legfőbb ideje, hogy a kommunisták az egész világ előtt nyíltan kifejtsék nézeteiket, céljaikat, törekvéseiket, és a kommunizmus kísértetéről szóló mesékkel magának a pártnak a kiáltványát állítsák szembe.”

Ha már a párhuzamoknál tartunk, nem lehet nem észrevenni, kik táplálják a beteg eszméknek azokat a vírusait, amelyek Európát pusztulással fenyegetik. Kik azok, akik számára minden jobb és üdvözítőbb a kereszténységnél. Megtaláljuk köztük a nyugati hatvannyolcas kiöregedett reformkommunistákat, akiknek fogalmuk sincs a kommunizmus rémtetteiről, és azokat a neoliberálisokat, akik Allahot és Mohamedet is szerethetőbbnek tartják, mint Jézus Krisztust. Ám míg Marx és nemzetközi csapata legalább nyíltan megfogalmazta a kiáltványát, ezek csak sunnyognak, hazudoznak és átkozódnak. Európa csak ezek nélkül a kártékony férgek nélkül talál vissza Európába.

Vagy mégsem? Legfőbb ideje leborulni Mohamed nagysága előtt?

(Megjelent a Magyar7 c. hetilap 2018/16. számában.)

0 HOZZÁSZÓLÁS
Molnár Judit 2019. május 22., szerda

Európa újrahangolva

A migránsválság felszínre hozta a különbözőségeket, Kelet és Nyugat ismét szembekerült, és kiderült, az ellenvélemény ellenséget szül.

B. Vida Júlia 2019. május 21., kedd

Zöld asztalok ideje

Ha tetszik, ha nem, fejest kell ugraniuk a felnőtt életbe. Érettségükről kell most tanúbizonyságot tenniük.

Száraz Dénes 2019. május 21., kedd

Brüsszel közelebb van, mint gondolnánk

Hajdanán, a rendszerváltást követő években a felvidéki magyarok legerősebb fegyvere a választások voltak.

Aich Péter 2019. május 20., hétfő

Ámokfutás

Egy szép mondás szerint nem normális, ha egy fiatal ember nem akar forradalmi változásokat. Hát jó – de ennyire?

Kövesdi Károly 2019. május 18., szombat

Európa megmentése

Ahhoz azonban, hogy mindez megváltozzék és valami normális süljön ki belőle, el kell menni szavazni.

N. Gyurkovits Róza 2019. május 18., szombat

Már a kommunista is jobboldali?

Bűn, sőt – divatosan mondva – szarvas hiba minden extrémizmust rányomni a jobboldalra, megpróbálni a jobboldal elhajlásaként magyarázni.

Agárdy Gábor 2019. május 18., szombat

A többségi döntés kérdése

Most is itt a veszély, hogy a döntések meghozatalának ilyen mértékű torzítása ismét megteremthetné azt az ideológiát, amely rövid idő után átcsaphatna egy újfajta diktatúrába.

Száraz Dénes 2019. május 17., péntek

A himnusszal elszámoltak, a lelkiismeretükkel még nem!

Előbb csoportosan, felelőtlenül „félreszavaztak”, majd külső nyomásra helyrebillentik a szavazógombokat. Azt gondolják, velünk ugyanezt tehetik.

Matus Tibor 2019. május 17., péntek

Állandó növekedésre alapozott gazdaságunk a katasztrófába vezet

Pár napra nagyon trendik voltunk, aztán minden megy a régi szerint, pedig egyre nyilvánvalóbb, hogy az állandó növekedésre alapozott gazdaságunk a katasztrófába vezet.

Száraz Dénes 2019. május 16., csütörtök

Már az őrhelyén strázsál Štúr

Érthető, de minden logikát nélkülöző a párkányiak felháborodása a városban leleplezett Štúr-szobor miatt.

HIRDETÉS
Vélemény
Molnár Judit: Európa újrahangolva

A migránsválság felszínre hozta a különbözőségeket, Kelet és Nyugat ismét szembekerült, ...

B. Vida Júlia: Zöld asztalok ideje

Ha tetszik, ha nem, fejest kell ugraniuk a felnőtt életbe. Érettségükről kell most tanúbizonyságot tenniük.

Száraz Dénes: Brüsszel közelebb van, mint gondolnánk

Hajdanán, a rendszerváltást követő években a felvidéki magyarok legerősebb fegyvere a választások ...