HIRDETÉS

Agárdy Gábor: Nyögdíjas dilemmám

hirek.sk 2018. január 23., 16:06
Davosban – a kockázati tényezők kiszűrése érdekében - rengeteg katonával, kommandóssal, titkosszolgálati lakájjal megkezdődött a 48. Davosi Világgazdasági Fórum. Egy éve írtam: szűkül a zsák szája, a Föld lakossága 88%-a szegényének nincs miből „hadisarcot“ adnia, az 1% gazdagnak, akik ezek vagyonának egyenlő részét bitorolják, meg nincs lassan honnan harácsolnia...

Nos, nem ez a hír fogott meg! A davosi helyzet tavaly volt valamilyen, az idén rosszabb lett. Csak a mentálisan, nem eléggé liberálisan felpufferolt, gondolkodni csak a hébe-hóba hajlandó honpolgár képes Davost végigkisérni, Trump utolsó napi felszólalásával.

Most kell dönteni, most jött el a híradás egyetemes dilemmája. Mi a hír?

Nem, nem ez a hír! Nyögdíjasként, szigorúan figyelve a világban történteket, nem ez a davosi hír nyerte a dobogó felső fokát! 

Davos!:  – ehhez képest csak lepkefing, semmirekelők üres fecsegése. Ahol pár napig elvagyunk, aztán minden megy rosszabbul mint tavaly.

Az igazi hír: botox miatt zártak ki egy tucat tevét a hagyományos szaúdi tevefesztivál szépségversenyéről! „ ...A vetélkedőben, ahol a zsűri az ajkak, a pofa, a fej és a térd mérete alapján bírálja el az előttük felvonuló patásokat, egy tucatnyi állat volt, amelyeket a gazdáik botoxinjekcióval akartak még vonzóbbá tenni. A teve Szaúd-Arábia szimbolikus állata. Régen azért gondoztuk, mert szükségünk volt rá, ma hobbiból – magyarázta Favzan al-Madi, a zsűri elnöke...“

Nos, Davos ide vagy oda, ez a hír! Mert ma már nem elég a „Miss World“ szépségverseny ... , mert nemcsak néhány szemrevételezhető, de szánalmas hölgyét, hanem már a tevéket is botoxozni kell, hogy győzzenek! Nem elég a púp, a „szerszám“ nagysága, a tevegalopp gyorsasága, hanem „az ajkak duzzadtsága“ is versenydöntő lehet!

Davosról írni gyönyörüség, de a tevékről: ÉLVEZET! Nincs köztük 88% nincstelen!

Agárdy Gábor

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Legnézettebb
HIRDETÉS