2020. április 16., 16:16

Virtuális utazások a Felvidéken

Virtuális utazásokat indít Felvidéken a rimaszombati CoolTour.sk elnevezésű utazási iroda. Az első helyszín Szepes vára lesz, a virtuális sétához csütörtökön 18:00 órától lehet csatlakozni a Zoom rendszerén keresztül. 

Varga Gábor az utazási iroda egyik alapítója portálunknak elmondta, hogy tulajdonképpen a jelenlegi járványhelyzetre reagálva született meg az ötlet. Mivel gyakorlatilag az összes tavaszra betervezett csoportos kirándulásuk elmarad, így megpróbálják legalább a virtuális térben kalauzolni az épített kulturális örökség iránt érdeklődőket. 

Kicsit próbáljuk fenntartani az érdeklődést, hogy úgymond az emberek továbbra is ki legyenek éhezve a Felvidék szépségeire. Elsőként olyan intézményeket kerestünk meg, akik virtuális sétát kínálnak. Ezeket a várakat, múzeumokat, kastélyokat ilyen módon otthonról, kényelmesen bárki megtekintheti. Mi pedig a magyar történelmi vonzatait fogjuk elmesélni"

– fejtette ki Varga, hozzátéve, hogy egyelőre három helyszínt terveztek be. 

Az első április 18-án a szepesi vár lesz, ezt követően április 23-án Ólubló várát, majd egy héttel később Késmárk nevezetességeit mutatják be. Amennyiben lesz rá igény, akkor május-június folyamán is folytatni fogják a virtuális sétákat. 

A virtuális utazásról a CoolTour.sk utazási iroda Facebook-oldalán talál további részleteket, vagy a zoom alkalmazáson keresztül csatlakozhat az alábbi linkre kattintva:

Zoom meeting. Topic: CoolTour.sk - Virtuális utazások a Felvidéken / Szepes vára. Join Zoom Meeting: https://us02web.zoom.us/j/74335856010
Meeting ID: 743 3585 6010
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.