2019. március 4., 08:39

Bugár lehet az államfőválasztás legnagyobb vesztese?

Az egész biztos, hogy arra még álmában se gondolt, ő lesz Szlovákia első magyar nemzetiségű köztársasági elnöke, mivel ennek annyi az esélye, mint egy utcalánynak a zárdafőnök választáson. Nem csak azért tűnhet teljesen kizártnak ez az álom, mert származása nem a többséghez sorolja őt, hanem elsősorban ingadozó politikai magatartása, kaméleonsága predesztinálja őt a sikertelenségre az államfőválasztáson.

201801071131590.DANKFICBUG_1-2.jpg

Gondolhatott viszont minden más merészre, amikor elszánta magát az indulásra: második fordulóra, 15-20 százalék feletti eredményre, pártja népszerűségének soha nem látott magasságokba való felfuttatására, saját és pártja Ficos múltjának és jelenének elfeledtetésére, a közelmúlt politikai tévelygéseinek elhomályosítására, az MKP sárba taposására stb. Viszont most az egyszer talán elszámította magát!

Túlértékelte magát, az óriásplakátos sármja már a háza előtt lócáján üldögélő kendős  nénikéket és a pipájukkal pöfékelő bácsikákat se téveszti meg! És az események egyáltalán nem a szájíze szerint alakulnak mostanság! Előbb szűkebb közösségének belső riválisa lépett vissza, és nem az ő javára. Fel is háborodott rögtön, pedig ezen egyáltalán nincs mit csodálkoznia, hiszen egy lépést sem tett a másik irányába, legalább egy kéznyújtás erejéig.

A politika pedig üzlet ilyen értelemben, egy adok-kapok! Menyhárt viszont példát szolgált az ellenzéki összefogásra, akadt is követője, még pedig az egyik addigi nagy esélyes, Mistrík. És feltételezhető, hogy a NŐ-vel se számolt ilyen mértékben, aki szinte a semmiből tűnt fel, és egy héttel a nőnap után akár már meg is koronázhatják! De Čaputová odacsapott mindenkinek rendesen, úgy tűnik, az emberek változást akarnak!

Bugárnak is biztos eszébe juthatott már a visszavonulása államfőindulás ügyben!

Csak szegény, nem tud visszalépni senki javára se!

Čaputová az ellenzéki oldalon áll teljes mellbedobással, ha az ő javára fújna takarodót, mit szólnának Ficoék. Ez a kormánykoalíció végét jelentené!

Maroš Šefčovič javára sem teheti (pedig ennyi lágyítójel egy elnökjelölt nevében sincs), mert újfent és immár sokadszor elkötelezné magát a kormányoldalra. Ezt most már igazán ő sem szeretné a jövőre esedékes parlamenti választások előtt, senki se mosná le róla a Ficó rákenődött sarát. Így még talán hátha szükség lesz rá és pártjára a választások után...

Neki nem okozna komolyabb lelkiismereti kérdést a politikai váltás!

Ideológiai  és erkölcsi szempontból teljesen  kötetlen! Viszont a mostani ellenzéknek komolyabb gondot jelenthet vele lepaktálni. Harabin javára talán azért már ő se lenne hajlandó lemondani....A többieknek kegyet gyakorolni pedig nem lenne kifizetődő gesztus!

Bajban, nagy bajban lehet tehát Bugár! És nem csak az elhamarkodott, senkivel se  egyeztetett köztársaságielnök-jelölésével! Szembesülnie kell ugyanis egy számára nagyon kedvezőtlen politikai folyamattal Szlovákiában, ami minden bizonnyal fordulatot fog eredményezni az országban a legközelebbi parlamenti választásokon.

A jelenlegi kormány ténykedése ugyanis akaratlanul azt eredményezte, hogy az embereknek elegük lett a  politikai hatalomhoz köthető botrányból, visszaélésekből, bűnügyek határát súroló ügyekből, és  egy tisztességes Szlovákiát szeretnének!

Bugár Béla pedig ebbe a képbe már nem igazán illeszthető bele!

A régiek, Ficoék kénytelenek lesznek csöndben kivonulni a hatalomból, de most már nem csak egy rövid időre, mint Radičová alatt, hanem végleg!

Bugár Béla pedig Robert Ficóval eltűnhet a politikai süllyesztőben!

Régen itt lenne az ideje!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.