HIRDETÉS

Kövesdi Károly: Bugár Béla rögvalósága

Kövesdi Károly 2017. február 16., 13:12
Csáky Pál elszakadt a valóságtól, emelte fel a mutatóujját minap Bugár Béla, a Most-Híd elnöke. Az MKP-nak rendet kell teremtenie, toldotta meg Danko kapitány barátja és Fico alezredes harcostársa, hozzátéve, nemcsak Csáky Pálra, hanem Õry Péterre, a párt Országos Tanácsának elnökére és Gubik Lászlóra, a Via Nova vezetőjére is gondol. Ki hitte volna, hány emberre gondol egyszerre Bugár Béla, ha egy emberrel keveredik vitába?

Ezt a  frontális támadást egyetlen napilapunk a következő címmel közölte: „Csáky-csörte a Híddal“. Lehet, hogy gondjaim vannak a szövegértéssel, de akárhogyan is forgatom, nekem a tudósításból az jön le, hogy „Bugár-csörte az MKP-val“. Ugye, kedves kollégák? Merthogy Csáky nem vette a szájára sem Érsek Árpádot, sem Ravasz Ábelt. Meg Burdiga Pavolt sem. A többi Most-Híd-as prominenst sem emlegette Csáky. Egyes-egyedül Bugárt emlegette. A Pomlé Géniusza ugyanakkor kapásból három embert hányt kardélre, nem először.

Természetesen azokat, akik nem tetszenek neki az MKP-ban. Már hogyne jutna erről eszembe önkéntelenül Jókai Mór Kárpáthy Zoltán című regényének híres jelenete, amikor Dabroni lovag zsinórban hívja ki kora reggeli párbajra Kárpáthy Zoltánt, Szentirmay grófot és Wesselényi bárót? De szép, daliás, békétlen idők is voltak! Kard ki kard...

Tovább gombolyítva a fonalat: Bugár Béla a maga közismert visszafogottságával csupán annyit szeretne, hogy ő mondaná meg, kikből álljon az MKP és annak vezetése. Legyen egy kicsit simulékonyabb, diplomatikusabb, visszafogottabb. Talán térjen vissza ahhoz a valósághoz, amikor még Bugár Bélának hívták az MKP elnökét. Meg egyáltalán. Fogja be a száját. Majd akkor lehet együttműködni, tárgyalni, összefogni, kedves magyarjaim, ha az MKP kiteszi egy jégtáblára Õryt, Gubikot és természetesen Csákyt, megfosztja őket rangjelzéseiktől, és eltaszítja a parttól. Majd akkor jövünk mi a Tenkes kapitányával (bocsánat: Danko kapitánnyal) tárgyalni. Hiszen ezek az emberek elszakadtak a valóságtól! A valóság, az más! A valóság, az a jófajta, zsíros csallóközi szántó, amiből sem Csákynak, sem Õrynek, de még Gubiknak sem jutott, mert élhetetlenek. Sőt, mulyák. Ezek a lókupecek nem ismerik a felvidéki magyar rögvalóságot.

Kövesdi Károly

Forrás: Hírek.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Legnézettebb
szerda, 18:48
csütörtök, 20:26