Száraz Dénes

2019. március 04., 08:39

Bugár lehet az államfőválasztás legnagyobb vesztese?

Az egész biztos, hogy arra még álmában se gondolt, ő lesz Szlovákia első magyar nemzetiségű köztársasági elnöke, mivel ennek annyi az esélye, mint egy utcalánynak a zárdafőnök választáson. Nem csak azért tűnhet teljesen kizártnak ez az álom, mert származása nem a többséghez sorolja őt, hanem elsősorban ingadozó politikai magatartása, kaméleonsága predesztinálja őt a sikertelenségre az államfőválasztáson.

Gondolhatott viszont minden más merészre, amikor elszánta magát az indulásra: második fordulóra, 15-20 százalék feletti eredményre, pártja népszerűségének soha nem látott magasságokba való felfuttatására, saját és pártja Ficos múltjának és jelenének elfeledtetésére, a közelmúlt politikai tévelygéseinek elhomályosítására, az MKP sárba taposására stb. Viszont most az egyszer talán elszámította magát!

Túlértékelte magát, az óriásplakátos sármja már a háza előtt lócáján üldögélő kendős  nénikéket és a pipájukkal pöfékelő bácsikákat se téveszti meg! És az események egyáltalán nem a szájíze szerint alakulnak mostanság! Előbb szűkebb közösségének belső riválisa lépett vissza, és nem az ő javára. Fel is háborodott rögtön, pedig ezen egyáltalán nincs mit csodálkoznia, hiszen egy lépést sem tett a másik irányába, legalább egy kéznyújtás erejéig.

A politika pedig üzlet ilyen értelemben, egy adok-kapok! Menyhárt viszont példát szolgált az ellenzéki összefogásra, akadt is követője, még pedig az egyik addigi nagy esélyes, Mistrík. És feltételezhető, hogy a NŐ-vel se számolt ilyen mértékben, aki szinte a semmiből tűnt fel, és egy héttel a nőnap után akár már meg is koronázhatják! De Čaputová odacsapott mindenkinek rendesen, úgy tűnik, az emberek változást akarnak!

Bugárnak is biztos eszébe juthatott már a visszavonulása államfőindulás ügyben!

Csak szegény, nem tud visszalépni senki javára se!

Čaputová az ellenzéki oldalon áll teljes mellbedobással, ha az ő javára fújna takarodót, mit szólnának Ficoék. Ez a kormánykoalíció végét jelentené!

Maroš Šefčovič javára sem teheti (pedig ennyi lágyítójel egy elnökjelölt nevében sincs), mert újfent és immár sokadszor elkötelezné magát a kormányoldalra. Ezt most már igazán ő sem szeretné a jövőre esedékes parlamenti választások előtt, senki se mosná le róla a Ficó rákenődött sarát. Így még talán hátha szükség lesz rá és pártjára a választások után...

Neki nem okozna komolyabb lelkiismereti kérdést a politikai váltás!

Ideológiai  és erkölcsi szempontból teljesen  kötetlen! Viszont a mostani ellenzéknek komolyabb gondot jelenthet vele lepaktálni. Harabin javára talán azért már ő se lenne hajlandó lemondani....A többieknek kegyet gyakorolni pedig nem lenne kifizetődő gesztus!

Bajban, nagy bajban lehet tehát Bugár! És nem csak az elhamarkodott, senkivel se  egyeztetett köztársaságielnök-jelölésével! Szembesülnie kell ugyanis egy számára nagyon kedvezőtlen politikai folyamattal Szlovákiában, ami minden bizonnyal fordulatot fog eredményezni az országban a legközelebbi parlamenti választásokon.

A jelenlegi kormány ténykedése ugyanis akaratlanul azt eredményezte, hogy az embereknek elegük lett a  politikai hatalomhoz köthető botrányból, visszaélésekből, bűnügyek határát súroló ügyekből, és  egy tisztességes Szlovákiát szeretnének!

Bugár Béla pedig ebbe a képbe már nem igazán illeszthető bele!

A régiek, Ficoék kénytelenek lesznek csöndben kivonulni a hatalomból, de most már nem csak egy rövid időre, mint Radičová alatt, hanem végleg!

Bugár Béla pedig Robert Ficóval eltűnhet a politikai süllyesztőben!

Régen itt lenne az ideje!

0 HOZZÁSZÓLÁS
Száraz Dénes 2019. július 23., kedd

Amikor a minimálbérek az égbe szöknek

A minimálbéremeléssel emelkednek az árak, növekszik a munkanélküliség is, a nyugdíjak vásárlóértéke pedig rohamosan csökkenhet. Ha viszont nem emelkednek a bérek, álmodozni se lehet!

Agárdy Gábor 2019. július 22., hétfő

Ez már eugenika?

Az emberiséget már évezredek óta foglalkoztatta a saját faja kvalitásainak javítása, mint pl. az emberi intelligencia növelése vagy a takarékosságra és az emberi szenvedés csökkentésére irányuló törekvések...

Molnár Judit 2019. július 21., vasárnap

A necces, a nem jó, a rossz meg a még rosszabb

Jelen állás szerint a politika számára marad tehát a koalíció vagy a választási párt.

Száraz Dénes 2019. július 21., vasárnap

Danko, a (zászló)rúdtáncos

Sokan nacionalista túlkapásnak vélik a zászlórúd méretét, Dankót pedig ezért nemzeti húrokon játszó rúdtáncosnak.

Kolek Zsolt 2019. július 20., szombat

Két választás Magyarországon

Megszűnt a kétosztatú ellenzék, s ezáltal az a centrális erőtér, amelyben a kormánypártoktól jobbra és balra is jelentős támogatottságú középpártok lettek volna? 

Száraz Dénes 2019. július 19., péntek

A SaS mézesmadzaga a magyaroknak

Az SaS vagy sejt valamit, vagy sokkal ravaszabb és politikusabb, mint az OĹANO!

Száraz Dénes 2019. július 15., hétfő

A magyarországi ellenzék európai megnyilvánulása

Ilyen Szlovákiában nem fordulna elő...

Kövesdi Károly 2019. július 14., vasárnap

Móricz Zsigmond ürügyén

A 140 éve született Móricz táboroktól, ízlésektől függetlenül talán a legsokrétűbb, a korabeli magyar társadalmat legkomplexebb módon megjelenítő írója. 

Haják Szabó Mária 2019. július 13., szombat

Már megint szembejött az a fránya valóság

Vajon minek kell még történnie ahhoz, hogy Európában azok legyenek a hangadók, akik tudomásul veszik a puszta valóságot, és a bűnösből nem csinálnak hőst?

Száraz Dénes 2019. július 12., péntek

Idegenben jó a döntetlen

A focipályákon túl is zajlanak a párharcok.

Vélemény
Száraz Dénes: Amikor a minimálbérek az égbe szöknek

A minimálbéremeléssel emelkednek az árak, növekszik a munkanélküliség is, a nyugdíjak vásárlóértéke ...

Agárdy Gábor: Ez már eugenika?

Az emberiséget már évezredek óta foglalkoztatta a saját faja kvalitásainak javítása, mint pl. ...

Molnár Judit: A necces, a nem jó, a rossz meg a még rosszabb

Jelen állás szerint a politika számára marad tehát a koalíció vagy a választási párt.