cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2022. augusztus 4., 10:56

Visszatért a víz a Bódva folyóba

A Bódva folyó medrébe Szepsi mellett végre visszatért a víz - jelentette a TASR a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet tájékoztatása nyomán.

bódva víz
Fotó: SHMÚ

Az SHMÚ beszámolójából kiderül, az elmúlt napokban tapasztalt intenzív esőzésnek köszönhetően újra víz került a Bódva kiszáradt medrébe Szepsinél. A folyó ugyan nem éri el a szokásos vízhozamát, de a vízszint láthatóan megemelkedett. A Bódva persze korábban sem száradt ki teljesen, de voltak szakaszok, ahol lokálisan kiszáradt. Különösen megdöbbentő volt a vízhiány például Szepsi környékén.

A szakemberek szerint korai még fellélegezni, ugyanis, ha a következő hetekben nem érkezik több eső, az érintett szakaszról újra eltűnhet a víz.

Az SHMÚ szóvivője szerint ugyan a látvány megdöbbentő, de egyáltalán nem megy ritkaságszámba. Korábban is előfordult már, hogy a Bódva egy-egy szakaszon kiszáradt. Aggodalomra pedig nincs ok, mondta, hiszen a vízügyi hatóságok egyetlen kezelésük alatt álló víztározóban sem jelentettek kritikusan alacsony szintet.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.