2018. szeptember 2., 08:54

Miért is?

Négy-öt magyar összehajolt egy felvidéki kiskocsmában: miért is ne? Miért is ne, miért is ne alapítsunk mi is egy magyar pártot? És meglett a negyedik: Magyar Fórum lett a neve! Mert az eddigi háromból állítólag az egyik nem elég fórumszerű, a másik nem igazán magyar, a harmadik meg semmilyen, láthatatlan. Milyen lesz a negyedik?

201703101357000.SIMON_ZSOLT_1-2.jpg

Majd mi megmutatjuk, ki az igazi magyar, ki az igazi keresztény meg demokrata,  megmutatjuk, hogy nyíltak és nyitottak leszünk minden  fórumon, mint a kocsmaajtó zárásig, és nem csak stikában fogunk politizálni. Mi olvashatók leszünk és kiszámíthatók, nem csak beszámíthatók.

Kinek a fiai vagyunk, szabad-e betörnünk új időknek új dalaival? Ha azt mondjuk, nem szabad, akkor nem törtök be? Kétlem! Aki politikus volt, az is marad, vagy legalábbis az szeretne maradni bármi áron, akár pártalapítással is, mert tudja, hogy jól fizet a parlament, meg az ebből adódó sok lehetőség!

És ha már telített a magyar pártpiac a Felvidéken? Nincs közöttetek egy matematikus se? Hogy ennyi felvidéki magyar szavazóra hány magyar párt a sok? Kettő is sok volt!  Tudom, nektek nem öncélotok van, a közérdek hívott életre benneteket.  Állítólag híd lesztek a Híd és az MKP között. Hídpillér is és a magyarság pillére is egyszerre! Hézagpótlók: ti akartok lépni a vegyespárt elhullajtott szlovákjai és az MKP elhullajtott magyarjai helyébe! A tisztességes Felvidékért a magyarok és szlovákok megmentői egyszerre! A magyarság kohéziós ereje! Jobb és baloldali összekötő is, mint a régi idők magyar focijában a baloldalon Göröcs Titi volt, vagy a jobboldalon Dunai II Anti.

Ti hiányoztak negyediknek a felvidéki magyar snapszer kártyajátékba, a hívósba! A tök ász meg Simon, a tökkirály! Tök jó, hogy megalakultatok! Gondoljátok! Esetleg rajtatok kívül még ki gondolja így?

Nagy sakkozónak is képzelitek magatokat! Parasztvakító magyar bástyáknak a felvidéki  magyar sakktáblán! Királyok nem lehettek, Bugár lefoglalta végtelen időkre... A sakk viszont türelemjáték, a felvidéki magyar választóknak pedig lassan elfogy a türelme. Eddig azért nem ment el választani, mert nem tudott választani a két magyar érdekeltségű párt között, most úgy vélitek, hogy majd azért fog elmenni, mert három-négy közül könnyebb a választás?

Akármilyen nehezünkre esik is bevallani, oligarchiák támogatása nélkül párt nem rúghat labdába Szlovákiában se. Magyar párt se! Merthogy kölcsönkenyér visszajár! Sejtelmünk se lehet, hogy melyik pénzeszsák támogatja a Magyar Fórumot, dehogy komolytalan lúzerek, az biztos! Még jó, hogy nem a DAC-ot támogatják, biztos kieső lenne a csapat!

Vagy mégse annyira gügye? Úgy érzi, hogy a vegyespárt kicsúszhat a parlamentből, az MKP meg nehezen csúszhat be, ezért veszélyben van a magyar parlamenti képviselet? Az pedig nekik se lenne jó! Mivel a két eddigi nem tudott kiegyezni, ezért talán majd a háromnak könnyebben megy? Vagy elég, ha a háromból kettő megegyezik, prezentálja a közkívánt összefogást, és kirekeszti a harmadikat?

Milyen az olyan párt, aki úgy fogalmazza meg magát már a megalakulásakor, hogy nem magában bízik, hanem rögtön a kialakítandó koalícióban gondolkodik?

Négy-öt magyar tehát összehajolt és pártot alapított! Semmit se tehetünk ellene, alakíthat! Csupán kérdezhetünk Ady után szabadon:

„Miért is, miért is, miért is?"
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.