Agárdy Gábor: Egyáltalán kell-e az Európa Parlament?

hirek.sk 2016. november 25., 12:48
Azt írja az MTI: „A török uniós csatlakozási tárgyalások felfüggesztésére szólított fel az Európai Parlament. A képviselők 479 igen szavazattal, 37 ellenében, 107 tartózkodás mellett fogadták el az indítványt... Amint olvasom, az Európai Parlament állásfoglalása jogilag nem kötelező érvényű, de szakértők szerint fokozza a nyomást az Európai Bizottságra, illetve a csatlakozási tárgyalások lebonyolításában illetékes uniós szervekre.

Valami baj van a rendszerben! És most magát a tényt - az EU és Törökország viszonyát - picit mellőzzük. Az EP egy választott testület, minden EU-s tagállam lakossága függvényében küld ide képviselőket, akiket egyenes és közvetlen választásokban választanak meg. Az Európai Bizottságot senki sem választja közvetlenül - ezért egy igazi demokráciában az EP döntésének kell érvényesülnie. Tehát ma az EB úgy dönt, ahogy azt jónak látja és megfelel a saját politikai irányvonalának, amely sokszor nem esik egybe az EP képviselőinek többségi nézetével.

Nem fog ez így jól végződni! Mert ha az EB azt csinál amit akar, minek az EP? Minek ott szavazgatni? 76,8% tette le a voksát a felfüggesztés mellett, 5,9% ellene volt és 17,3%-nak teljesen mindegy, hogyan dönt az EP. Ilyenformán kell-e egyáltalán az Európa Parlament? Vagy majd a szakértők döntenek?

Sőt! Lépjünk a vicces gyakorlatiasság kategóriájába: elég lenne egy igazi felvilágosult egyszemélyes diktátor az egész EU részére és ...pofa be...a karaván megy tovább! Így sokkal kevesebbe kerülne a korrupció...

Agárdy Gábor 

0 HOZZÁSZÓLÁS