Agárdy Gábor: A sajtócsend bája

hirek.sk 2016. november 30., 16:52
A negyedik hatalmi ág - a sajtó - Európa-szerte és otthon is mélyen hallgatott arról a beszédről, amelyet az ENSZ újonnan megválasztott főtitkára António Guterres tarott az „Európa Liszabon-víziója“ témájú találkozón 2016. november 23-án.

Kerek perec kimondta, hogy a „migráció nem probléma, hanem megoldás“. Majd azzal folytatta, hogy a politikusoknak ignorálniuk kellene a saját választóikat. Az afrikai és ázsiai migránsokat pedig európai haszonnak nevezte és ezért nem kell figyelembe venni az európai lakosság elutasító álláspontját. Megtoldotta még azzal is, hogy az európai nemzeteknek nem áll jogukban ellenőrizni a saját országhatáraikat. Ehelyett be kell engedniük országaikba a „világ legszegényebb tömegeit“.

„...Az az elképzelés, hogy a migráció ellenőrzése szuverén nemzeti hatáskör, szélsőségesen korlátolt. Igaz az is, hogy azok között, akik valójában ellenőrzik a nemzetközi mobilitást, vannak csempészek és bűnszervezetek. El kell ismernünk, hogy a migráció elkerülhetetlen és nem áll meg...“ Ilyen szöveggel tömte a fejét ez az új  szocialista főtitkár a tömegben megjelent politikusnak és kutatónak. (az eredeti angol szöveg megtalálható itt: http://www.breitbart.com/…/24/un-europe-migration-unstoppa…/).

Guterres, miután majd átveszi a főtitkári posztot, első teendői között lesz az, hogy „rákényszerítse“ Európát, hogy fogadja be a migránsokat. „Az európaiakat meg kell győznünk, hogy a migráció elkerülhetetlen és éppen a multietnikus, multikulturális és multivallású társadalmak azok amelyek a gazdagságot alkotják“ - mondta Guterres. Majd felszólította a politikusokat és törvényhozókat, hogy részesítsék előnyben az értékeket a saját választóik kérelme előtt.

Az európai adatok azonban cáfolják Guterres meglátását, mert az Európán kívülről érkező migránsok csak tiszta költséget jelentenek az adófizetőknek - az adatok szerint például Hollandiába 1990-ben odaköltözött nem európai migránsoknak a 65 százaléka még állandóan az állami szociális segélyből él.

Ennyit az elhallgatott előadásról. Most, ugyebár, meg lehetne kérdezni, hogy Guterrest ki pénzeli és kinek az érdekeit védi. Mert hogy a telepesekét is - akik földet, hazát jöttek foglalni a kultúrájuk Európára való erőszakolásával - az biztos! Hogy az új világrend  globalistáit  már ne is emlegessük...

Agárdy Gábor

0 HOZZÁSZÓLÁS