HIRDETÉS
DAC

Rajkovics Péter

2018. május 22., 15:16

A sárga-kék szurkolók ereje

A DAC hétvégi győzelme után a szurkolók végre felszabadultan ünnepelhettek, mert a felvidéki magyar város csapata nemzetközileg is megmérettethet.

Az előző mérkőzéseken elszenvedett három vereség után talán még nagyobb volt a sárga-kék öröm, hiszen két alkalommal odahaza több ezer néző előtt valamiért nem sikerült meglépni az utolsó fontos lépést. A pozitív befejezés fényében ezzel már nem is érdemes nagyon foglalkozni, azzal viszont annál inkább, minek köszönhetően vált a dunaszerdahelyi csapat a felvidéki magyarság szimbólumává.

Sajnos látnunk kell, hogy kevés olyan sportegyesület van a Felvidéken, amely hasonló szerepet betölthetne, hiszen a tömbmagyarságon kívül kevés esély van arra, hogy egy csapat több legyen egy sportklubnál. Egy-egy kivételes felvidéki sportoló sikere pedig kisebb hangsúlyt kap, mint a focieredmény.

Írom ezt annak tudatában, hogy a DAC kezdőcsapatában leginkább szlovák és külföldi játékosok kapnak helyet, nem elfeledkezve a magyar válogatott focistákról sem. Talán szimbolikus is, hogy a mindenről döntő utolsó találkozón éppen egyikük, Vida Kristopher volt a legeredményesebb sárga-kék játékos, s így aztán júliusban az Európa Ligában is szoríthatunk a dunaszerdahelyi csapatnak.

Feltehetően tízezer ember lesz majd ismét a MOL Arénában és sok ezer a képernyők előtt, mert tegyük hozzá, a Világi-korszak alatt már divat is lett a DAC-nak szurkolni. A megfelelő marketinggel ugyanis a tősgyökeres rajongókon túl azokat is sikerült elérni, aki legfeljebb a tévében követtek figyelemmel egy-egy Bajnokok ligája találkozót. Sőt, ami igazán nagy eredmény, hogy egyre több a női szurkoló.

Természetesen a keménymag nem mindig örül azoknak, akik a rosszul végződött meccsek végén már a 85.percben a hazainduláson gondolkodnak, de tegyük hozzá, nélkülük nehezen lehet megtölteni a nézőteret.

A folyamatos építkezés első nagy eredménye az Európa Ligában való jutással tehát megvan, a másik a MOL Aréna befejezésével őszre nagy valószínűséggel ugyancsak kipipálható, s ha az akadémia is teljesen elkészül, akkor minden adott lesz a még magasabb célok eléréséhez.

A szurkolói tábor adott, s egyre inkább tapasztalhatjuk, hogy a bázis csak szélesedik. Egyre többeket érdekel ugyanis a Felvidéken túl is az a hangulat, amely az arénában a hazai meccsek alkalmával kialakul, s ahogy ehhez egyre jobb foci is társul, akkor az igazán minőségi szórakozás már biztosított. És ha tetszik, ha nem, a modern sportélmények erről szólnak, ezért hajlandók hétről hétre sok százan akár elrepülni egy spanyol vagy angol bajnokira, nem sajnálva a több száz eurós kiadásokat.

A klubvezetés és a szurkolók együtt alakították ki a remek dunaszerdahelyi fociszigetet a Csallóközben, köszönet érte mindkettőnek, s bízunk benne, hogy „közös munkájuk” a felvidéki közösség számára még sok örömet hoz.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Száraz Dénes 2018. augusztus 16., csütörtök

Üzengetnek, terelgetnek, ködösítenek

Csak színház a két párt jelenlegi civakodása.

Száraz Dénes 2018. augusztus 15., szerda

Hé, víz!

Bratyizva hemzsegnek az oroszok és ukránok együtt a vízben. Megbékélés a magyar vízben.

Kövesdi Károly 2018. augusztus 14., kedd

A nyitott társadalom esete a sánta kutyával

Nyitott társadalom? Soha a világtörténelemben nem fordult elő akkora svindli, olyan társadalomromboló ideológia, mint amit a nyitott társadalom elmeháborodott eszméje képvisel.

Aich Péter 2018. augusztus 14., kedd

Jogok ütközése

Nagyon odavagyunk a jogainkért. Pontosabban azért, amit annak nevezünk ki.

Száraz Dénes 2018. augusztus 13., hétfő

Ki mint gyűjt, úgy arat

Vajon elégedettek lehetünk a Felvidéken az általunk összegyűjtött aláírások számával vagy sem?

Haják Szabó Mária 2018. augusztus 12., vasárnap

A humánum (ál)arcai

Az Európai Unió nem vesz részt Szíria újjáépítésében, nem jött be ugyanis a számítása. Az Aszad‑rezsim maradt, a „demokratikus átalakulás” meg elmaradt.

Agárdy Gábor 2018. augusztus 11., szombat

A Nagy Bratyó

Pártunk és Kormányunk a közelmúltban kitalálta, hogy folyamatosan szeretne belekukucskálni a vállalkozók és jogi személyek, valamint a civil szervezetek bankszámláiba.

Száraz Dénes 2018. augusztus 10., péntek

Ezerarcú Bugár

A Most-Híd boszorkánykonyhájában összedugták fejüket a főszakácsok, hogy a mi hozna többet a pártkonyhára: a maradás vagy a távozás a jelenlegi kormánykoalícióból.

Száraz Dénes 2018. augusztus 09., csütörtök

Csuk biztos tudja

Micsoda blamázs! Az egész kormánykoalíció szégyene! De a Smer-SNS-Most-Híd koalíció még most is kitartana a legvégsőkig Kaliňák mellett, aki bizonyára sok értékes, esetleg másokra nézve terhelő információ birtokában van.

B. Vida Júlia 2018. augusztus 08., szerda

Mindennapi örömeink

Nem kell ahhoz messzire utazni, hogy jól érezzük magunkat. Van felfedezni való bőven szűkebb vagy kicsit tágabb pátriánkban is.

HIRDETÉS
Vélemény
Száraz Dénes: Üzengetnek, terelgetnek, ködösítenek

Csak színház a két párt jelenlegi civakodása.

Száraz Dénes: Hé, víz!

Bratyizva hemzsegnek az oroszok és ukránok együtt a vízben. Megbékélés a magyar vízben.

Kövesdi Károly: A nyitott társadalom esete a sánta kutyával

Nyitott társadalom? Soha a világtörténelemben nem fordult elő akkora svindli, olyan társadalomromboló ideológia, ...