2020. február 17., 08:22

A Most–Híd idegen tollai, avagy hogyan kell elbótolni más sikereit

A fogyasztói társadalom minden velejáróját sikerült elsajátítanunk, megismernünk az utolsó röpke harminc év alatt. Megtanultunk egy rakás idegen szót a vlecska, tyepláki és párki mellé, például olyanokat, hogy mi a billboard, vagy éppen a marketing és sorolhatnám. Üzleti és kommunikációs főiskolai hallgatóként a marketing kifejezés jelentését igencsak el kellett sajátítani, hát ebből leírok egy pár fogalmat, mielőtt rátérnék írásom szaftosabb részére.

most-hid-3.jpg
Médialapozó

A marketing jelentése: „A marketing egyike azon üzleti szakkifejezésnek, amelynek nincs egységes definíciója” – ezt a részét a vegyespárti marketingesek biztosan tisztességgel elsajátították. A szakkifejezés értelmezése azért összetett, mert egymással versengő és egymásnak gyakran ellentmondó értelemben használják a szót még az akadémiai irodalomban is.

A marketing tágabb értelemben

Olyan üzleti, vállalati tevékenység, ami a vevők, vagy felhasználók igényeinek kielégítése érdekében elemzi a piacot, meghatározza az eladni kívánt termékeket és szolgáltatásokat, megismerteti azokat a fogyasztókkal, befolyásolja a vásárlókat. Tágabb értelemben gyakorlatilag minden, amit egy vállalkozás vagy éppen a nyerésért mindenre képes politikai tömörülés csinál. Összefoglalva: befolyásol!

A marketing szűkebb értelmezése

Szűkebb értelemben a marketing egy eszközrendszer, amelynek végső célja a vállalat profittervének, vagy politikai párt esetében a kívánt szavazatok megszerzésének teljesítése az összes elérhető és releváns marketingeszköz alkalmazásának a segítségével.

Igen ám! De a tisztesség határain belül. Ez egyik marketinges szakkönyvben sem lesz leírva, mert ez adott, az alap emberi-erkölcsi íratlan kódexből, sőt a tízparancsolat nyolcadik helyén találjuk a ne hazudj tételt.

Persze Bugár Béla, aki a Magyar Kereszténydemokrata Mozgalom elnökeként kezdte politikai pályafutását, biztos sokunknál sokkal jobban ismeri a Szentírást, illetve a tízparancsolat összes pontját, bár csendesen megjegyzem, az elmúlt évtizedek alatt sokat nem idézett belőle, mint vérbeli kereszténydemokrata.

Idegen tollakkal csak ékeskedni lehet, repülni nem! – tartja népi bölcseletünk.

A Most–Híd politikusai mégis Szlovákia kék egét hasítanának végig velük, de sajnos a vége a pofára esés, mert hát csak illegni-billegni, páváskodni lehet bennük és velük. Fotózkodni, esetleg megjelenni egy maszkabálon, de repülni nem.

Olvasom a Kassa-vidéki járásban található Somodi település egyik óriásplakátján, hogy a Most–Híd párt 35 óvodát épített, illetve újított fel a régióban. Majdnem karamboloztam. Ez már nemcsak sima hazugság, de közveszélyokozás. Mert aki tisztában van az igazsággal, vezetés közben sokkos állapotba kerülhet.

Bár a régió fogalma többféle értelmezésben ismert és használt, a régiók területének, határainak kijelölésénél több szempont kaphat helyet, melyek különböző eredményekhez vezetnek. Én ezúttal nagyobb területről merítettem. Megnéztem, hogy Rozsnyó és Kassa között – ami mintegy 70 kilométer – mennyi óvoda épült a Híd támogatásával az elmúlt négy évben, ha már ott hirdették a régió felújított tanintézményeit. Láss csodát! Egy sem.

Orbánnal ijesztgetik a felvidéki gyalogmagyart, de hát ki kell mondani, tetszik egyeseknek vagy sem, magyarországi pénzből nyílik új óvoda Kassán. Egy belvárosi szuperingatlant vásároltak és újítottak fel e célra. Szepsiben ugyanez a helyzet, ott bölcsődét alapítottak. Buzitán új óvoda épült, és az általam régiónak gondolt térségben még tíz helyen történtek kisebb-nagyobb beruházások e téren.

Illik tudni: a magyar kormány által 2016-ban meghirdetett Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program 2021 decemberével lezárul. Ez Felvidéken 180 tanintézmény megújulását, építését jelenti. Magyarországról az elmúlt három évben összesen 12 milliárd forint támogatás érkezett óvodafejlesztés céljából a Felvidékre, ami közel 38 millió euró.

A Most–Híd fizetett hirdetése naponta megjelenik a számítógépünkben, telefonunkban, ömlesztett hazugságokkal. Egyik percben elmondják, hogy mennyi óvodát építettek, majd a másik percben jön a másik, egyébként ártatlan üzenet, hogy Jakab Elemér képviselő úr is részt vett a kassai magyar óvoda átadásán. Csak ennyi… Az óvodát a református egyház alapította, vásárolta, újította fel, természetesen magyarországi forrásból, abból a forrásból, amit annyiszor kritizáltak a vegyespárti vezetők. Bezzeg marketingfogásnak jó a magyar óvoda. Másik érdekesség, hogy a hidas – Jakab-reklámban e sorok írója jelenik meg a kép közepén, mert a címzetes képviselő a sarokban volt meghúzódva, ugyanis akkortájt jelent meg Somogyi Szilárd tényfeltáró cikke Jakab állítólagos vásárolt diplomájáról. Az írás megjelenése után csak az ukrán magiszter jelzőt suttogták amerre csak elhaladt, így nem is csoda, hogy nem találtak egy épkézláb fotót a Híd marketingesei keleti képviselőjükről az óvoda átadásakor.

Jakab kassai óvoda

Időközben megjelent egy mozgóképes hazugság is, rossz magyarsággal elmondott, dicsőítő hangú ömleny, amelyben a Most–Híd logója alatt női hang sorolja, hogy új iskolákat építünk délen, közben mutatják Szepsit, ahol óriási magyarországi beruházással óvoda és iskolaközpontot épít a Jövőért Alapítvány, majd mutatják Jászót és mondja a fülsértő magyar hang, hogy a vasút újra jár azokon a helyeken, ahol korábban megszüntették. Szerintem az alkotó a vonatra gondolt, mert a vasút nem jár sehová, és a vonatból is csak tehervonat jár hetente Jászó felől, szállítva a rönkfát a távolabbi állomásokra.

Másik kedvencem a szepsi integrált közlekedés pályaudvara. Az alábbi fizetett reklámjukban azt hirdetik.

„Mi mindent sikerült elérni az Ön régiójában? Miért fontos az Ön szavazata?”

Nem mondják ki, hogy ők építették a pályaudvart, csak sejtetik, hisz mutatják. A sokmillió eurós beruházás egyébként Kassa megye projektje volt, és Szepsi korábbi MKP-s polgármestere, a megye alelnöke Zachariaš István nevéhez is köthető.

Lényege, hogy a buszok sokkal jobban szennyezik a környezetet, mint a motorvonatok ezért vonatpárok közlekednek Kassa és Szepsi között, valamint kiépítettek a városban egy közös pályaudvart. Jelenleg hét vonatpár jár, de a környező lakosság optimális kiszolgálásához tizenegyre lenne szükség. Ennek érdekében Kassa megye vezetése és az Arriva autóbusz-társaság igazgatója megkeresték Érsek Árpád közlekedésügyi minisztert, hogy az Arriva átvenné a városközti vonatközlekedést az állami vasutaktól, az eredeti menetjegyek árát meghagyva, de megemelve a vonatpárok számát, és akkor kevesebb busznak kellene közlekedni a két város, illetve az útba eső falvak között. A buszok Szepsibe csak a környező településekről szállítanák az utasokat a központi pályaudvarra.

szepsi integrált pályaudvar

Érsek Árpád visszautasította a kedvező ajánlatot. Hát ennyi köze van a Most-Hídnak a szepsi központi pályaudvarhoz, meg persze annyi, hogy idegen tollait itt is legyezteti abból a tenger pénzből, amit a szaktárcák szabadítanak fel a marketingeseik részére hazug reklámok gyártására.

Ezen írás is csak intelmül és okulásul szolgál a következő nemzedékek politikusainak, emellett a most bizonytalan magyar választóknak szól.

Ne büszkélkedjünk olyannal, ami nem a sajátunk!

Megosztás
Címkék