2020. január 25., 19:37

A miniszter félmegoldása

Olyan szenzációéhes világban élünk, amikor ismert emberek – médiasztárok, politikusok – botrányaikkal játszi könnyedséggel az újságok címlapjaira kerülhetnek. Akit eddig még kevésbé ismert vagy félreismert a világ, ezután már közismertté válik, megmutathatja eddig rejtett énjét is. Van, aki ebből hasznot húz növelve népszerűségét, van, akit ellehetetlenít egész életre, és befellegzett karrierjének, és olyan is van, aki még nem tudja, milyen következménye lesz tettének.

Az olvasók, nézők, hallgatók kedvelik a botrányokat! Még le se csitultak a kedélyek Schobert Norbi gyűlöletmarketing-akciója miatt, miszerint a nők tehetnek a házasságok felbomlásáról, mert szülés után nem fogynak le, máris ott van a hidas környezetvédelmi miniszter félrelépése, ami legalább olyan port vert fel, mint a táplálkozási és testéptő szakember megnyilvánulása.

Viszont Norbi nem lehetett egyedül ennyire tahó, neki biztos segítségére voltak a marketingesei. Már nagy szüksége volt a médiafényre, az Update kajáztató rendszere kezdett lassan kifulladni.

A szakmai szempontból feddhetetlennek beállított miniszterről viszont senki sem feltételezte, hogy részegen leáll verekedni egy kínai kocsmában a választási kampány kellős közepén, miközben azt kiabálja, hogy ő a miniszter! Így aztán sikerült elég jól felhívnia magára a figyelmet, a másnapi hazai és V4-es sajtó tele volt a szenzációs hírrel.

A verekedésről készült videó viszont nehogy már a Most-Híd leghatásosabb és legolcsóbb kampányfilmje legyen! A hazai sajtó egy része ugyanis rögtön hajlamos volt mártírszerepet szánni a tette miatt tisztségéről azonnal lemondó miniszternek, aki a parlamentbe se kíván már visszaülni az üres széksorokba, mivel a választásokig már nem igen lesz ülés.

A mór megtette kötelességét, a mór mehet!

Úgy sincs már sok hátra ebből a kormányzati ciklusból, egy hónapig az általa vezetett minisztériumot még a harmadik számú takarítónő is elvezeti, vagy akár a miniszterelnök, aki már amúgy is átrohangál hébe-hóba az egészségügyi minisztériumba, legfeljebb útközben megáll egy kávéra a környezetvédelmiben is. De most-hidas minisztertársai is vannak annyira sokoldalúak, hogy erre a rövid időre felügyeljék a környezetvédelmet is.

Senki sem akarja a szándékosságot sugallani ebben a botrányban! Az is lehet, hogy Sólymos az egész minisztersége alatt annyira vigyázott magára, egy korty alkoholt sem ivott, kijött teljesen a gyakorlatból, és négy év után már egy stampedli bor is megártott neki. De miért nem vigyázott jobban? Miért nem ittak otthon, lehúzott redőnyök mögött a tesóval? Valószínűleg válasz nélkül maradó kérdés.

Egy miniszter inkább otthon duhajkodjon!

De nem is ez a lényeg! Sólymos minisztersége alatt tette a dolgát, ahogy kell! Az vesse rá az első követ, aki úgy véli, hogy ez lesz az egyetlen férfi huncutság, ami megkérdőjelezi szakmai rátermettségét!

Pártja összességében viszont közel sem állt a helyzet magaslatán ebben a kormányzási időszakban! Hiába állítják magukról csak úgy lazán, gyurcsányosan, hogy megígértük, megcsináltuk! És hogy Dél-Szlovákia már nem mostohagyerek! Egy fenét!

Politikai tévelygéseiktől pedig hemzseg a négy esztendő:

kezdődően az elvtelen koalíciókötéssel, az előtte lépten-nyomon hangoztatott Fico-ellenesség feladásával, az akkori politikai ellenzék elárulásával, folytatólag a politikai botrányok sorozatos eltusolásával, a kormányválságokból adódó kilépési lehetőségek elszalasztásával, befejezőleg a teljes magyar egység meghiúsításával, amikor újra csak smeres elkötelezettségük volt a fontosabb.

A most-hidas miniszter tette ezek mellett tényleg eltörpül, szóra sem érdemes!

Sólymos elnézést is kért mindenkitől, és botrányos viselkedése miatt másnap azonnal lemondott miniszteri posztjáról. Mást nem is csinálhatott! Viszont a Most-Híd választási listáján egyelőre még ott van! A pártvezetés minden bizonnyal a hátralévő kampányfórumokon kipuhatolja majd az emberek véleményét, milyen a közhangulat a miniszter félrelépésével kapcsolatban, és csak az utolsó pillanatban dönt majd a sorsáról: hogy önként lemondjon-e Sólymos László a képviselőjelöltségről, vagy sem.

A pártérdek mellett itt már eltörpül Sólymos érdeke!