2019. május 9., 06:46

Manfred Weber kosarat adott és kapott

Azt hitte az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője és európai bizottsági elnökjelöltje, Manfred Weber, hogy ha kijelenti, nincs szüksége az elnökké választásához a magyarok szavazataira, a magyarok ennek ellenére gondolkodás nélkül, néppártosan és fegyelmezetten mégis rá fognak szavazni!

orban-weber-2.jpg
Fotó: MTI

Most azonban nagyot tévedett! Hiszen ez pont olyan lenne, mint amikor a szerencsétlenkedő, kikosarazott férfi egy nagy kosár virágot küld a szerelmének hitt hölgynek azt hajtogatva, ha nem is kellek neked, én akkor is téged választalak! 

A képzeletbeli bajuszok tehát összeértek újfent!

A magyar kormányfő megelégelte az unió kizárólagos, ellentmondást nem tűrő irányszabását,

amelyet az Európai Néppárt és Weber is egyre erőteljesebben képvisel. De nem mondhatjuk azt sem, hogy meggondolatlanul teljesen önálló utat igyekszik járni Magyarország, mert ez ebben a nagy európai térségben kockázatos lenne egy kis ország számára.

Orbán van olyan tapasztalt és taktikus politikus, hogy még az EP választások előtt felméri az erőviszonyokat, és előre látja az európai dolgok alakulását, amely akár kicsúcsosodhat odáig is, hogy az EP választásokat követően nem lesz akkor szüksége a Fidesznek a Néppártra, mint fordítva. Senki se tartózkodik szívesen azon a helyen, ahonnan kinézik őt az önálló véleménye miatt, sőt ráadásul megtorlásként fel is függesztik ottlétét.

Ilyenkor óvatosan, körültekintően elkezd  tapogatózni az ember új, saját nézeteihez közelebb álló társak irányába, ami még semmire se kötelezi őt. Ilyenkor aztán latolgat, számolgat, és ha a dolgok önmaguktól vagy az EP választások eredményeinek következtében nem változnak meg, akkor akár vége is szakadhat a néppártos családbarát programnak. Weber családfőként a hatalom megszerzése érdekében képes lenne lepaktálni akár az európai baloldallal is, ami viszont a magyarországi viszonyok ismeretében a jelenlegi magyar kormány számára teljesen elfogadhatatlan!

Ilyenkor szükséges az EP keretében egy új szövetségben gondolkodni, olyanban, amely Európa jövőjét az erős nemzetállomok uniójában látja,

nem pedig egy felhigított európai egyesült államokban, amely a tagországokat megfosztaná saját  nemzeti arculatuktól. 

A magyarok történelmi emlékezetében ugyanis még élénken él, hogy milyen veszélyt jelentett a nemzetre a 150 éves török hódoltság, a Habsburg-monarchia, a szovjet fennhatóság, ezért nem kívánja elfogadni Brüsszelnek, valamint a rosszemlékű Trianonnal társítható európai nagyhatalmaknak a diktátumszerű, univerzáló törekvését, mindenhatóságát.

Ezért állítja tévesen és tele rosszindulattal Weber és Juncker is, hogy Magyarország az Orbán-kormánnyal irányt tévesztett! Pedig mindenki tudja, még Weber is, hogy Magyarországon kormányszinten senki sem kételkedik magában az Európa Unióban, csupán a jelenlegi brüsszeli értékirány néhány, elsősorban a nemzeti önrendelkezést megkérdőjelező aspektusa nem felel meg az országnak! Belülről kell őket megreformálni, és az EP-választások most erre olyan lehetőséget szolgálnak, amellyel élnünk kell! 

Aztán jöhet az az újabb izgalmas kérdés, amennyiben az MKP az erdélyi magyarok pártjával együtt újra képviselethez jut az EP-ban, és miért ne jutna, akkor követik-e majd a Fideszt az új családba, amennyiben a mostanival esetleg szakítana. 

Megosztás
Címkék