Zselízi alapiskolások is szurkoltak a Groupama Arénában

Kaszmán Zoltán 2019. október 14., 20:11

A zselízi alapiskola és a Csemadok helyi alapszervezete 2019 októberében összefogott, hogy egy busznyi tanulót juttasson el a vasárnapi Magyarország–Azerbajdzsán labdarúgó-mérkőzésre.

Fotó: Markovics Imre

Ugyan az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) döntése alapján zárt kapuk mögött kellett megrendezni a magyar válogatott utolsó hazai csoportköri mérkőzését, az UEFA egyik rendelete értelmében 14 éven aluli gyermekekkel mégis fel lehetett tölteni a nézőteret. Az egész Kárpát-medencéből néhány nap alatt 15 ezer kisdiákot regisztráltak be iskolák, valamint kulturális- és sportegyesületek képviseletében.

A népes gyereksereg között foglalt helyet az a 41 lelkes zselízi alapiskolás is, aki a mérkőzés gyenge színvonalától függetlenül – meleg teát kortyolgatva és zsíros kenyeret majszolva – fáradhatatlanul buzdította nemzeti válogatottunkat.

Képgalériánk:
Fotó: Markovics Imre

A szurkolókra Magyarország szövetségi kapitánya, Marco Rossi is kitért a mérkőzés utáni értékelőjében:

Szerencsések is voltunk ma, lehet a gyerekek miatt. Ez a környezet velük lenyűgöző volt, nagyon szépen köszönjük!

Az egész első félidőt végigkísérte a folyamatos dudaszó, ami a dél-afrikai vuvuzelásokat idézte. 45 percnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a hangosbemondó közölje, az Európai Labdarúgó-szövetség zárt kapus mérkőzéseire vonatkozó előírásai szerint nem megengedett a duda használata…

A kicsik végig vuvuzelát fújtak, vagy nem is tudom, mit. Kicsit megfájdult tőle a fejem a végére, olyan hangos volt

– nyilatkozta mosolyogva a válogatott egyik hátvédje, Baráth Botond a lefújást követően.

Fotó: Markovics Imre

A felvidéki különítmény tagjai természetesen Korhut Mihály gólt érő kapáslövése után is tomboltak, és nagy tapssal fogadták a csereként pályára lépő Sigér Dávidot, akivel a Fradi Suli Program keretén belül már megismerkedhettek egy zselízi találkozón.

A mérkőzés irama hagyott némi kívánnivalót maga után, a szurkolásra viszont nem lehetett panasz. Le a kalappal a gyerekek előtt!

– fogalmazta meg az alapiskolások egyik kísérő pedagógusa, Markovics Imre, akinek véleményét a Csemadok zselízi alapszervezetének vezetőségi tagja, Csonka Ákos is osztotta:

Sok meccsen voltam már, de ez a mostani különösen nagy élmény volt. Nagy piros pontot érdemel az MLSZ és az UEFA, hogy lehetővé tették, hogy a zárt kapu ellenére gyerkőcök tölthessék meg a stadiont. Bár nem szervezett szurkolás volt, de ilyen hangerőt még nem tapasztaltam egy mérkőzésen sem. Nagyon jó volt látni a gyerekek csillogó szemeit és tapasztalni az őszinte lelkesedésüket.

Fotó: Markovics Imre

0 HOZZÁSZÓLÁS