Száraz Dénes

2019. március 11., 10:58

Ki van a pácban?

Csak sajnálni lehet a magyarországi ellenzéket az EP-választások előtt. Nincs témájuk, nincs mibe kapaszkodniuk, semmi okosat nem tudnak kitalálni, szóra érdemes törvényjavaslatot képtelenek beterjeszteni. Ezért aztán szabotálják az országgyűlési munkát, csak az utcán képesek a hőbölgős önmutogatásra, látványos, de teljesen értelmetlen provokálással akarják magukra felhívni a figyelmet, de ez eddig minden alkalommal visszafele sült el, az embereknek elegük van belőlük.

A kormány pedig teszi a dolgát, most a családtámogatási intézkedéseik népszerűsége az égig ér, az ellenzék nem is mer velük szembe szegülni, hasonló a hatás, mint amilyen a rezsicsökkentés alkalmával volt. Megpróbálnak ugyan lekicsinylően beszélni róluk, a kákán is csomót keresve, de mindhiába. Ennek pedig újabb két százaléknyi szavazó elvesztése lehet a következménye. Pedig akár ők is kitalálhattak volna valami ilyesmit, vagy bevezethették volna, amikor kormányoztak. De nem tették! 

Migrációkérdésben is vesztésre áll évek óta az ellenzék Magyarországon. Mivel a parlamenti választásokon képtelenek önerőből egyharmad fölé kerülni, mást nem tehetnek, mint kívülről, az EU-tól várnak támogató megváltást, és minden apró-cseprő dologgal rohannak Brüsszelbe elítéltetni Magyarország kormányát. Ők viszont ezért cserébe elvárják tőlük az illegális bevándorlás támogatásának feltétlen felvállalását. Engedelmeskedve beállnak a brüsszeli sorba, csak ezzel otthon a maradék szavazóiknak is búcsút inthetnek. Most az ENSZ globális migrációs paktumát az EU jogszabályként kívánja bevezetni annak ellenére, hogy kilenc uniós ország elutasította. Erre köteleznék a tagállamokat. Az újabb várható ellenállás szinte belesimul Orbánék kampánystratégiájába, az ellenzék megint rossz lóra tesz majd, ugyanazt fújja, mint Brüsszel, és bukhat újra egy hatalmasat.

Közben a NATO-csatlakozás évfordulóját is a V4-ek tagországai együtt ünneplik Lengyelországban. Gyurcsányék pedig otthon a fotelben a tv előtt NATO jelvényekkel a mellükre tűzve integethetnek az EU-s kis zászlócskáikkal. Mást nem igazán tehetnek.

Viszont Manfred Weber ultimátumának, amely a Brüsszel elleni plakátkampány leállítását, az EPP tagpártjaitól való bocsánatkérést, Soros CEU-jának Budapesten maradását tartalmazta, biztos felállva tapsoltak az ellenzékiek. Szinte látták lelki szemeik előtt, ahogy kizárják a Fideszt az Európai Néppártból.

Korai volt az öröm, mert maga az ultimátumfogalmazó Weber utazik Orbánhoz Budapestre, hogy elsimítsa és magyarázgassa hirtelen felindulását, mert belátta, hogy a Néppártnak nagyobb szüksége van a Fideszre, mint a Fidesznek a Néppártra, különösen most az EP választások előtt. A kizárással pedig csak erősítenék a magyar kormánypártot, sőt, a lengyelekkel, olaszokkal stb. összefogva akár egy új szövetség alkothatna a Néppárt kárára. Így a bocsánatkérés nem marad el, csak átalakulhat! Orbán teljesíteni fogja az ultimátum következő pontját is, március 15-ig leszedeti a Juncker-Soros tervet leleplező plakátokat, hogy helyére újakat, esetleg Timmermans-Sorosakat tetessen. Az ultimátum harmadik feltétele, a  CEU maradása pedig mindenki tudja, hogy biztosított, amennyiben működésével meg tud felelni az érvényes magyarországi törvényeknek.

Úgyhogy nincs oka az örömre a magyarországi ellenzéknek, nincsenek jó kilátásai a májusi EP-választások előtt. Most már csak abban reménykedhet, hogy Bugár Béla kampányában tökösen beszállt Weber mellé a ringbe, és keményen beszólt Orbánnak, miszerint „ha csak a tizedét próbálta volna meg a jelenlegi szlovákiai kormánykoalíció, mint amit Orbánék az elmúlt két választási időszakban megtettek, akkor itt (Szlovákiában, a szerző megjegyzése) már fejek potyogtak volna, sőt lehet, hogy „véres forradalom” lett volna.” A különbség csak az, hogy a Most-Híd elnökét, államfőjelöltjét valószínűleg nem fogja fogadni Orbán, míg Webert bizonyára igen.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Száraz Dénes 2019. március 17., vasárnap

Nem azt mondták, Béla!

Mi lesz a somorjai politikai nagyágyúval?

Száraz Dénes 2019. március 16., szombat

Tudathasadásos állapot

Mi majd megvívjuk újabb kicsinyes pártcsatánkat.

Kolek Zsolt 2019. március 15., péntek

A kutyák népe még ismeri a farkasok dalát - gondolatok március idusán

1848 forradalmi márciusának üzenete a megszerzett jogok megtartása, az értékmentés.

Molnár Judit 2019. március 13., szerda

Kampányfinis lövészárkokban

Nincs viszont a magyarok körében hitelességi gondja a kampányban alig látható František Mikloškónak. Ő aktív politikusként is azon kevesek közé tartozott, aki pontosan értette gondjainkat, nyitott volt irányunkban...

Száraz Dénes 2019. március 13., szerda

Bugár szembesítése

Ma már közel sem tartja felelőtlennek Szlovákiában egy magyar indulását a köztársasági-elnök választásokon.

Horváth Szomolai Andrea 2019. március 12., kedd

Szüleink nyelvét gyerekeink hangján őrizzük

„Magyarul küzdök, magyarul tűrök, magyarul dobbanok és magyarul álmodom”

2019. március 11., hétfő

Választások vagy válaszút előtt

Napokon belül elérkezhet az a pillanat, amikor újra kell gondolni a felvidéki magyarság jövőjét.

Molnár Judit 2019. március 10., vasárnap

Hét évtized szolgálata

Ünnep ez! Nem hivalkodón, nem a valóságot elfedő, önfeledt mulatozással, hanem csak úgy visszafogottan, józanul átgondolva jót és rosszat.

Száraz Dénes 2019. március 07., csütörtök

Kiska felelőtlensége

2014-ben Robert Fico ellenében nagyon sok magyar szavazatot kapott, de ezt államfőként semmivel sem viszonozta, tudomásul sem vett minket!

B. Vida Júlia 2019. március 06., szerda

Negyven nap

Mi, modern emberek többnyire nem vesszük komolyan a böjtöt. Legfeljebb egy kisebb tisztítókúrába vagyunk hajlandók belemenni.

Vélemény
Száraz Dénes: Nem azt mondták, Béla!

Mi lesz a somorjai politikai nagyágyúval?

Száraz Dénes: Tudathasadásos állapot

Mi majd megvívjuk újabb kicsinyes pártcsatánkat.

Kolek Zsolt: A kutyák népe még ismeri a farkasok dalát - gondolatok március idusán

1848 forradalmi márciusának üzenete a megszerzett jogok megtartása, az értékmentés.