2021. március 29., 17:41

Zsarolókat vett őrizetbe a rendőrség Dunaszerdahelyen

Két nő és egy férfi megpróbáltak megzsarolni egy 18 éves fiatalembert Dunaszerdahelyen.

Fotó: facebook Trnavksý Kraj

Két órával az eset bejelentése után már őrizetben voltak.

A rendőrök a személyleírás alapján, a helyismeretüknek köszönhetően rögtön tudták, hogy kik az elkövetők. A három személy ellen zsarolási kísérletben való bűnrészesség miatt indult büntetőeljárás.

Vizsgálati fogságban vannak. Elmarasztaló ítélet esetén akár tíz év börtönbüntetést is kaphatnak. Erről Zlatica Antalová, a Nagyszombati Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője tájékoztatott hétfőn.

Pénteken (március 26.) kora reggel a fiatalember leegyezett egy találkozót a 24 éves Sabrinával. Miután a nő beszállt az autójába, a dunaszerdahelyi, Karcsai úti parkolóba hajtottak. Kisvártatva az autóhoz lépett a 28 éves Roman és a 20 éves Silvia. Roman egy félméteres botot lóbált a kezében, és veréssel fenyegette a sofőrt. Azt hazudta, hogy Sabrina az ő terhes felesége, majd felszólította a fiatalembert, hogy ha nem akar bajba kerülni, fizessen

– írta le az esetet a szóvivő. Sabrina eközben a másik nővel, Silviával közösen ellopott az autóból egy mobilt, 10 eurót és egy 500 euró értékű hangtechnikai berendezést.

Ezt követően a fiatalember Romannal és Sabrinával együtt elhajtott a legközelebbi pénzautomatához. Még mielőtt odaértek volna,

hirtelen leállította az autót, kiugrott és hazafutott, ahonnan riasztotta a rendőrséget. Az autójához már a rendőrökkel tért vissza. A gépjárműben megtalálták a fiatalember mobiltelefonját.

A személyleírás alapján a rendőröknek sikerült azonosítaniuk az egyik elkövetőt, Sabrinát.

A nőt a társával, Silviával együtt az egyik Karcsai úti lakásban találták meg. Mindkettejüket őrizetbe vették.

A rendőrök ezután visszatértek a tett helyszínére, ahol rövid keresés után rábukkantak az eltulajdonított hangtechnikai berendezésre is egy betonfal mellett. Kisvártatva megtalálták a harmadik elkövetőt is, őt is őrizetbe vették.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.