Száraz Dénes

2019. március 04., 08:39

Bugár lehet az államfőválasztás legnagyobb vesztese?

Az egész biztos, hogy arra még álmában se gondolt, ő lesz Szlovákia első magyar nemzetiségű köztársasági elnöke, mivel ennek annyi az esélye, mint egy utcalánynak a zárdafőnök választáson. Nem csak azért tűnhet teljesen kizártnak ez az álom, mert származása nem a többséghez sorolja őt, hanem elsősorban ingadozó politikai magatartása, kaméleonsága predesztinálja őt a sikertelenségre az államfőválasztáson.

Gondolhatott viszont minden más merészre, amikor elszánta magát az indulásra: második fordulóra, 15-20 százalék feletti eredményre, pártja népszerűségének soha nem látott magasságokba való felfuttatására, saját és pártja Ficos múltjának és jelenének elfeledtetésére, a közelmúlt politikai tévelygéseinek elhomályosítására, az MKP sárba taposására stb. Viszont most az egyszer talán elszámította magát!

Túlértékelte magát, az óriásplakátos sármja már a háza előtt lócáján üldögélő kendős  nénikéket és a pipájukkal pöfékelő bácsikákat se téveszti meg! És az események egyáltalán nem a szájíze szerint alakulnak mostanság! Előbb szűkebb közösségének belső riválisa lépett vissza, és nem az ő javára. Fel is háborodott rögtön, pedig ezen egyáltalán nincs mit csodálkoznia, hiszen egy lépést sem tett a másik irányába, legalább egy kéznyújtás erejéig.

A politika pedig üzlet ilyen értelemben, egy adok-kapok! Menyhárt viszont példát szolgált az ellenzéki összefogásra, akadt is követője, még pedig az egyik addigi nagy esélyes, Mistrík. És feltételezhető, hogy a NŐ-vel se számolt ilyen mértékben, aki szinte a semmiből tűnt fel, és egy héttel a nőnap után akár már meg is koronázhatják! De Čaputová odacsapott mindenkinek rendesen, úgy tűnik, az emberek változást akarnak!

Bugárnak is biztos eszébe juthatott már a visszavonulása államfőindulás ügyben!

Csak szegény, nem tud visszalépni senki javára se!

Čaputová az ellenzéki oldalon áll teljes mellbedobással, ha az ő javára fújna takarodót, mit szólnának Ficoék. Ez a kormánykoalíció végét jelentené!

Maroš Šefčovič javára sem teheti (pedig ennyi lágyítójel egy elnökjelölt nevében sincs), mert újfent és immár sokadszor elkötelezné magát a kormányoldalra. Ezt most már igazán ő sem szeretné a jövőre esedékes parlamenti választások előtt, senki se mosná le róla a Ficó rákenődött sarát. Így még talán hátha szükség lesz rá és pártjára a választások után...

Neki nem okozna komolyabb lelkiismereti kérdést a politikai váltás!

Ideológiai  és erkölcsi szempontból teljesen  kötetlen! Viszont a mostani ellenzéknek komolyabb gondot jelenthet vele lepaktálni. Harabin javára talán azért már ő se lenne hajlandó lemondani....A többieknek kegyet gyakorolni pedig nem lenne kifizetődő gesztus!

Bajban, nagy bajban lehet tehát Bugár! És nem csak az elhamarkodott, senkivel se  egyeztetett köztársaságielnök-jelölésével! Szembesülnie kell ugyanis egy számára nagyon kedvezőtlen politikai folyamattal Szlovákiában, ami minden bizonnyal fordulatot fog eredményezni az országban a legközelebbi parlamenti választásokon.

A jelenlegi kormány ténykedése ugyanis akaratlanul azt eredményezte, hogy az embereknek elegük lett a  politikai hatalomhoz köthető botrányból, visszaélésekből, bűnügyek határát súroló ügyekből, és  egy tisztességes Szlovákiát szeretnének!

Bugár Béla pedig ebbe a képbe már nem igazán illeszthető bele!

A régiek, Ficoék kénytelenek lesznek csöndben kivonulni a hatalomból, de most már nem csak egy rövid időre, mint Radičová alatt, hanem végleg!

Bugár Béla pedig Robert Ficóval eltűnhet a politikai süllyesztőben!

Régen itt lenne az ideje!

0 HOZZÁSZÓLÁS
Száraz Dénes 2019. március 17., vasárnap

Nem azt mondták, Béla!

Mi lesz a somorjai politikai nagyágyúval?

Száraz Dénes 2019. március 16., szombat

Tudathasadásos állapot

Mi majd megvívjuk újabb kicsinyes pártcsatánkat.

Kolek Zsolt 2019. március 15., péntek

A kutyák népe még ismeri a farkasok dalát - gondolatok március idusán

1848 forradalmi márciusának üzenete a megszerzett jogok megtartása, az értékmentés.

Molnár Judit 2019. március 13., szerda

Kampányfinis lövészárkokban

Nincs viszont a magyarok körében hitelességi gondja a kampányban alig látható František Mikloškónak. Ő aktív politikusként is azon kevesek közé tartozott, aki pontosan értette gondjainkat, nyitott volt irányunkban...

Száraz Dénes 2019. március 13., szerda

Bugár szembesítése

Ma már közel sem tartja felelőtlennek Szlovákiában egy magyar indulását a köztársasági-elnök választásokon.

Horváth Szomolai Andrea 2019. március 12., kedd

Szüleink nyelvét gyerekeink hangján őrizzük

„Magyarul küzdök, magyarul tűrök, magyarul dobbanok és magyarul álmodom”

2019. március 11., hétfő

Választások vagy válaszút előtt

Napokon belül elérkezhet az a pillanat, amikor újra kell gondolni a felvidéki magyarság jövőjét.

Száraz Dénes 2019. március 11., hétfő

Ki van a pácban?

Csak sajnálni lehet a magyarországi ellenzéket az EP választások előtt. Nincs témájuk, nincs mibe kapaszkodniuk, semmi okosat nem tudnak kitalálni.

Molnár Judit 2019. március 10., vasárnap

Hét évtized szolgálata

Ünnep ez! Nem hivalkodón, nem a valóságot elfedő, önfeledt mulatozással, hanem csak úgy visszafogottan, józanul átgondolva jót és rosszat.

Száraz Dénes 2019. március 07., csütörtök

Kiska felelőtlensége

2014-ben Robert Fico ellenében nagyon sok magyar szavazatot kapott, de ezt államfőként semmivel sem viszonozta, tudomásul sem vett minket!

Vélemény
Száraz Dénes: Nem azt mondták, Béla!

Mi lesz a somorjai politikai nagyágyúval?

Száraz Dénes: Tudathasadásos állapot

Mi majd megvívjuk újabb kicsinyes pártcsatánkat.

Kolek Zsolt: A kutyák népe még ismeri a farkasok dalát - gondolatok március idusán

1848 forradalmi márciusának üzenete a megszerzett jogok megtartása, az értékmentés.