2019. november 1., 18:45

Ami Bugár szerint már augusztusban eldőlt, az most vált hivatalossá!

Ki gondolja azt naivan a felvidéki magyarok közül, hogy csak azon bukott el a teljes magyar összefogás, hogy az MKP, a Magyar Fórum és az Összefogás szerette volna előre elutasítani a Smerrel való együttműködést, a Híd viszont nem? Esetleg csak abban az esetben, ha az OĽaNO is felkerül a tiltott pártok listájára.

Bugár Béla és Fehér Csaba
Fotó: mkdsz

Mihez is lehetne ezt a kicsinyes, kompromisszumkészség-mentes tárgyalási magatartást hasonlítani? Talán egy lánykéréshez: gyere hozzám feleségül, egy feltételem viszont van: a leendő anyósommal semmiben sem akarok majd együttműködni. Ez szinte lehetetlen, jön a válasz, illetve csak abban az esetben lehetséges, ha a te anyádat is kizárjuk ebből! Így aztán nem lett a házasságkötésből semmi, a gyűrűket visszavitték az ékszerüzletbe. Pedig mind a két fél tisztában volt azzal, hogy már úton van a gyerek, és a másik nélkül nagyon nehéz lesz.

Kinek volt könnyebb nemet mondania? Első ránézésre talán az MKP- nak, mivel a magyar összefogás a Híd nélkül is meglesz, igaz vékonyabb jégen kell majd egyensúlyozni az 5 százalékos, emelkedő part eléréséig. De pártszakadás biztos nem lesz, a kohézió erősebb lesz a megosztást kiváltó erő nélkül, amibe új színt és nevet vihet az Összefogás politikai mozgalom.

Miben bízhat a Híd? Az MKDSZ-es nász még vékonyabb jégen való táncolást ígér, mint   a túloldalon. Nem miattuk vonultak ki nyugodtan a tárgyalóteremből, otthagyva csapot-papot az MKP székházban. Senki ne gondolja komolyan, hogy csak ők vannak a tarsolyukban!

Most már úgy tűnik, simán hűek fognak maradni az eredeti, szlovák-magyar együttműködési pártprogramjukhoz.

Csak mivel a saját szlovákjaikat útközben elvesztették, könnyen előfordulhat, hogy behelyezkednek Tomáš Drucker új pártjába. Gondolják, Jó Választás!

Előőrsnek elküldték oda exképviselőnőjüket, Katarína Cséfalvayovát, hogy derítse fel a terepet. Azt se szabad elfelejteni, hogy Drucker régebben Fico minisztere volt, erős smeres kapcsolatokkal rendelkezhet ma is.

Bugárékkal felerősített pártja előtt simán nyitva állhat a smeres kormánykapu!

És természetesen a vegyességét ily módon újfent igazoló Híd előtt is újra megnyílhatnak! Lehet, pont ezért kellett kikerülni a Smertől való elhatárolódást az ötpárti egyeztetésen!

Hogy soha nem is gondolta komolyan a Híd a magyar összefogást? Csak annyira erőteljes volt a magyar népakarat hangulata, hogy csak úgy, csuklóból nem utasíthatta el, mert akkor magyarjait is elveszti.

Ezért ködösítettek, időt húztak és mindig valamivel előhuzakodtak!

Amikor arról volt szó, hogy Bugár nélkül legyen a közös lista, az volt a válaszuk: akkor Menyhárt se, sőt Csáky és Berényi se legyen rajta. Hármat egyért! Amikor arra kérték őket, hogy mondjanak nemet a Smerrel való együttműködés minden fajtájára a jövőt illetően, az volt a válaszuk, hogy akkor az OĹANO se. Legközelebb jöhetett volna az, hogy nincs is sapkája Menyhártnak, minek van ott.

Viszont most több embernek el kellene gondolkodnia a Hídban, hogy újra kockára teszi-e a maradék tisztességét egy ilyen vegyesházasságban.

Vajon mindnyájan úgy érzik, hogy mindent tőlük telhetőt megtettek a teljes magyar összefogás érdekében? Gondoljunk csak vissza az MKP első durva kikosarazására, amikor a vegyespárt országos tanácsa 37-5 arányban elutasította az együttműködést. Már akkor, augusztus 26-án kijelentette Bugár, hogy

Eldőlt, az MKP és a Most-Híd külön utakon vágnak neki a 2020-as parlamenti választásoknak.

Tehát már augusztusban eldőlt minden, azóta csak magukat igyekezték tisztára glancolni! Majd meglátjuk, milyen sikerrel!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.