2021. május 13., 13:55

Virtuális jegyeket vezettek be a kassai tömegközlekedési eszközökön

A kassai tömegközlekedési eszközökre már virtuálisan is lehet jegyet váltani. Ezek forgalmazását a Hopin nevű alkalmazás útján a héten kezdte meg a Kassai Tömegközlekedési Vállalat.

Fotó: TASR

Az alkalmazást a Google Play, App Store és a Huawei AppGallery platformon érhető el, illetve a www.hopin.sk weboldalról is letölthető. A regisztrációt követően egy bankkártyával lehet feltölteni a kreditet, jelenleg 5, 10 vagy 15 euró értékben.

Vladimíra Petrušová, a Kassai Tömegközlekedési Vállalat (DPMK) szóvivőjének tájékoztatása szerint hatféle jegy érhető el, 30 és 60 perces, 24 órás és 7 napos, illetve 60 perces családi jegy, valamint 60 perces jegy poggyász vagy állat számára. Az applikációban egyidejűleg legfeljebb 40 virtuális jegy lehet aktív.

A virtuális jegy az érvényességi információk mellett egy QR-kódot is tartalmaz. A közlekedési vállalat alkalmazottai ezt olvassák be az ellenőrzés során.

A szóvivő felhívta a figyelmet, hogy a jegy megvásárlása után bizonyos időnek kell eltelnie ahhoz, hogy a virtuális jegy érvényessé váljon. Ez az idő jelenleg körülbelül két perc – közölte. Ez azt jelenti, hogy az utasoknak még azelőtt meg kell vásárolniuk a virtuális jegyet, hogy felszállnának a járműre.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.