Száraz Dénes

2019. április 12., 09:52

A Bugárnak kiosztott három pofon

Most nem értem, vagyis értem, miért van annyira felháborodva a Most-Híd, főleg Bugár Béla pártelnök azért, mert Kiska nem írta alá az állami szimbólumokról szóló törvényt!

Első hallásra meglepőnek tűnt, mivel első felindultságában, lábadozása közepette maga Bugár hívta fel az államelnököt, hogy éljen vétójogával. Aztán amikor eleget tett a kérésének,

finoman szólva lebunkózza őt azzal, hogy állítólag megsértette az úriemberi egyezséget.

Hogyan tehette meg ezt, kérdezi felháborodottan?!

A Most-Híd számára sokkal előnyösebb lett volna, ha Kiska aláírja a törvény, mert a jogászaik már azon dolgoztak éjt nappallá téve, hogy a parlament által az ő segédletükkel is elfogadott, többek között a nyilvános himnuszéneklést is betiltó törvény nem is annyira tiltó és fájdalmas a felvidéki magyaroknak. Fiaim, csak nyugodtan énekeljétek továbbra is, semmi bántódásotok nem lesz, garantálja.

Azzal, hogy megvétózta az egészet, igazolást nyertek a törvényben lappangó veszélyek is.

Meg aztán miért ne vétózott volna az államfő? Pártpolitikus és kormányfő akar lenni, ezért neki kutyakötelessége, hogy most a figyelem középpontjába kerüljön, hogy szembe szegüljön minden adódó alkalommal a kormánnyal. Az állami szimbólumokról szóló törvény benyújtása, elfogadása számára kitűnő módon lett időzítve. A széleskörű ráfigyelés miatt  mindenki várta a döntését. Nagyon amatőr módon lett neki feladva a labda! Ő pedig profi módon lecsapta, szurkolói nem is csalódtak benne, visszadobta az egész törvényt szőröstül-bőröstül. A vegyespárt meg a Szlovák Nemzeti Párt pedig pofára esett nagyon, újfent.

De az igazán kedvező az lett volna a  vegyespárt számára, ha Kiska csak a himnuszéneklés tiltására vonatkozó részt kifogásolja, és nem az egész törvényt.

Ebben az esetben azt az egy-két rávonatkozó szót módosítják, erről már meg is egyeztek, és az egész törvény mehetett volna nyugiban a második körös szavazásra, a kecske is, a káposzta is effektus alapján. Bugárék pedig elmondhatták volna mellüket döngetve, hogy hála nekik!  Meg aztán azt is, hogy ha nincsenek a parlamentben, akkor ez bizony úgy maradt volna, mi meg himnuszéneklés nélkül. Csakhogy nagyon elszámították magukat!

Most majd kidőlhet a koalíciós bili, mert az állami szimbólumok törvénye a SNS szívügye,

és nagy a valószínűsége annak, hogy  most ugyan már a vegyespárt magyar képviselőinek szavazatai nélkül, de ellenzéki szavazatokkal áttörik az elnöki vétót, és a törvényt végérvényesen megszavazza a szlovák parlament. Ezért pánikolt be Bugár látványosan Kiska tegnapi vétója miatt. Dankonak fontosabb az egész nemzeti érzelmű ás kötődésű törvény, mint az elnök vétónak ilyen formában eleget tenni.

A nagy vesztest tehát újfent Bugár Bélának hívják!

Rövid időn belül ez a harmadik neki kiosztott pofon: az államfőválasztás első fordulójának számára kudarcot hozó eredménye, a képviselőinek butasága és felkészületlensége a himnusztiltó törvény szavazásánál, most pedig a köztársasági elnöki vétó ezen formája, ami a sorrendeben második kudarc enyhítését  ellehetetlenítheti.

A baj ott kezdődik, hogy a neki kiosztott három pofonból kettő rajtunk is csattan!

0 HOZZÁSZÓLÁS
Száraz Dénes 2019. június 15., szombat

„Miért is, miért is, miért is?”

Nem csoda, hogy skizofrén helyzetbe került a felvidéki magyarság, mivel az egyik párt szlovák együttműködést hirdet, a másik pedig magyart szeretne.

Pomichal Krisztián 2019. június 15., szombat

Dédöregapám gyertyatartói

Azokat a kereszteket az ő sírjukról törték le, és minden ütés, minden döfés, minden eldobott kő az egyetemes magyarságot találta el.

Molnár Judit 2019. június 14., péntek

Népszerűség, semmiért

Andrej Kiska csomagol, lejár az ötéves államfői mandátuma. A politika világa azonban megízlett neki, így legfeljebb a Grassalkovich-palotától búcsúzik.

B. Vida Júlia 2019. június 11., kedd

Beteg világ

Ez a fene nagy jólét, ami sokba kerül nekünk, elveszi tőlünk lelkünk nyugalmát.

Molnár Judit 2019. június 10., hétfő

Startvonalra kényszerítve

Hírügynökségi kacsának bizonyult, hogy az európai parlamenti választások fiaskója után a Most-Hídban szándék volt Bugár Béla eltávolítására.

Pomichal Krisztián 2019. június 08., szombat

Klímabunkók

Alig volt olyan, a brüsszeli fősodorral szembehelyezkedő párt vagy politikus, amelyik a kampánya során akárcsak egy szót is ejtett volna a klímaváltozásról.

B. Vida Júlia 2019. június 08., szombat

Élni és élni hagyni

Nem vagyunk a természet urai, még ha le is igáztuk szegényt. Csak a részei.

Száraz Dénes 2019. június 07., péntek

„Isten belájkolt”

Ezzel a címmel indít júniusban egy újabb, ki tudja, hány részes amerikai filmsorozatot az egyik magyarországi kereskedelmi tévécsatorna, a politikai ellenzékhez közelebb álló.

Kövesdi Károly 2019. június 05., szerda

A bennünk élő Trianon

Mert egyetlen történelmi döntés sem marad következmények nélkül.

Karaffa Attila 2019. június 04., kedd

Vajon mi a küldetésünk nekünk Felvidéken Trianon után?

Megmaradni magyarnak szülőföldünkön és a szív, valamint az összefogás erejével legyőzni az 1920-as trianoni határokat.

HIRDETÉS
Vélemény
Száraz Dénes: „Miért is, miért is, miért is?”

Nem csoda, hogy skizofrén helyzetbe került a felvidéki magyarság, mivel az egyik párt szlovák együttműködést ...

Pomichal Krisztián: Dédöregapám gyertyatartói

Azokat a kereszteket az ő sírjukról törték le, és minden ütés, minden döfés, minden eldobott ...

Molnár Judit: Népszerűség, semmiért

Andrej Kiska csomagol, lejár az ötéves államfői mandátuma. A politika világa azonban megízlett neki, ...