HIRDETÉS
DAC

Rajkovics Péter

2018. május 22., 15:16

A sárga-kék szurkolók ereje

A DAC hétvégi győzelme után a szurkolók végre felszabadultan ünnepelhettek, mert a felvidéki magyar város csapata nemzetközileg is megmérettethet.

Az előző mérkőzéseken elszenvedett három vereség után talán még nagyobb volt a sárga-kék öröm, hiszen két alkalommal odahaza több ezer néző előtt valamiért nem sikerült meglépni az utolsó fontos lépést. A pozitív befejezés fényében ezzel már nem is érdemes nagyon foglalkozni, azzal viszont annál inkább, minek köszönhetően vált a dunaszerdahelyi csapat a felvidéki magyarság szimbólumává.

Sajnos látnunk kell, hogy kevés olyan sportegyesület van a Felvidéken, amely hasonló szerepet betölthetne, hiszen a tömbmagyarságon kívül kevés esély van arra, hogy egy csapat több legyen egy sportklubnál. Egy-egy kivételes felvidéki sportoló sikere pedig kisebb hangsúlyt kap, mint a focieredmény.

Írom ezt annak tudatában, hogy a DAC kezdőcsapatában leginkább szlovák és külföldi játékosok kapnak helyet, nem elfeledkezve a magyar válogatott focistákról sem. Talán szimbolikus is, hogy a mindenről döntő utolsó találkozón éppen egyikük, Vida Kristopher volt a legeredményesebb sárga-kék játékos, s így aztán júliusban az Európa Ligában is szoríthatunk a dunaszerdahelyi csapatnak.

Feltehetően tízezer ember lesz majd ismét a MOL Arénában és sok ezer a képernyők előtt, mert tegyük hozzá, a Világi-korszak alatt már divat is lett a DAC-nak szurkolni. A megfelelő marketinggel ugyanis a tősgyökeres rajongókon túl azokat is sikerült elérni, aki legfeljebb a tévében követtek figyelemmel egy-egy Bajnokok ligája találkozót. Sőt, ami igazán nagy eredmény, hogy egyre több a női szurkoló.

Természetesen a keménymag nem mindig örül azoknak, akik a rosszul végződött meccsek végén már a 85.percben a hazainduláson gondolkodnak, de tegyük hozzá, nélkülük nehezen lehet megtölteni a nézőteret.

A folyamatos építkezés első nagy eredménye az Európa Ligában való jutással tehát megvan, a másik a MOL Aréna befejezésével őszre nagy valószínűséggel ugyancsak kipipálható, s ha az akadémia is teljesen elkészül, akkor minden adott lesz a még magasabb célok eléréséhez.

A szurkolói tábor adott, s egyre inkább tapasztalhatjuk, hogy a bázis csak szélesedik. Egyre többeket érdekel ugyanis a Felvidéken túl is az a hangulat, amely az arénában a hazai meccsek alkalmával kialakul, s ahogy ehhez egyre jobb foci is társul, akkor az igazán minőségi szórakozás már biztosított. És ha tetszik, ha nem, a modern sportélmények erről szólnak, ezért hajlandók hétről hétre sok százan akár elrepülni egy spanyol vagy angol bajnokira, nem sajnálva a több száz eurós kiadásokat.

A klubvezetés és a szurkolók együtt alakították ki a remek dunaszerdahelyi fociszigetet a Csallóközben, köszönet érte mindkettőnek, s bízunk benne, hogy „közös munkájuk” a felvidéki közösség számára még sok örömet hoz.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Molnár Judit 2018. június 16., szombat

Ová Helenák, Isten veletek!

Élj azon a néven, ahogy az Édesanyád hív!

Kolek Zsolt 2018. június 16., szombat

Horthytól Kádárig és tovább

Horthyt és Kádárt világok választják el, ám mégis van bennük valami közös. Mindketten megtestesítik a társadalom vágyakozását egy, a gondokat felülről orvosló, erőskezű vezető iránt.

B. Vida Júlia 2018. június 16., szombat

Felhők vonulása

Az utóbbi napokban-hetekben sűrűn szemtanúi lehettünk annak, ahogy szinte egyik percről a másikra beborult az ég, sötét felhők takarták el előlünk a napot. A tejfehér békés bárányfelhőket igencsak hamar „elűzték” a félelmet keltő fekete fellegek. 

N. Gyurkovits Róza 2018. június 15., péntek

Tizenkettő és még néhány

Nekünk, felvidéki magyaroknak a közvetlen államfőválasztás olyan közjogi aktus, amely minden közvélemény-kutatásnál pontosabban megmutatja, hol is tartunk valójában.

Aich Péter 2018. június 14., csütörtök

Örökzöld nyelvoktatási bajok

Kíváncsi vagyok, mikor fognak a politikusok beleszólni például abba, hogyan kell egy vakbélműtétet végrehajtani. Mert hát az is „csak” egy szakmai kérdés.

Starovič Tibor 2018. június 13., szerda

Óda a józan észhez

Nem kell aggódni, Németország már sosem lesz a németeké.

Aich Péter 2018. június 12., kedd

Semlegesség

Tessék csak elképzelni, hogy egy focicsapat tíz nullára kikap, mégis azt nevezik ki győztesnek. Sportban ilyen egyelőre még nem működik – de ki tudja, mit hoz a jövő.

Kolek Zsolt 2018. június 09., szombat

Bugár tizenkilencre lapot húz

Bugár számára az igazi tét a magyar-magyar háziverseny megnyerése lehet.

Kolek Zsolt 2018. június 07., csütörtök

Az írástudók magánya – gondolatok a Heti Válasz megszűnése kapcsán

A forradalom felfalja saját gyermekeit. Úgy tűnik, nincs ezzel másképp az ezredforduló utáni évek konzervatív forradalma sem.

Molnár Judit 2018. június 06., szerda

Száz év sorskényszer

Van olyan seb, amely száz év alatt sem gyógyul be. Mert az igazságtalanság erejével hasított léleksebek csak nehezen hegednek, főleg ha újabb és újabb igazságtalanságok mélyítik azokat.

Vélemény
Molnár Judit: Ová Helenák, Isten veletek!

Élj azon a néven, ahogy az Édesanyád hív!

Kolek Zsolt: Horthytól Kádárig és tovább

Horthyt és Kádárt világok választják el, ám mégis van bennük valami közös. Mindketten ...

B. Vida Júlia: Felhők vonulása

Az utóbbi napokban-hetekben sűrűn szemtanúi lehettünk annak, ahogy szinte egyik percről a másikra beborult az ég, ...

HIRDETÉS