2021. szeptember 20., 14:13

Zsigárd köszönetet mondott a civil segítőknek az Országos Tanévnyitó szervezéséért - KÉPEKKEL

Az Ifjú Szivek Táncszínház Autentika című darabjának előadásával és köszönőlevelek ajándékozásával köszönte meg Zsigárd község a civil segítőknek az Országos Tanévnyitó szervezési- és háttérmunkálatait.

Zsigárd Ifjú Szivek
Médialapozó

A hétvégén a zsigárdi kultúrházban verte fel a színpad porát az Ifjú Szivek Táncszínház az Autentika című saját előadással. A darab a Szlovákiában élő nemzetek autentikus zene- és tánckultúrájának elemeit dolgozza fel, visszanyúlva Bartók Béla és Kodály Zoltán Nyitra környéki, zoboralji gyűjtéséhez.

A zsigárdi kultúrház népes közönsége állva tapsolta meg a színes, izgalmas koreográfiákat és a zenei betéteket. 

A katartikus hatást keltő táncos darab része volt annak a köszönetnyilvánításnak, amellyel Zsigárd község hálálta meg az idei Országos Tanévnyitó körüli szervezési és háttérmunkálatokat a rendezvény támogatóinak, aktivistáinak és helyi civileknek.

Zsigárd Ifjú Szivek

Žiaček Adrianna, a zsigárdi alapiskola igazgatója álmodni sem merte, hogy a pályázatuk sikeres lehet, és büszke arra, hogy az önkormányzat, a helyiek, az egyházközség és az iskola közössége sikerrel vette a szervezés kihívásait és egy emberként mozdult a felvidéki magyar közösség érdekében.

Zsigárd Ifjú Szivek

Baranyai Alajos, Zsigárd polgármestere örömét fejtette ki, amiért a község, a helyi református templom és a közösség méltónak találtatott egy ilyen rangos, országos szintű esemény megszervezésére.

Zsigárd község nemcsak az országos tanévnyitót tarthatta meg az idén, a magyar kormány Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Programjának köszönhetően szeptember 1-jén 12 férőhelyes bölcsődét nyithattak, amelynek fenntartója a református egyház lett.

A polgármester reménykedik abban, hogy ezzel is meg tudják tartani a magyarságot a faluban és folyamatosságot biztosítani a helyi magyar nevelés-oktatásban.

Zsigárd község köszönőlevelét kollégánk, a helyi származású Katona Tamás is kiérdemelte az Országos Tanévnyitón nyújtott áldozatos munkájáért.

Zsigárd Ifjú Szivek
+8 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!