Száraz Dénes

2019. március 04., 08:39

Bugár lehet az államfőválasztás legnagyobb vesztese?

Az egész biztos, hogy arra még álmában se gondolt, ő lesz Szlovákia első magyar nemzetiségű köztársasági elnöke, mivel ennek annyi az esélye, mint egy utcalánynak a zárdafőnök választáson. Nem csak azért tűnhet teljesen kizártnak ez az álom, mert származása nem a többséghez sorolja őt, hanem elsősorban ingadozó politikai magatartása, kaméleonsága predesztinálja őt a sikertelenségre az államfőválasztáson.

Gondolhatott viszont minden más merészre, amikor elszánta magát az indulásra: második fordulóra, 15-20 százalék feletti eredményre, pártja népszerűségének soha nem látott magasságokba való felfuttatására, saját és pártja Ficos múltjának és jelenének elfeledtetésére, a közelmúlt politikai tévelygéseinek elhomályosítására, az MKP sárba taposására stb. Viszont most az egyszer talán elszámította magát!

Túlértékelte magát, az óriásplakátos sármja már a háza előtt lócáján üldögélő kendős  nénikéket és a pipájukkal pöfékelő bácsikákat se téveszti meg! És az események egyáltalán nem a szájíze szerint alakulnak mostanság! Előbb szűkebb közösségének belső riválisa lépett vissza, és nem az ő javára. Fel is háborodott rögtön, pedig ezen egyáltalán nincs mit csodálkoznia, hiszen egy lépést sem tett a másik irányába, legalább egy kéznyújtás erejéig.

A politika pedig üzlet ilyen értelemben, egy adok-kapok! Menyhárt viszont példát szolgált az ellenzéki összefogásra, akadt is követője, még pedig az egyik addigi nagy esélyes, Mistrík. És feltételezhető, hogy a NŐ-vel se számolt ilyen mértékben, aki szinte a semmiből tűnt fel, és egy héttel a nőnap után akár már meg is koronázhatják! De Čaputová odacsapott mindenkinek rendesen, úgy tűnik, az emberek változást akarnak!

Bugárnak is biztos eszébe juthatott már a visszavonulása államfőindulás ügyben!

Csak szegény, nem tud visszalépni senki javára se!

Čaputová az ellenzéki oldalon áll teljes mellbedobással, ha az ő javára fújna takarodót, mit szólnának Ficoék. Ez a kormánykoalíció végét jelentené!

Maroš Šefčovič javára sem teheti (pedig ennyi lágyítójel egy elnökjelölt nevében sincs), mert újfent és immár sokadszor elkötelezné magát a kormányoldalra. Ezt most már igazán ő sem szeretné a jövőre esedékes parlamenti választások előtt, senki se mosná le róla a Ficó rákenődött sarát. Így még talán hátha szükség lesz rá és pártjára a választások után...

Neki nem okozna komolyabb lelkiismereti kérdést a politikai váltás!

Ideológiai  és erkölcsi szempontból teljesen  kötetlen! Viszont a mostani ellenzéknek komolyabb gondot jelenthet vele lepaktálni. Harabin javára talán azért már ő se lenne hajlandó lemondani....A többieknek kegyet gyakorolni pedig nem lenne kifizetődő gesztus!

Bajban, nagy bajban lehet tehát Bugár! És nem csak az elhamarkodott, senkivel se  egyeztetett köztársaságielnök-jelölésével! Szembesülnie kell ugyanis egy számára nagyon kedvezőtlen politikai folyamattal Szlovákiában, ami minden bizonnyal fordulatot fog eredményezni az országban a legközelebbi parlamenti választásokon.

A jelenlegi kormány ténykedése ugyanis akaratlanul azt eredményezte, hogy az embereknek elegük lett a  politikai hatalomhoz köthető botrányból, visszaélésekből, bűnügyek határát súroló ügyekből, és  egy tisztességes Szlovákiát szeretnének!

Bugár Béla pedig ebbe a képbe már nem igazán illeszthető bele!

A régiek, Ficoék kénytelenek lesznek csöndben kivonulni a hatalomból, de most már nem csak egy rövid időre, mint Radičová alatt, hanem végleg!

Bugár Béla pedig Robert Ficóval eltűnhet a politikai süllyesztőben!

Régen itt lenne az ideje!

0 HOZZÁSZÓLÁS
Aich Péter 2019. május 20., hétfő

Ámokfutás

Egy szép mondás szerint nem normális, ha egy fiatal ember nem akar forradalmi változásokat. Hát jó – de ennyire?

Kövesdi Károly 2019. május 18., szombat

Európa megmentése

Ahhoz azonban, hogy mindez megváltozzék és valami normális süljön ki belőle, el kell menni szavazni.

N. Gyurkovits Róza 2019. május 18., szombat

Már a kommunista is jobboldali?

Bűn, sőt – divatosan mondva – szarvas hiba minden extrémizmust rányomni a jobboldalra, megpróbálni a jobboldal elhajlásaként magyarázni.

Agárdy Gábor 2019. május 18., szombat

A többségi döntés kérdése

Most is itt a veszély, hogy a döntések meghozatalának ilyen mértékű torzítása ismét megteremthetné azt az ideológiát, amely rövid idő után átcsaphatna egy újfajta diktatúrába.

Száraz Dénes 2019. május 17., péntek

A himnusszal elszámoltak, a lelkiismeretükkel még nem!

Előbb csoportosan, felelőtlenül „félreszavaztak”, majd külső nyomásra helyrebillentik a szavazógombokat. Azt gondolják, velünk ugyanezt tehetik.

Matus Tibor 2019. május 17., péntek

Állandó növekedésre alapozott gazdaságunk a katasztrófába vezet

Pár napra nagyon trendik voltunk, aztán minden megy a régi szerint, pedig egyre nyilvánvalóbb, hogy az állandó növekedésre alapozott gazdaságunk a katasztrófába vezet.

Száraz Dénes 2019. május 16., csütörtök

Már az őrhelyén strázsál Štúr

Érthető, de minden logikát nélkülöző a párkányiak felháborodása a városban leleplezett Štúr-szobor miatt.

Somogyi Szilárd 2019. május 15., szerda

Az olvasók elérték: nem lehet tovább húzni a himnusztörvényt!

Ezek a mostani, áprilisi-májusi napok úgy maradjanak meg jó emlékezetünkben, mint az egységes kiállás azonnali reagálásra képes dicső képe!

Száraz Dénes 2019. május 14., kedd

Ki hol van otthon?

Nem valószínű, hogy a kanadai csapatban vagy a kísérők között valaki is értett volna szlovákul, ha véletlenül mégis, bizonyára nagyon elcsodálkozott ezen a buzdításon.

Száraz Dénes 2019. május 13., hétfő

Kishatárátkelős nosztalgia

Ipolyszalka és Letkés olyan, mint a két Komárom! Annyira összenőtt, hogy szinte szétválaszthatatlan.

HIRDETÉS
Vélemény
Aich Péter: Ámokfutás

Egy szép mondás szerint nem normális, ha egy fiatal ember nem akar forradalmi változásokat. Hát jó ...

Kövesdi Károly: Európa megmentése

Ahhoz azonban, hogy mindez megváltozzék és valami normális süljön ki belőle, el kell menni szavazni.

N. Gyurkovits Róza: Már a kommunista is jobboldali?

Bűn, sőt – divatosan mondva – szarvas hiba minden extrémizmust rányomni a jobboldalra, megpróbálni a jobboldal ...