2020. február 6., 13:29

Vígjáték Nagysallóban, operett Nagykürtösön

Február folyamán két színtársulat is vendégszerepel tágabb régiónkban; a Bátaszéki Színjátszók Nagysallóban, a Nívót Produkció pedig Nagykürtösön tűnik fel.

Fotó: www.nivotprodukcio.hu

A Bátaszéki Színjátszók február 8-án 18 órai kezdettel a nagysallói kultúrházban adják elő Vörösmarty Mihály és Görgey Gábor darabját, A fátyol titkai című vígjátékot. A Tolna megyei helység amatőr társulata nem először jár a Felvidéken, testvértelepülésével, Nagysallóval szoros kapcsolatot ápol.

Az elmúlt években nagy sikerrel léptek színpadra, többek között a Hair című musicalt, A dzsungel könyvét, Charles Dickens Karácsonyi énekét és Fazekas Mihály Lúdas Matyiját bemutatva.

Vörösmarty Mihály egyetlen vígjátékát, A fátyol titkait Egle Anikó rendezésében Bozsó Rita, Rigler Virág, Kiss Ernőné Jutka, Egle Kende, Csáki Norbert, Csötönyi László, Fábián Zsolt és Zidó Péter adják elő.

Február 14-én a 2017-ben alapított Nívót Produkció társulata látogat el Nagykürtösre, hogy 17:30-tól előadja a Marica grófnő című operettet.

Küldetésünk többek között összekötni az anyaországot a határon túli magyarsággal, beleértve kontinentális távolságokat is. Kulturális örökségünk megőrzése, hungarikumaink továbbadása elsődleges feladatunk közé tartozik”

– vallják magukról a Teremi Trixi és Hábel Ferenc vezette közösség tagjai, akik a nagykürtösi Városi Művelődési Központban lépnek színpadra.

A társulat sok más mellett Jacobi Viktor Sybill című operettjét, a Szirmai–Bakonyi–Gábor-féle Mágnás Miskát és a Csárdáskirálynőt is műsoron tartja, Nagysallóra viszont Kálmán Imre egyik legsikeresebb operettjét, a szegény intéző és a grófnő szerelmét is feldolgozó Marica grófnőt hozza el. A címszerepben Vörös Edit tűnik fel, de jelen lesz Teremi Trixi, Halász Aranka és Rikker Mária is. Az előadás során felcsendülnek a Hej, cigány, a Szép város Kolozsvár és a Ne szólj, kicsim dallamai is.

Megosztás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.