2022. június 5., 20:03

Ha nem a huhogás, akkor a fütyülés a baj

Most senki se fütyült az angol himnusz alatt, egy gyerek se huhogott a meccsen a Puskás Arénában. Most azért voltak a dühösek az angolok, mert térdelésüket a meccs elején kifütyülték a fiatal magyar szurkolók. Ha van sapka a szurkolók fején azért, ha nincs, azért… Persze azért a vereség miatt is fájhatott a fejük….

Magyar-angol
Szoboszlai Dominik büntetőből gólt szerez a labdarúgó Nemzetek Ligája 1. fordulójában játszott Magyarország - Anglia mérkőzésen a Puskás Arénában 2022. június 4-én.
Fotó: MTI

Hatvan éve nem kaptak ki a játék nagymesterei a magyaroktól fociban, utoljára a chilei világbajnokságon győztünk 2:1-reTichy és Albert góljaival. Most pedig egy újabb győzelem az új titán, Szoboszlai góljával, amit az angoloknak persze nem könnyű elviselni a történelmi 6:3 és 7:1 tükrében, valamivel vissza kell vágni ennek az elvetemült nemzetnek. A térdelés kifütyülésébe kell tehát belekötni, ezzel lehetne újabb büntetést kicsikarni számukra az UEFA-tól. Nem elég, hogy Orbán a napokban megint győzött Brüsszelben, itt van ráadásul ez a megalázó vereség is.

Nosza, nem volt rest az angol sajtó, vasárnap reggel a tudósítások zömében a térdelés kifütyülése volt a meccs leglényegesebb mozzanata, tanulsága. Mintha ez lett volna az angol vereség oka: a füttyszó feletti felháborodásuk és bánatuk miatt elment a kedvük a focitól az angol játékosoknak. Voltak olyan periódusai a mérkőzésnek, amikor percekig keresték a labdát, mégsem került hozzájuk.

Egyébként is mit képzelnek magukról ezek a kis magyar gonosztevők? Az angol lapok szerint tisztán fel lehetett ismerni a magasabb hangfrekvenciájú gyerekfüttyöt, miközben az angol játékosok példamutatóan térdeltek a gyepen, bemutatva, gyakorolva a rasszizmus elleni küzdelem nemzetközi jelképét.

Mit hozhat a jövő, ha ilyen a jelen, ilyen elvetemült fiatalok vannak Magyarországon, írta az egyik angol lap.  Fittyet hányva arra, hogy a magyar válogatott már a tavalyi Európa Bajnokság előtt is többször hangsúlyozta, hogy a mérkőzések előtt nem térdeléssel fogja kifejezni a gyűlölet bármilyen formájának elítélését. A magyar-angolon is ott lógott egy hatalmas molinón, hogy a pályán nincs helye a gyűlöletnek.

A sok gyereknézőről is felháborodottan írtak az angol lapok! Szerintük így értelmét vesztette az UEFA magyarokat sújtó szankciója, hiszen majdnem teltházas volt a mérkőzés. Azt sugallották ezek a cikkek, hogy a magyar szövetség kijátszotta az UEFA büntetését a sok gyereknézővel. A kamerák sokszor pásztázták is a magukat nagyszerűen érző, játszadozó, nevetgélő, egyfolytában ropit ropogtató, üdítőt iszogató gyermekhadat, amelynek esze ágában sem volt gúnyt űzni az angolok térdelő gesztusából, egyszerűen csak nem tartották helyénvalónak egy focimeccsen a szolidaritásnak ezt a fajta kinyilvánítását. Ha felnőnek, lehetnek még ők a legelszántabb rasszizmus-ellenesek, de egész biztos, hogy nem az angol térdelés fogja őket erre rávenni.

Mint ahogy attól sem lesznek LMBTQ- elkötelezettek ezek a fiatalok, hogy az angolok csapatkapitánya, Harry Kane szivárványszínű karszalagot viselt a karján. Szalai Ádám magyar kapitány béke feliratú karszalagot. No, ebbe hogyan lehet belekötni?

Talán kicsit irigykednek is az angol lapok amiatt, hogy a mérkőzésre sikerült odaszervezni 35 ezer 14 évnél fiatalabb iskolást. Nekik is lesz egy zártkapus meccsük a napokban a Nemzetek Ligájában az olaszok ellen. Állítólag 2000 gyereket sikerült eddig kicsábítani a meccsre. Nem túl sok…

Osztálykirándulásokkal, múzeumlátogatásokkal kötötték össze a meccset az iskolák, és látható módon nagyon élvezték a focit a gyerekek, főleg a magyar győzelmet, amelynek értékét emeli, hogy június 4-én, a nemzeti összetartozás napján született meg. A sors furcsa fintora, hogy Gyurcsány Ferencnek, a nemzeti széthúzás magyartalan megtestesítőjének is erre a napra esik a születésnapja. De ez a tény nagyon, nagyon eltörpül a nemzeti összetartozásunk és az újabb magyar sportsiker mellett. Hajrá magyarok!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.