Hazai pályán jelentette be Bugár a maradását

Száraz Dénes 2019. június 02., 10:58

Garamszentkereszten tartotta elnökségi ülését a Most-Híd... Jól felkorbácsolták előtte az érdeklődést, hiszen a hét folyamán a párt két prominens képviselője, Gál Gábor és Nagy József az egymást követő kudarcok miatt a vegyespártban változások szükségességéről beszélt.

Fotó: TASR

Utólag kiderült, hogy inkább csak reklámszerű nyilatkozatok voltak. Sokan gondoltak arra is, hogy az MKP-hoz hasonlóan az elnökségi ülésen ők is egyértelmű döntést hoznak az egységes magyar politizálás fontosságáról. Hiába várták, tovább folytatódik a ködösítés!

A hírügynökségek megszellőztették, hogy ezen az ülésen bejelentik a pártelnök lemondását is. Puccskísérletről, önkéntes távozásról is csiripeltek a verebek.

Elmaradt a szenzáció, Bugár Béla kapott vagy adott magának még egy jó félévet a pártelnöki székben. A magyar képviselet is kapott tehát még egy félévet a szlovák parlamentben... Utána a vízözön!  Az elmaradt bejelentéssel a magyar összefogás is veszélybe sodródott a jövő tavaszon esedékes parlamenti választásokon, hiszen a közös fellépést több MKP-s politikus Bugár visszavonulásához kötötte.

Nem kellene pedig ahhoz kötni, mert ez a lépés a vegyespárt és a pártelnök magánügye, ebbe külső kényszerítő erők nem szólhatnak bele! Egy Bugárnak ne diktáljon senki se! Például a Smer esetében sem a KDH keleti végének regionális politikusai kezdeményezik Fico leváltását, hanem a Smeren belül szólaltak meg az ezt kezdeményező hangok. Főhet is a feje most emiatt (is) a legerősebb kormánypártnak! 

Amíg tehát a Hídon belül nem történik valami ehhez hasonló, ne várjuk azt a csodát, hogy Bugár önkritikát gyakorolva veszi a sátorfáját, és kivonul a politikából!

Hogy az egységes magyar politizálás megteremtése miatt erre szükség volna, az másodlagos, ez soha nem volt elsődleges szempont Bugárnál. Hogy a Híd megerősödését is szolgálná visszalépése, az meg harmadlagos szempont nála.

2007-ig kell visszamennünk ahhoz a tisztújító MKP kongresszusig, amikor a küldöttek Csákyt választották meg elnöknek Bugár ellenében. Kényszeredett mosollyal vette tudomásul a döntést, de lelke mélyén a bizalomvesztés pillanatában is két kézzel kapaszkodott az elnöki székbe. Keresett is magának gyorsan egy másikat!

Még az éjszakába nyúló szavazás eredményeire vártunk azon az ominózus kongresszuson, amikor az egyik szünetben Bugárt és Csákyt körbe vette a Jókai Sínház előcsarnokában néhány érsekújvári küldött. Emlékezetes pillanat volt, amikor a kényszeredett beszélgetés közben Bugár egy karatemozdulattal Csáky felé rúgott úgy fejmagasságban. Persze nem találta el, de egy pillanatra megfagyott a levegő körülöttük, csak a közelben tanyázó fotoriporterek fényképezői kattogtak és villogtak.  Annyira profi és gyors lehetett azonban a mozdulat, hogy azóta sehol se láttam ezt a pillanatot megörökítő fotót....

Van erről az időszakról egy másik Bugárral kapcsolatos élményem is. A kongresszus előtt járási konferenciákra került sor, az érsekújvári Szőgyénben volt. Ezeken a konferenciákon kellett dönteni arról, hogy a járások melyik elnökjelöltet támogatják a kettő közül. Volt a konferencián egy holtidőszak, amikor a titkos szavazatokat számolták össze, miközben Bugár az elnöki asztalnál feszengett láthatóan türelmetlenül. Aztán egy idő után szintén infantilis módon két kezéből géppuskát formált, és puskaropogásos hangot kiadva magából a szintén várakozó küldöttek közé célzott. Mintha sejtette volna a szavazás végeredményét...

Tehát Bugár Bélát nem olyan fából faragták, aki önként lemondana a hatalomról!

Ezt most az egyszer a hidasoknak kellene kezdeményezniük! Talán megérne egy próbát a felvidéki magyarság jövője érdekében! A többiek hiába mondják Bugárnak, hogy mondjon le, nem fogad szót, látjuk!

0 HOZZÁSZÓLÁS