HIRDETÉS

Matus Tibor

2018. április 19., 09:30

Danko, a véletlenszerű szavak kapitánya. Vagy generátora?

Sokan bántják országgyűlésünk elnökét, hogy kapitányi rangot gründolt magának, ráadásul a beszéde is értelmezhetetlen. Azzal vádolják, mintha mondataiba a szavakat egy véletlengenerátor sorsolná.

Felháborítanak ezek a vélemények. Egy pártvezetőnek, akinek a pártjára a hadügyi tárcát bízták, igenis kijár a kapitányi rang. A szavai pedig kristálytisztán értelmezhetőek, csak egy kis empátia kell hozzá.

Hogy bebizonyítsam, Önök elé tárom mondatainak értelmezését, szigorúan az én olvasatomban.

„Azért választottam a sajtótájékoztató formáját, hogy megelőzzek minden félreértést, sötétbe való kiáltást, amelyet a sajtó területén érzek”Fiúk a koalícióban, ha nem értetek a szép szóból, akkor nyilvánosan leszek kénytelen beszélni!

„Természetesen a koalíciós együttélésben is előfordulnak különböző szituációk, semmi sem olyan ideális, mint azt az egyik partner elképzeli, és súrlódási felületek is keletkeznek, amelyet a felelős partnerek meg tudnak oldani.”  –  Fiúk, ha nem hagyjátok abba a szívatásunkat és továbbra is kihagytok minket a buliból, akkor jobb, ha tudatosítjátok, hogy nálunk is ott a fütykös, és nem félünk használni.

„Leszögezném, hogy az SNS a nemzeti keresztényszocialista (vagy keresztény nemzetiszocialista, itt nem hallottam kristálytisztán) eszmerendszerből indul ki, tehát nem volna célszerű, ha ezektől az alapelvekből eltávolodnánk.”Fiúk, nekünk is jár a zsé! Ne higgyétek, hogy kihagytok a buliból és a fejünkre csinálhattok.

„Ezért fontos volt. hogy 2016-ban a koalíciós partnereink megértően fogadták a politikai céljainkat,” - Fiúk eddig mindig megegyeztünk!

„A vitás kérdésekben megegyeztünk, és a koalíció eddigi két évében, a nehéz időszakok ellenére is, mindig megtaláltuk a problémák megoldását.” Fiúk, van elég a zsákban, hogy az eddigi elosztás továbbra is szépen működjön.

„Új helyzetben vagyunk, új a kormányelnök, aki lehet, hogy ismert a Smer SD struktúrái előtt, de nem ismert a nézetrendszere az SNS számára.”Fiúk, most meg melyik oligarcha parancsol?

„Ezért a mai elnökségi gyűlésünk úgy döntött, hogy munkaértekezletre hívja az új kormányfőt, hogy tisztázzuk azokat a kérdéseket, amelyeket a kormányzati felelősség a vállunkra rak.”Fiúk, kaptok még egy esélyt, hogy újra minden a régi kerékvágásban haladjon tovább!

„Amíg Fico volt a kormányfő, nem keletkezett ennyi súrlódási felület a különböző ügyeknél, mint az új kormányfő esetében”Ki ez a nyikhaj, aki idejön, és minden elosztást felborít?

„Világosan megmondtam a koalíciós partnereknek, hogy nem érzem jól magam akkor, ha a médiából kell értesülnöm egy miniszter, illetve egy magas beosztású tisztviselő távozásáról, és nem akarok ilyen koalícióban maradni.”Fiúk, ha kihagytok a bizniszből, akkor rám továbbá ne számítsatok!

„Ez nem azt jelenti, hogy meg akarjuk nyitni a koalíciós szerződést. Az SNS stabil partner, de ha kell, képesek vagyunk az asztalra csapni.”Fiúk, vagy folytatódik a buli a megegyezettek szerint, vagy kifordítjuk a bilit.

„Az új kormányban a legnagyobb problémának azt látjuk, hogy a ránk bízott tárcákban, a programunk vízióinak teljesítéséhez, könyörögnöm és hajlonganom kell a pénzügyminiszter előtt.”Fiúk, nekem is itt sorakoznak az éhes szájak. Miből fizessem őket? Mit képzeltek, kiéheztethettek minket?

„Megválogatom a szavaimat, és nem kívánok indulatokat szítani, és azt hiszem meg tudjuk oldani a problémákat.” – Fiúk,lécci, lécci, lécci…!Nagy a torta, mindenkinek jut!

Röviden ennyit Danko kapitány szavaiból. Természetesen megpróbáltam lefordítani a többiekét is:

Pellegrini nem gondolja, hogy Dankónak gondja lenne vele. „Valószínűleg jobban meg akar ismerni” – véli a kormányfő, aki szerint holnap tisztázni fogják az SNS elnökével a félreértéseket. Hozzátette: „az ügyből nem csinálok tragédiát.”Meggyőztem én már nagyobb halakat is, mindenkinek meg van az ára!

És ugye, nyilatkozott a harmadik koalíciós partner is.

„A Most-Híd párt nem osztja az SNS nézeteit, melyeknek Andrej Danko pártelnök adott hangot a párt elnökségének szerdai ülése után. Az alapvető politikai kérdéseket illetően pártunk semmilyen hangsúlyeltolódásokat nem érzékel a koalíción belül”Mi a fasort akartok? Most fogunk kifizetni egy milliárddal többet az F16-sokért, ha már a Grippen-buli így befuccsolt - és még ti kiabáltok? Hát nektek semmi sem elég?

Hát! Körülbelül ennyi történt tegnap a koalíció háza táján.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Száraz Dénes 2018. augusztus 15., szerda

Hé, víz!

Bratyizva hemzsegnek az oroszok és ukránok együtt a vízben. Megbékélés a magyar vízben.

Kövesdi Károly 2018. augusztus 14., kedd

A nyitott társadalom esete a sánta kutyával

Nyitott társadalom? Soha a világtörténelemben nem fordult elő akkora svindli, olyan társadalomromboló ideológia, mint amit a nyitott társadalom elmeháborodott eszméje képvisel.

Aich Péter 2018. augusztus 14., kedd

Jogok ütközése

Nagyon odavagyunk a jogainkért. Pontosabban azért, amit annak nevezünk ki.

Száraz Dénes 2018. augusztus 13., hétfő

Ki mint gyűjt, úgy arat

Vajon elégedettek lehetünk a Felvidéken az általunk összegyűjtött aláírások számával vagy sem?

Haják Szabó Mária 2018. augusztus 12., vasárnap

A humánum (ál)arcai

Az Európai Unió nem vesz részt Szíria újjáépítésében, nem jött be ugyanis a számítása. Az Aszad‑rezsim maradt, a „demokratikus átalakulás” meg elmaradt.

Agárdy Gábor 2018. augusztus 11., szombat

A Nagy Bratyó

Pártunk és Kormányunk a közelmúltban kitalálta, hogy folyamatosan szeretne belekukucskálni a vállalkozók és jogi személyek, valamint a civil szervezetek bankszámláiba.

Száraz Dénes 2018. augusztus 10., péntek

Ezerarcú Bugár

A Most-Híd boszorkánykonyhájában összedugták fejüket a főszakácsok, hogy a mi hozna többet a pártkonyhára: a maradás vagy a távozás a jelenlegi kormánykoalícióból.

Száraz Dénes 2018. augusztus 09., csütörtök

Csuk biztos tudja

Micsoda blamázs! Az egész kormánykoalíció szégyene! De a Smer-SNS-Most-Híd koalíció még most is kitartana a legvégsőkig Kaliňák mellett, aki bizonyára sok értékes, esetleg másokra nézve terhelő információ birtokában van.

B. Vida Júlia 2018. augusztus 08., szerda

Mindennapi örömeink

Nem kell ahhoz messzire utazni, hogy jól érezzük magunkat. Van felfedezni való bőven szűkebb vagy kicsit tágabb pátriánkban is.

Matus Tibor 2018. augusztus 07., kedd

Szuverén országnak nevezhető még Szlovákia?

A kérdés persze költői, mert fennállása alatt sosem bírt az ország teljes szuverenitással.

HIRDETÉS
Vélemény
Száraz Dénes: Hé, víz!

Bratyizva hemzsegnek az oroszok és ukránok együtt a vízben. Megbékélés a magyar vízben.

Kövesdi Károly: A nyitott társadalom esete a sánta kutyával

Nyitott társadalom? Soha a világtörténelemben nem fordult elő akkora svindli, olyan társadalomromboló ideológia, ...

Aich Péter: Jogok ütközése

Nagyon odavagyunk a jogainkért. Pontosabban azért, amit annak nevezünk ki.

Legnézettebb
csütörtök, 08:22
péntek, 09:27
vasárnap, 12:06
szerda, 09:28