Kövesdi Károly

2019. szeptember 13., 12:37

A píszí rémuralma

Hogy mennyire abnormálissá vált a nyugati közgondolkodás, és milyen hatalomra tett szert a politikai korrektség (politically correct) nevű euroatlanti, posztliberális, a normális gondolkodást megnyomorító PC-eszmerendszer, arra álljon itt két példa a közelmúltból.

Minapi hír, hogy a finn rendőrség szexuális kisebbség elleni izgatás vádjával folytat eljárást egy kereszténydemokrata képviselő ellen. Pontosabban: „gyűlöletbűncselekmény” vádjával. Pedig a hölgy semmi mást nem tett, mint az evangélikus egyházat kritizálta, mert az részt vett a szivárványos felvonuláson. Érveit erősítendő, a közösségi oldalán a Bibliából idézett egy passzust. Hogy igaza volt-e a hölgynek, ítélje meg ki-ki maga, hiszen a Bibliából is lehet úgy idézni, hogy kiragadunk egy részt a szövegkörnyezetből.

Más kérdés, hogy bűncselekménynek minősülhet-e a Biblia egy-egy részletének a közzététele? Nyugat-(jelen esetben Észak-)Európában, úgy tűnik, igen.

A másik eset ennél bár kevésbé bizarr, nagyobb horderejű. A német szövetségi elnök beszédében hangzott el, de erre már senki sem kapta fel a fejét. Frank Walter Steinmeier a II. világháború kitöréséről tartott megemlékezésen kerek-perec kijelentette (nem szó szerint idézem): a háború kirobbantásáért egyértelműen Németország a felelős. A német elnök ezzel ismét rálőcsölte a mai német társadalomra a bűnös nemzet aksziómáját, amit európai szinten is szokás elutasítani. A kollektív bűnösség elve ugyanis hazug és félrevezető.

Azon már nincs mit csodálkozni – bár önmagában elég abnormális, hogy a nagyapák bűneiért az unokákat büntessük –, hogy németek generációi hetvenöt éve ott vergődnek a kollektív bűntudat fogságában.

(Részben ebben keresendő a válasz arra a zavarodottságra is, ahogyan Németország a migránskérdést kezeli.) Vagy félrekezeli.

Hanem a történelmi tények sem ilyen sarkosan egyértelműek, hiszen Hitler és Sztálin egyszerre rohanta le Lengyelországot. S a bűnösség mértéke valahány százalékban megilleti a szövetségeseket (britek, franciák – ha már kollektív premisszákat használunk) is, akik szószegők voltak, és szégyenlősen félrenéztek. Akár a holland katonák Srebrenicában, akik elnézték a tömegmészárlást.

De az európai píszí már nem ad ilyen kicsiségekre. En bloc söpör le minden érvet és tényt, mert olyan hatalomra tett szert, amit egyelőre csak riadtan néz a maradék józan ítélőképességét megőrizni próbáló európai ember. De hogy mi lesz itt egy-két évtized múlva, hadd ne vizionáljuk. Akinek van gyermeke, unokája, annak van mit féltenie.

Ma már azon sem lepődünk meg, hogy egész eszmerendszereket állítanak az aberrációt és az abnormitást ünneplő, hazug és agymosó mozgalmak szolgálatába, hiszen már a nagy világcégek is ott tapossák a kereket a taposómalomban. Hanem az már egyenesen a kollektív öngyilkosság kategóriája, amikor az ifjúságot, a tudatlan és éretlen gyerekeket használják fel mocskos céljaikra. Amikor jachton utaztatják körbe a világon a szerencsétlen skandináv kislányt (aki föl sem fogja, mire használják fel) a világért való aggódás hazug leplébe burkolva, vagy amikor magyar középiskolás kislányt tolnak fel a pódiumra, hogy válogatatlan trágárságokkal szidja a kormányt.

Nos, ezen a ponton kellene megálljt kiáltani. Hiszen ezek, a fasizmussal és a kommunizmussal közös Prokrusztész-ágyon fetrengő eszmék már a normális társadalmak csíráit fertőzik. A keresztény eszmerendszer gyűlöletétől elvakult (valójában a rombolást, majd az azt követő uralkodás gyakorlatát megvalósító) erők talán még megállíthatók.

Mindenesetre szülők, nagyszülők, tessék résen lenni! Ezektől kell megvédenünk a jövőt, a gyermekeinket, ha nem akarjuk ölbe tett kézzel nézni a történelemből számtalan példán ismert birodalom bukását. Amely, horribile dictu, még fel sem épült. Mindegyik így kezdődött. Ám ezeknek a „birodalmaknak” a lakói, polgárai és elszenvedői a mi gyerekeink, unokáink lesznek.

0 HOZZÁSZÓLÁS
Száraz Dénes 2019. október 18., péntek

Túlélhető egy Híddal kötendő paktum?

A Híd óhaja már túlteljesült azzal, hogy az összefogás alapja az MKP-Híd paktum lehet!

Kolek Zsolt 2019. október 17., csütörtök

Elidegenített államnyelv: miért politikai kérdés a nyelvoktatás?

A felvidéki, ha kapaszkodót keres, jól teszi, ha felismeri, hogy polgárnak lenni errefelé azonosulást jelent az anyanyelvvel.

Agárdy Gábor 2019. október 17., csütörtök

A javíthatóság és tartósság előmozdítása

A józan ész azt mondja: pl. egy háztartási készülék megbízhatóságának olyannak kellene lennie, hogy 8-10 évig működhessen (minimális hibaszám mellett) és a javíthatóság biztosítva legyen.

Száraz Dénes 2019. október 14., hétfő

Akár a parlamentet is elérheti a Tetris-kihívás

Jól mutatna a drónfelvételen a három muskétás szorosan egymás mellett heverve, Danko, Fico és Bugár.

Száraz Dénes 2019. október 13., vasárnap

Célba ért az összefogás?

Tíz év után első alkalommal lehet olyan választási kampányunk, amelyben nem támadja magyar a magyart.

Kövesdi Károly 2019. október 12., szombat

Énekelni szabad

Isten tudja, talán az életkor teszi, talán ez az őszi borongós hangulat, de szinte hallani vélem az akkori bakák énekét, ahogy masíroznak a Dolomitokból a tiroli hegyeken keresztül hazafelé.

Pomichal Krisztián 2019. október 11., péntek

Stockholm-szindróma

Pedig olyan jól indult minden. Tavaly júniusban a szingapúri randevún még kedélyesen cseverésztek, „jó barátomnak” és „nagy vezetőnek” szólították egymást, egy gyönyörű barátság virágba borulásának lehettünk tanúi.

Száraz Dénes 2019. október 10., csütörtök

Meddig ér valamit a Híd?

Amíg össze nem omlik. És mikor omlik össze? Amikor nem kerül be a parlamentbe, mert négy százalék körül produkált a parlamenti választáson.

Hajtman Gábor 2019. október 10., csütörtök

Társadalmi szerződés a szlovákiai magyar választókkal

A nagyobb szlovák pártok majdhogynem készen állnak a rajtra, a lényeges kérdések nagyjából eldőltek, csupán csiszolni kell rajtuk és elkezdőthet a kampányidőszak. A szlovákiai magyar térfélen azonban egy kicsit más a helyzet.

Molnár Judit 2019. október 09., szerda

Körtánc

A helyzet kusza, a szándékok különbözőek, de a felelősség közös.

Vélemény
Száraz Dénes: Túlélhető egy Híddal kötendő paktum?

A Híd óhaja már túlteljesült azzal, hogy az összefogás alapja az MKP-Híd paktum lehet!

Kolek Zsolt: Elidegenített államnyelv: miért politikai kérdés a nyelvoktatás?

A felvidéki, ha kapaszkodót keres, jól teszi, ha felismeri, hogy polgárnak lenni errefelé azonosulást jelent ...

Agárdy Gábor: A javíthatóság és tartósság előmozdítása

A józan ész azt mondja: pl. egy háztartási készülék megbízhatóságának olyannak ...