HIRDETÉS

Matus Tibor

2018. április 19., 09:30

Danko, a véletlenszerű szavak kapitánya. Vagy generátora?

Sokan bántják országgyűlésünk elnökét, hogy kapitányi rangot gründolt magának, ráadásul a beszéde is értelmezhetetlen. Azzal vádolják, mintha mondataiba a szavakat egy véletlengenerátor sorsolná.

Felháborítanak ezek a vélemények. Egy pártvezetőnek, akinek a pártjára a hadügyi tárcát bízták, igenis kijár a kapitányi rang. A szavai pedig kristálytisztán értelmezhetőek, csak egy kis empátia kell hozzá.

Hogy bebizonyítsam, Önök elé tárom mondatainak értelmezését, szigorúan az én olvasatomban.

„Azért választottam a sajtótájékoztató formáját, hogy megelőzzek minden félreértést, sötétbe való kiáltást, amelyet a sajtó területén érzek”Fiúk a koalícióban, ha nem értetek a szép szóból, akkor nyilvánosan leszek kénytelen beszélni!

„Természetesen a koalíciós együttélésben is előfordulnak különböző szituációk, semmi sem olyan ideális, mint azt az egyik partner elképzeli, és súrlódási felületek is keletkeznek, amelyet a felelős partnerek meg tudnak oldani.”  –  Fiúk, ha nem hagyjátok abba a szívatásunkat és továbbra is kihagytok minket a buliból, akkor jobb, ha tudatosítjátok, hogy nálunk is ott a fütykös, és nem félünk használni.

„Leszögezném, hogy az SNS a nemzeti keresztényszocialista (vagy keresztény nemzetiszocialista, itt nem hallottam kristálytisztán) eszmerendszerből indul ki, tehát nem volna célszerű, ha ezektől az alapelvekből eltávolodnánk.”Fiúk, nekünk is jár a zsé! Ne higgyétek, hogy kihagytok a buliból és a fejünkre csinálhattok.

„Ezért fontos volt. hogy 2016-ban a koalíciós partnereink megértően fogadták a politikai céljainkat,” - Fiúk eddig mindig megegyeztünk!

„A vitás kérdésekben megegyeztünk, és a koalíció eddigi két évében, a nehéz időszakok ellenére is, mindig megtaláltuk a problémák megoldását.” Fiúk, van elég a zsákban, hogy az eddigi elosztás továbbra is szépen működjön.

„Új helyzetben vagyunk, új a kormányelnök, aki lehet, hogy ismert a Smer SD struktúrái előtt, de nem ismert a nézetrendszere az SNS számára.”Fiúk, most meg melyik oligarcha parancsol?

„Ezért a mai elnökségi gyűlésünk úgy döntött, hogy munkaértekezletre hívja az új kormányfőt, hogy tisztázzuk azokat a kérdéseket, amelyeket a kormányzati felelősség a vállunkra rak.”Fiúk, kaptok még egy esélyt, hogy újra minden a régi kerékvágásban haladjon tovább!

„Amíg Fico volt a kormányfő, nem keletkezett ennyi súrlódási felület a különböző ügyeknél, mint az új kormányfő esetében”Ki ez a nyikhaj, aki idejön, és minden elosztást felborít?

„Világosan megmondtam a koalíciós partnereknek, hogy nem érzem jól magam akkor, ha a médiából kell értesülnöm egy miniszter, illetve egy magas beosztású tisztviselő távozásáról, és nem akarok ilyen koalícióban maradni.”Fiúk, ha kihagytok a bizniszből, akkor rám továbbá ne számítsatok!

„Ez nem azt jelenti, hogy meg akarjuk nyitni a koalíciós szerződést. Az SNS stabil partner, de ha kell, képesek vagyunk az asztalra csapni.”Fiúk, vagy folytatódik a buli a megegyezettek szerint, vagy kifordítjuk a bilit.

„Az új kormányban a legnagyobb problémának azt látjuk, hogy a ránk bízott tárcákban, a programunk vízióinak teljesítéséhez, könyörögnöm és hajlonganom kell a pénzügyminiszter előtt.”Fiúk, nekem is itt sorakoznak az éhes szájak. Miből fizessem őket? Mit képzeltek, kiéheztethettek minket?

„Megválogatom a szavaimat, és nem kívánok indulatokat szítani, és azt hiszem meg tudjuk oldani a problémákat.” – Fiúk,lécci, lécci, lécci…!Nagy a torta, mindenkinek jut!

Röviden ennyit Danko kapitány szavaiból. Természetesen megpróbáltam lefordítani a többiekét is:

Pellegrini nem gondolja, hogy Dankónak gondja lenne vele. „Valószínűleg jobban meg akar ismerni” – véli a kormányfő, aki szerint holnap tisztázni fogják az SNS elnökével a félreértéseket. Hozzátette: „az ügyből nem csinálok tragédiát.”Meggyőztem én már nagyobb halakat is, mindenkinek meg van az ára!

És ugye, nyilatkozott a harmadik koalíciós partner is.

„A Most-Híd párt nem osztja az SNS nézeteit, melyeknek Andrej Danko pártelnök adott hangot a párt elnökségének szerdai ülése után. Az alapvető politikai kérdéseket illetően pártunk semmilyen hangsúlyeltolódásokat nem érzékel a koalíción belül”Mi a fasort akartok? Most fogunk kifizetni egy milliárddal többet az F16-sokért, ha már a Grippen-buli így befuccsolt - és még ti kiabáltok? Hát nektek semmi sem elég?

Hát! Körülbelül ennyi történt tegnap a koalíció háza táján.

0 HOZZÁSZÓLÁS
B. Vida Júlia 2018. május 25., péntek

Nyugdíj vagy nyögdíj?

A képlet egyszerű, elég egy-két évtized, és több lesz az eltartott, mint az eltartó. Baj az is, hogy tovább élünk, mint szüleink és nagyszüleink, ráadásul életünk utolsó éveit sokszor már csak mások segítségére szorulva tudjuk végig evickélni….

Aich Péter 2018. május 24., csütörtök

Jövőépítés

Ábránd csupán az Európai Unió bővítése, vagy ugrás az ismeretlenbe.

N. Gyurkovits Róza 2018. május 23., szerda

Macskajaj

Rend nélkül kocsma lesz az egész ország. Kocsmává válik a jószándékú utcai tüntetés, kocsma-politikává, ugye, kedves Zsé?!

DAC
Rajkovics Péter 2018. május 22., kedd

A sárga-kék szurkolók ereje

A klubvezetés és a szurkolók együtt alakították ki a remek dunaszerdahelyi fociszigetet a Csallóközben, köszönet érte mindkettőnek.

Agárdy Gábor 2018. május 19., szombat

Nyögdíjgyári dilemma

A hazai politikai dagonyában – amelynek pár napja egyik fő híre Andrej Kiska visszavonulása volt - alig kapott publicitást az SNS – Fico-csörte a tervezett új nyugdíjkorhatárról…

B. Vida Júlia 2018. május 19., szombat

Felvételik és érettségik ideje

Május igencsak mozgalmas hónap az oktatásban. Egyrészt ilyenkor vannak a középiskolai felvételik, s lassan kezdődik a szóbeli érettségik időszaka is.

Aich Péter 2018. május 18., péntek

Mindenki mást csinál

Egész Európa megbolondult: jövőépítés helyett öngyilkossággal foglalkozik.

Kolek Zsolt 2018. május 16., szerda

Kiska: a jobboldal integrátora?

Mennyire lesz képes Kiska egyesíteni a jövőben a jobboldalt?

B. Vida Júlia 2018. május 14., hétfő

Hová lettek a szép ígéretek?

Még a legidősebb emberek sem emlékeznek arra, hogy ezeken a tájakon valaha is különösebb gond lettek volna az ivóvíz minőségével.

Kolek Zsolt 2018. május 13., vasárnap

Lavina: a Kuciak-gyilkosság politikai következményei

Noha a bűncselekmény felderítése még várat magára, a következmények máris tetten érhetők.

HIRDETÉS
Vélemény
B. Vida Júlia: Nyugdíj vagy nyögdíj?

A képlet egyszerű, elég egy-két évtized, és több lesz az eltartott, mint az eltartó. Baj az is, hogy ...

Aich Péter: Jövőépítés

Ábránd csupán az Európai Unió bővítése, vagy ugrás az ismeretlenbe.

N. Gyurkovits Róza: Macskajaj

Rend nélkül kocsma lesz az egész ország. Kocsmává válik a jószándékú utcai ...

HIRDETÉS
Legnézettebb