Vonatbaleset történt éjszaka Pelsőcnél

Virsinszky Tamás 2018. június 28., 12:22

Vonatbaleset történt szerdán éjszaka Pelsőcnél. A balesetben senki sem sérült meg, az érintett szakaszon azonban több órán át szünetelt a forgalom és jelentős károk keletkeztek a vasúti szerelvényben.

Fotó: PZ SR

Az Eperjesről Pozsonyba közlekedő éjszakai gyorsvonat (R800 - Poľana) mozdonyával gondok voltak, így azt lecserélték Pelsőcön. Ám az új mozdony kisiklott a sínekről, átsodródott egy másik vágányra, ahol összeütközött egy tartalék szerelvénnyel – közölte az aktuality.sk portál.

A rendőrség reggel megerősítette, hogy a balesetben személyi sérülés nem történt. A gyorsvonat mozdonya és a négy mögötte lévő vagon károsodott, az ütközés során nagyjából 4000 liter üzemanyag ömlött a sínekre.

Képgalériánk:
Fotó: PZ SR

A vonatközlekedés több órán át szünetelt a Pelsőc-Gömörhorka közötti szakaszon, s az érintett járat csaknem hat órás késéssel indult tovább a tornaljai vasútállomásról.

A fővárosba tartó vonat balesete miatt a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) pótjáratot indított Zólyomból, amely mintegy másfél órás késéssel kezdte meg útját.

Egyes információk szerint Pelsőcön rossz (a Tornalja helyett a Murány felé vezető) vágányra állították a gyorsvonatot, ezért következhetett be a baleset, melynek körülményeit még vizsgálja a rendőrség.

0 HOZZÁSZÓLÁS