2022. május 16., 18:36

Gerontokrácia avagy Biden és Putyin beszámíthatósága

Vajon mitől lehetünk nyugtalanabbak? Attól, hogy a szomszédban háború van, amely NATO-tagország ide, NATO-tagország oda, könnyen átcsaphat hozzánk is, elsősorban azért, mert Szlovákia a legelszántabbak közé tartozik az oroszellenesség és ukránkomaság hangsúlyozásában, valamint az Ukrajnába küldött fegyverszállításban sem tétlenkedik. Vagy pedig azért hajtjuk le esténként nyugtalanabbul párnánkra fejünket, mert a nukleáris táskák, amelyek elindíthatják az atomtámadást az USA, illetve Oroszország részéről, avatatlan kezekben vannak.

biden putyin
Fotó: TASR/AP

Avatatlanok, hiszen az egymásnak feszülő két nagyhatalom egészségileg bizonytalan elnökei birtokolják ezeket az atomkoffereket. 

Elég csak felidézni a közelmúltból az amerikai elnök többszöri, botladozó felmászási kísérleteit egy repülőgépre vezető lépcsősoron, vagy pedig az egyik beszéde utáni kéznyújtási próbálkozását egy fantomalakkal, amelyet csak ő látott.

A 80. évét taposó politikus egy egyetemen tartott negyvenperces beszédet, amelynek végeztével oldalra fordult, és a kezét nyújtotta valakinek, csakhogy rajta kívül senki nem állt a pódiumon. A némileg zavartnak tűnő elnök ezután néhány másodpercig még téblábolt, majd hátat fordított a közönségének és elballagott.

Az elnökünk megfordult, és próbált kezet fogni valakivel, miközben senki nem állt ott. Ez elképesztően zavarba ejtő, és ő vezeti az országunkat!”

– fakadt ki Twitterén Marjorie Taylor Greene republikánus képviselő.

Az eset alig néhány nappal azután történt, hogy Ronny Jackson, a Fehér Ház egykori orvosa, felszólította Joe Bident, hogy mondjon le, mondván, mentálisan nem alkalmas a pozícióra. Az elnök szellemi épségét rendre komolyan megkérdőjelezik, a diplomáciai eseményeken is gyakorta bakizik, felejti és keveri a vezető politikusok neveit, a városokét és országokét is. Emlékezetes az is, hogy tavaly futótűzként terjedt az interneten az a felvétel, melyen az látható, hogy az elnök a „szemét pihentette”, miközben Naftali Bennett izraeli kormányfővel tárgyalt. Nos hát, egy ilyen ember kezében veszélyessé válhat az atomkuffer tartalma, mert mi van, ha véletlenül az uzsonnáját vagy a szemüvegét motozva mellé nyúl? Az egész rakétakilövési rendszer alapja, hogy a lehető leggyorsabban végre lehessen hajtani bárki beleegyezése nélkül, elnöki döntésre.

Ha az elnök elrendeli a támadást, az interkontinentális ballisztikus rakéták legkésőbb négy perccel később kilőnek.

Putyin a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházban az ultranacionalista Vlagyimir Zsirinovszkijt búcsúztatására is atomtáskával érkezett. A moszkvai temetésen katonai őrök vették körül az orosz elnököt, két lépéssel mögötte egyikük az orosz „titkos nukleáris aktatáskával” lépkedett. Nos úgy hírlik, a feketeöves, egykoron a hidegben is félmeztelenül lovagló Putyin sincs a legjobb egészségi állapotban.

A Kreml évek óta alig beszél az orosz elnök egészségéről, ami törvényszerűen felerősíti a találgatásokat.

Pajzsmirigyráktól pszichózisig széles a felmerült betegségek skálája, de felfedezni vélték már nála az előrehaladott Parkinson-kór tüneteit is. Egy oknyomozó orosz lap saját forrásaira hivatkozva azt állítja, hogy Putyin hetente többször jár orvoshoz, és a politikust mindig egy tucat orvos kíséri, amikor valahova utazik. Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) körlevelet küldött ki regionális hivatalokba, amelyben cáfolja Vlagyimir Putyin állítólagos halálos betegségéről szóló pletykákat. A körlevél azonban állítólag ellenkező hatást váltott ki, és az FSZB számos regionális igazgatója az igazság elsumákolásának tartja, és ennek alapján arra a következtetésre jutottak, hogy Putyin tényleg súlyos betegségben szenved. Gorbacsov előtt a régebbi szovjet elnökök, Andropov és Csernyenko is kitűnő egészségi állapotnak örvendtek a hivatalos tájékoztatások szerint, aztán hamarosan el is távozott a két megválasztott élőhalott. Ma már csak a bebalzsamozott Leninnek vannak földi kapcsolatai a róla elnevezett mauzóleumban pihenve...

Joggal lehetnek tehát álmatlan éjszakáink amiatt, hogy a pillanatnyilag nem teljesen fit Biden és Putyin rendelkezik az egész világra nézve veszélyes atombőröndökkel…

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.