2022. április 9., 19:06

Zselízi Alapiskola – Huszonhét elsőssel indulhat az új tanév

Zselízen az iskolai beíratások április 7-én és 8-án zajlottak.

zselízi beíratás
Médialapozó
Fotó: alapiskolazseliz.edupage.org
a beíratáson

Az utóbbi két évben nem volt lehetőségünk a hagyományos beiratkozási program megszervezésére (iskolába hívogató, családi napok, nyitott nap). Az idén már viszont nyitottunk. Április 1-jén játékos mesedélelőttöt szerveztünk a leendő elsősöknek. Ennek a napnak különösképpen örültünk, mivel lehetőségünk volt az óvodásokat és a szüleiket fogadni” – mondta el kérdésünkre Máté Anikó igazgatónő, majd így folytatta:

9 órakor meseelőadással kezdtünk; Rosszcsont Peti, Zsuzsi és az erdő állatainak tanulságos történetét a IV.B osztályos tanulóink adták elő az iskola tornatermében. Az előadás nagy sikert aratott mind a gyerekek, mind a szülők körében.

A mese után az iskola éttermében tízóraival várták az ovisokat a szakács nénik. Ezután közös kézműves foglalkozás keretén belül az elsősökkel és a másodikosokkal együtt dolgozták fel meseélményeiket. Amíg a gyerekek alkottak, szüleik Forró Éva gyógypedagógus szakmai előadásán vehettek részt, melynek témája az iskolaérettség, a tanulási képességek fejlődésének segítése volt. Ezután a beiratkozás menetéről adtam rövid tájékoztatást.”

Mint mondta, április 7-én és 8-án 28 tanulót írattak be a következő tanévre. Az előzetes felmérés alapján még két kisdiákra számítanak, de mivel három gyermek esetében a szülők minden bizonnyal halasztást igényelnek,

a 2022/2023-as tanév a zselízi Alapiskolában 27 elsőssel indulhat, köztük lekéri, kisölvedi, farnadi, hontfüzesgyarmati, nyírágói és nagyölvedi gyermekekkel.

Az előző tanévben 22 gyermeket írattak be iskolánkba. Jelenleg az első évfolyamokat 29 tanuló látogatja. Ezidáig minden évben más létszámmal kezdtük a tanévet a beiratkozáshoz képest; általában pozitív irányban volt elmozdulás. Bízom abban, hogy az elkövetkező években is minden évfolyamban tudunk két osztályt nyitni” – tette hozzá Máté Anikó.

A zselízi anyakönyvi hivatalból kikért kimutatás alapján Zselízen jelenleg 58 iskolakötelessé váló óvodás van; ebből tizenöt gyermek szülője választotta a helyi magyar tanítási nyelvű alapiskolát.
zselízi beíratás
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.