2018. május 4., 19:10

Veteránjárművek vették birtokba Kassa főutcáját

Immár 16. alkalommal rendezik meg Kassán a Cassovia Retro elnevezésű veterántalálkozót. A péntektől vasárnapig tartó rendezvény a Kassa város napja 2018 című rendezvénysorozat részeként valósul meg.

img_3659.jpg
Galéria
+47 kép a galériában
Fotó: Fábián Gergő

Számos érdekes és ritka veteránautót, motorkerékpárt láthatott, aki pénteken délelőtt ellátogatott a kassai Fő utcára. A kicsik és nagyok, fiatalok és idősek részéről egyaránt nagy érdeklődéssel kísért rendezvény résztvevő járművei a hétvégén bejárják a környéket, pénteken Sacán, Szesztán, Buzitán és Hernádvécsén láthatók, szombaton Kenyhecre és Hidasnémetibe látogatnak, vasárnap pedig visszatérnek Kassára, ahol 11.00 órától ismét megtekintheti őket a közönség, 13.30-tól pedig concours d'elegance, vagyis szépségverseny keretében szakértől választják majd ki a legszebbeket.

A napokban zajlik a Kassa város napja 2018 című rendezvénysorozat, mely május 7-én csúcsosodik ki annak emlékére, hogy 1369. május 7-én a város Európában elsőként kapott király által aláírt címerokmányt, Nagy Lajos a saját címerét vette alapul. Pénteken a veterántalálkozó mellett Kassai Európa-napot tartottak a Fő utcán, délután pedig a Kassai Iskolák Napját.

Szombaton a Tóvárosi lakótelep kerül az események középpontjába, ahol egyebek mellett megrendezik a hagyományosan nagy érdeklődésnek örvendő Kassai Velence elnevezésű akciót, melynek keretén belül saját kezűleg készült vízi járművek humoros szemléjére kerül sor. Hétfőn, május 7-én adják át a város és a főpolgármester díjait, plakettjeit, valamint este tartják a Kassa város napja 2018 rendezvénysorozat gálaestjét a magisztrátus lépcsőin.

Fotó:  Fábián Gergő

img_3659.jpg
Galéria
+47 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.