Agárdy Gábor: Mi lesz veled, USA?

hirek.sk 2016. október 24., 14:28
Pár hét múlva elnökválasztás lesz az Amerikai Egyesült Államokban. A választók hangulata soha az ezidáig jegyzett és felmért választások előtt még nem volt ilyen rossz, a két erős jelölt közül egyik jelölt támogatottsága sem éri el a választók 50%-át... A többi elnökjelölt pedig a „futottak még“ kategóriájába tartozik.

Ez valahol azt jelzi, hogy a demokrata Hillary Clinton és a (kvázi)republikánus Donald Trump között lesz eldöntve a játszma. Az eddigi megnyilvánulások szerint a rossz és még rosszabb közül lehet választani.

Mivel a valós elnökválasztást decemberben az elektorok fogják eldönteni, így a polgárok választása csak egy előfutam: fontos, de nem hoz végső eredményt.

A végső eredményt valójában majd az a párharc hozza meg, amit a globalisták vívnak a lokalistákkal. A Wall Streeet pedig ezidáig a globalisták oldalára állt - most pár százalékkal Hillary Clinton vezet. A csendes protesztszavazókkal pedig nem lehet számolni, hiszen senki sem tudja, hogy hányan vannak.

Látván a kampányfinis alakulását, egyáltalán nem biztos, hogy kettejük közül valaki elnök lesz január elsejétől. Könnyen előfordulhat, hogy a globális pénzügyi hatalom mást fog akarni az USA elnökének. Erre megvannak a törvényes és „demokratikus“ lehetőségek. Csalásokat, például holt lelkeket fognak fölfedezni és így érvénytelen lesz a szavazás. Majd utána kinevezik ideiglenes elnöknek pl. McCain szenátort vagy egy másik alelnököt és megismétlik a választásokat. Országos zavargások sem kizárhatók. Ez csak egy a sok lehetséges forgatókönyv közül, hogy a világ elkerülje a katasztrófát.

Most minden a Wall Street-i tárgyalásokon dől el (vagy már eldőlt?), hiszen a jelöltek közül egyik sem tudná jól ellátni az elnöki tisztséget. Tudja ezt a Wall Street is - ezért lépnie kell. Nemsokára meglátjuk, hogyan!

Biztosak azonban csak egyben lehetünk: a végeredmény meg fog felelni a Wall Street elvárásainak.

Agárdy Gábor

0 HOZZÁSZÓLÁS