Matus Tibor

2018. április 19., 09:30

Danko, a véletlenszerű szavak kapitánya. Vagy generátora?

Sokan bántják országgyűlésünk elnökét, hogy kapitányi rangot gründolt magának, ráadásul a beszéde is értelmezhetetlen. Azzal vádolják, mintha mondataiba a szavakat egy véletlengenerátor sorsolná.

Felháborítanak ezek a vélemények. Egy pártvezetőnek, akinek a pártjára a hadügyi tárcát bízták, igenis kijár a kapitányi rang. A szavai pedig kristálytisztán értelmezhetőek, csak egy kis empátia kell hozzá.

Hogy bebizonyítsam, Önök elé tárom mondatainak értelmezését, szigorúan az én olvasatomban.

„Azért választottam a sajtótájékoztató formáját, hogy megelőzzek minden félreértést, sötétbe való kiáltást, amelyet a sajtó területén érzek”Fiúk a koalícióban, ha nem értetek a szép szóból, akkor nyilvánosan leszek kénytelen beszélni!

„Természetesen a koalíciós együttélésben is előfordulnak különböző szituációk, semmi sem olyan ideális, mint azt az egyik partner elképzeli, és súrlódási felületek is keletkeznek, amelyet a felelős partnerek meg tudnak oldani.”  –  Fiúk, ha nem hagyjátok abba a szívatásunkat és továbbra is kihagytok minket a buliból, akkor jobb, ha tudatosítjátok, hogy nálunk is ott a fütykös, és nem félünk használni.

„Leszögezném, hogy az SNS a nemzeti keresztényszocialista (vagy keresztény nemzetiszocialista, itt nem hallottam kristálytisztán) eszmerendszerből indul ki, tehát nem volna célszerű, ha ezektől az alapelvekből eltávolodnánk.”Fiúk, nekünk is jár a zsé! Ne higgyétek, hogy kihagytok a buliból és a fejünkre csinálhattok.

„Ezért fontos volt. hogy 2016-ban a koalíciós partnereink megértően fogadták a politikai céljainkat,” - Fiúk eddig mindig megegyeztünk!

„A vitás kérdésekben megegyeztünk, és a koalíció eddigi két évében, a nehéz időszakok ellenére is, mindig megtaláltuk a problémák megoldását.” Fiúk, van elég a zsákban, hogy az eddigi elosztás továbbra is szépen működjön.

„Új helyzetben vagyunk, új a kormányelnök, aki lehet, hogy ismert a Smer SD struktúrái előtt, de nem ismert a nézetrendszere az SNS számára.”Fiúk, most meg melyik oligarcha parancsol?

„Ezért a mai elnökségi gyűlésünk úgy döntött, hogy munkaértekezletre hívja az új kormányfőt, hogy tisztázzuk azokat a kérdéseket, amelyeket a kormányzati felelősség a vállunkra rak.”Fiúk, kaptok még egy esélyt, hogy újra minden a régi kerékvágásban haladjon tovább!

„Amíg Fico volt a kormányfő, nem keletkezett ennyi súrlódási felület a különböző ügyeknél, mint az új kormányfő esetében”Ki ez a nyikhaj, aki idejön, és minden elosztást felborít?

„Világosan megmondtam a koalíciós partnereknek, hogy nem érzem jól magam akkor, ha a médiából kell értesülnöm egy miniszter, illetve egy magas beosztású tisztviselő távozásáról, és nem akarok ilyen koalícióban maradni.”Fiúk, ha kihagytok a bizniszből, akkor rám továbbá ne számítsatok!

„Ez nem azt jelenti, hogy meg akarjuk nyitni a koalíciós szerződést. Az SNS stabil partner, de ha kell, képesek vagyunk az asztalra csapni.”Fiúk, vagy folytatódik a buli a megegyezettek szerint, vagy kifordítjuk a bilit.

„Az új kormányban a legnagyobb problémának azt látjuk, hogy a ránk bízott tárcákban, a programunk vízióinak teljesítéséhez, könyörögnöm és hajlonganom kell a pénzügyminiszter előtt.”Fiúk, nekem is itt sorakoznak az éhes szájak. Miből fizessem őket? Mit képzeltek, kiéheztethettek minket?

„Megválogatom a szavaimat, és nem kívánok indulatokat szítani, és azt hiszem meg tudjuk oldani a problémákat.” – Fiúk,lécci, lécci, lécci…!Nagy a torta, mindenkinek jut!

Röviden ennyit Danko kapitány szavaiból. Természetesen megpróbáltam lefordítani a többiekét is:

Pellegrini nem gondolja, hogy Dankónak gondja lenne vele. „Valószínűleg jobban meg akar ismerni” – véli a kormányfő, aki szerint holnap tisztázni fogják az SNS elnökével a félreértéseket. Hozzátette: „az ügyből nem csinálok tragédiát.”Meggyőztem én már nagyobb halakat is, mindenkinek meg van az ára!

És ugye, nyilatkozott a harmadik koalíciós partner is.

„A Most-Híd párt nem osztja az SNS nézeteit, melyeknek Andrej Danko pártelnök adott hangot a párt elnökségének szerdai ülése után. Az alapvető politikai kérdéseket illetően pártunk semmilyen hangsúlyeltolódásokat nem érzékel a koalíción belül”Mi a fasort akartok? Most fogunk kifizetni egy milliárddal többet az F16-sokért, ha már a Grippen-buli így befuccsolt - és még ti kiabáltok? Hát nektek semmi sem elég?

Hát! Körülbelül ennyi történt tegnap a koalíció háza táján.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Száraz Dénes 2019. január 16., szerda

Farsangolnak a felvidéki magyarok…

Játsszunk el azzal a gondolattal, hogy egy ilyen farsangi bálban elfogadja a meghívást a magyar államfőjelölttel együtt a magyar származású elnökjelölt is. Hova ültetni le őket?

Kövesdi Károly 2019. január 15., kedd

Tízmillió rabszolga üzenete

Pozsonyban egyelőre még nem került sor folyosói fetrengésekre, de ha szükség lenne rá, azt is megérnénk.

Száraz Dénes 2019. január 14., hétfő

Simon Zsolt matekból korrepetálásra szorul

A számok nem tudnak hazudni, és valószínű, hogy a négy magyar érdekeltségű pártnak külön-külön, egymásnak feszülve nem lesz esélye bekerülni a parlamentbe!

Pomichal Krisztián 2019. január 13., vasárnap

Patkószegek

Egy patkószeg miatt a patkó elveszett, a patkó miatt a ló elveszett, a ló miatt a lovas elveszett, a lovas miatt a csata elveszett, a csata miatt a háború elveszett, a háború miatt az ország elveszett.

Molnár Judit 2019. január 12., szombat

A show folytatódik

Még fel sem ocsúdott az ország az év végi kötelező vigalomból, s a politikacsinálók máris turbó fokozatra kapcsoltak.

Pomichal Krisztián 2019. január 12., szombat

Hordószónokok

A múlt év utolsó negyedében több mint 33 százalékkal csökkent a nyersolaj hordónkénti ára, ekkora esés pedig példa nélküli az utóbbi években, 2014 hasonló időszakában volt utoljára ehhez fogható.

Kolek Zsolt 2019. január 12., szombat

A doni katasztrófa és a kollektív emlékezet

Hetvenhat évvel ezelőtt, ezekben a fagyos januári napokban indult meg a Vörös Hadsereg támadása, amely a Don-kanyarban néhány nap alatt áttörte a hősiesen küzdő, ámde hiányosan felszerelt 2. magyar hadsereg védelmét.

Száraz Dénes 2019. január 11., péntek

Betyárból pandúr

Élénken él az emlékezetünkben az is, amikor első kormányzása alatt Kaliňákkal együtt egy sajtótájékoztatón hazudozással vádolta meg Malina Hedviget. Most pedig alkotmánybírónak jelölik.

Aich Péter 2019. január 10., csütörtök

Vigyázat! Hírek!

A szakma becsülete, a szó becsülete, az igazságosság ki tudja, hova lett.

Száraz Dénes 2019. január 09., szerda

Hova tűnt a jellem?

Az óriásplakátok mostani üzenete szerint most tapasztalt államfőre lesz szüksége az országnak!

Vélemény
Száraz Dénes: Farsangolnak a felvidéki magyarok…

Játsszunk el azzal a gondolattal, hogy egy ilyen farsangi bálban elfogadja a meghívást a magyar államfőjelölttel ...

Kövesdi Károly: Tízmillió rabszolga üzenete

Pozsonyban egyelőre még nem került sor folyosói fetrengésekre, de ha szükség lenne rá, azt is megérnénk.

Száraz Dénes: Simon Zsolt matekból korrepetálásra szorul

A számok nem tudnak hazudni, és valószínű, hogy a négy magyar érdekeltségű pártnak külön-külön, ...